אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
תם עידן הבאסטות בטיילת אילת; צו הפינוי נכנס לתוקף צילום: shutterstock

תם עידן הבאסטות בטיילת אילת; צו הפינוי נכנס לתוקף

אחרי מאבקים משפטיים שנמשכו שנים ארוכות בית המשפט קבע כי הרוכלים ידרשו לפנות את הדוכנים. פרקליטות המדינה: מי שלא יתפנה עצמאית יחויב בהוצאות הפינוי

25.11.2013, 09:50 | דותן לוי

בעלי הדוכנים בטיילת באילת החלו אמש (א') בפינוי דוכניהם, לקראת כניסתו לתוקף של צו הפינוי המשפטי בחצות בין יום א' ל-ב'. פינוי הטיילת הינו תוצאה של הליכים משפטיים ארוכים בהם נקטו רשויות האכיפה בערכאות המשפטיות השונות. ההליכים נועדו להפסיק את ההשתלטות הבלתי חוקית על קרקע שהינה ציבורית ואת הפרת החוק אשר התרחשה באופן קבוע על שטח הטיילת הציבורית באילת.

לאור הפינוי אמרו במשרד המשפטים כי בשנים שבהן בעלי הדוכנים הפעילו את הדוכנים בטיילת הצפונית באילת חלה פגיעה באינטרסים תיירותיים ותכנוניים של מדינת ישראל. "מדובר בחלון הראווה התיירותי בדרומה של מדינת ישראל, בו קו הים נחסם לעיני המטיילים על-ידי עשרות דוכנים צפופים שכיערו את הטיילת, פגעו באתר במקום ייחודי שאין שני לו במדינה וסיכנו את בטיחותם של העוברים והשבים.

הפרקליטות שמה לה ליעד להפסיק את הפרת החוק הגסה ורמיסת שלטון החוק המתבצעת לעיני כל, על-ידי מי שהפיקו במשך שנים רווחים אישיים ממשאב ציבורי מוגבל, תוך קיפוח זכות הציבור ליהנות ממשאבי הטבע המוגבלים של מדינתנו", לשון הודעת המשרד.

"קו הים נחסם לעיני המטיילים על-ידי עשרות דוכנים צפופים שכיערו את הטיילת", צילום: shutterstock "קו הים נחסם לעיני המטיילים על-ידי עשרות דוכנים צפופים שכיערו את הטיילת" | צילום: shutterstock "קו הים נחסם לעיני המטיילים על-ידי עשרות דוכנים צפופים שכיערו את הטיילת", צילום: shutterstock

בעקבות הפלישה לקרקע תבעה המדינה את בעלי הדוכנים ותביעתם התקבלה במלואה בכל הערכאות כאשר לאחר מספר ערעורים קבע בית המשפט העליון כי אותם סוחרים נעדרי כל זכות להימצא על שטח הטיילת, פועלים באופן בלתי חוקי הפוגע בציבור, ומשכך עליהם לפנות את הדוכנים.

במקביל להליכים האזרחיים שנקטה הפרקליטות לפינוי הדוכנים, הגישה המחלקה לאכיפת דיני מקרקעין בפרקליטות המדינה 72 בקשות לצווי איסור שימוש נגד 89 בעלי הדוכנים. בית המשפט לעניינים מקומיים בבאר שבע נעתר לבקשות, וערעור שהגישו הרוכלים לבית המשפט המחוזי נדחה תוך שהוסכם, כי הצווים ייכנסו לתוקף היום. בנוסף, ניתנו בהליך הפלילי צווים להריסת הדוכנים ולפינויים, תוך שהמדינה הוסמכה לבצעם, ככל שלא יבוצעו על-ידי בעלי הדוכנים עצמם.

לפי קביעת בית המשפט במידה והדוכנים לא יתפנו משטח הטיילת באופן עצמאי, המדינה מכוח ההסמכה שנתנה לה על ידי בית המשפט, תבצע את הפינוי בעצמה ותגיש תביעה אזרחית להשבת ההוצאות שייגרמו לה כנגד כל מי שמפר את צו בית המשפט. מדובר במהלך משולב שבוצע בהובלת פרקליטות מחוז דרום ופרקליטות המדינה על יחידותיה - המחלקה האזרחית, היחידה לתביעות, המחלקה לאכיפת דיני מקרקעין ומחלקת בג"צים - בשיתוף רשות מקרקעי ישראל, מינהלת תיאום פעולות אכיפה (מתפ"א), היחידה הארצית לפיקוח על הבנייה במשרד הפנים ומשטרת ישראל.

תגיות

10 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
אני לא הייתי ממהר להתלהב
נכון שיש החלטת בית משפט ונכון שיש חוקים בישראל אבל זה הכל נכון מול האזרחים הטובים והשקופים שזה רובנו ברגע שזה מגיע לעולם התחתון החוקים משתנים/נעלמים/נמוגים/מתמסמסים.... בקיצור אל תשמחו מוקדם מידי אני עוד לא רואה את הדוכנים האלה נעלמים לפי דעתי גם אם מספרם ירד אזי רובם ישארו ואף אחד לא יעשה להם כלום בקיצור מה שהיה הוא שיהיה
ישראלי  |  25.11.13
לכל התגובות