אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דן זיסקינד מציג: גם נושא משרה במגדל וגם מייצג את צים צילום: גלעד קוולרציק

בלעדי לכלכליסט

דן זיסקינד מציג: גם נושא משרה במגדל וגם מייצג את צים

זיסקינד, חבר בוועדת ההשקעות של ביטוחי המנהלים של מגדל, שהיא גם אחד מבעלי החוב הגדולים של צים, אך הוא גם מייצג את החברה לישראל מול נושי החברה. זיסקינד: "לא ידעתי שמגדל מחזיקה בחוב של צים, אבל ביקשו אז הפסקתי"

25.11.2013, 06:52 | גולן חזני

אירוע חריג בשולי ההתכנסות למו"מ להסדר חוב בצים בספרד. ל"כלכליסט" נודע כי התערבות של חברת הביטוח מגדל הפסיקה את מעורבותו של דן זיסקינד בניהול המגעים כבר בסיום היום הראשון של המו"מ, בשל ניגוד עניינים שזיסקינד היה נתון בו.

זיסקינד מכהן כדירקטור בכמה חברות, ובהן טבע והחברה־האם של צים החברה לישראל. עד לשבוע שעבר כיהן גם כדירקטור במגדל, אך סיים את תפקידו לאחר שינויים של בעל השליטה שלמה אליהו. עם זאת, זיסקינד נשאר חבר בוועדת ההשקעות של המשתתפות ברווחים (כספי ביטוחי המנהלים) במגדל.

זיסקינד. "מה זה רלבנטי?", צילום: גלעד קוולרציק זיסקינד. "מה זה רלבנטי?" | צילום: גלעד קוולרציק זיסקינד. "מה זה רלבנטי?", צילום: גלעד קוולרציק

במו"מ של צים שיגרה החברה לישראל שני דירקטורים שייצגו אותה מול הנושים: הראשון הוא מיכר בירקר והשני הוא זיסקינד. נושי צים מורכבים בעיקר מבנקים זרים וממחכירי אוניות שחובה של החברה אליהם עומד על כ־2.2 מיליארד דולר, ובנוסף חוב של 410 מיליון דולר למחזיקי אג"ח ישראלים, שמתוכם 360 מיליון דולר אינם מובטחים.

מגדל היא אחת מבעלי החוב הגדולים של צים במרכיב האג"ח, והיא גורם דומיננטי בנציגות המחזיקים, שכוללת גם את עמיתים הראל ואת כלל ביטוח. את מגדל ייצג במו"מ אמיר צ'צ'יק, והוא מצא מולו - כנציג החברה לישראל - את זיסקינד. במגדל מיהרו להגיב והודיעו לזיסקינד כי הוא נמצא בניגוד עניינים ואיננו יכול לייצג את החברה לישראל. מאותו רגע הפסיק זיסקינד להיות מעורב במו"מ מול הנציגות, ונראה שגם מול הבנקים, אם כי הוא נשאר במלון בקטלוניה.

זיסקינד אמר אתמול בתגובה לידיעה כי "כשמגדל פנתה, הפסקתי את הפעילות שלי. לא ידעתי בכלל שהמשתתפות של מגדל מחזיקות באג"ח של צים. זו לא רכישה שמגיעה לאישור ועדת ההשקעות - כל האחזקה של מגדל היא טיפה בים. מה זה רלבנטי? כל עורך דין שהתייעצתי עמו אמר לי שדרישתה מגדל אינה סבירה, אבל הם ביקשו אז הפסקתי".

עופר. תספורת של 50%, צילום: אלכס קולומויסקי עופר. תספורת של 50% | צילום: אלכס קולומויסקי עופר. תספורת של 50%, צילום: אלכס קולומויסקי

כפי שנחשף אתמול ב"כלכליסט", צים שבשליטת עידן עופר תבצע את התספורת הגדולה ביותר של חברה ישראלית, בהיקף של יותר מ־1.5 מיליארד דולר, שהם שווי ערך ל־50% מהחוב. במסגרת ההסדר יומר חוב של כ־3.1 מיליארד דולר לשתי סדרות אג"ח של 270 מיליון ו־500 מיליון דולר שיונפקו עבור בעלי החוב המובטח. בנוסף, יקבלו בעלי החוב מניות בהיקף של 68% מצים.

החברה לישראל, מצדה, תוותר על חוב של 225 מיליון דולר מצים ותזרים 200 מיליון דולר לחברה שעבורם תקבל 32% ממניות צים החדשה. בנוסף, תעמיד החברה לישראל ערבות לקו אשראי של 50 מיליון דולר לצים, שאותם הסכימה החברה להוסיף במהלך המו"מ. הבנקים ובעלי אוניות יקבלו כ־55% ממניות צים החדשה, ומחזיקי האג"ח יקבלו כ־13% ממניות החברה. בנוסף, צים תחתום על הסכם חדש עם בעלי האוניות שלפיו היא תחכור אוניות במחירי השוק לעומת מחיר השוק פלוס 50% שהיא משלמת כיום.

תגיות