אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נדחה פינוי תושבי גבעת עמל ב' צילום: מיכאל קרמר

נדחה פינוי תושבי גבעת עמל ב'

ועדת הפנים דנה היום בפינוי תושבי גבעת עמל בשכונת בבלי בתל אביב והגיעה להסכמה בין שני הצדדים, כי בשלב זה לא תתבצע הריסת בתים ובמקביל יתנהל משא ומתן על פיצוי התושבים

25.11.2013, 11:57 | דותן לוי

ועדת הפנים בראשותה של חברת הכנסת מירי רגב דנה היום בנושא פינוי תושבי גבעת עמל ב' בשכונת בבלי בתל אביב והצליחה לדחות לעת עתה את תחילת פינוי התושבים. בקרקע המדוברת מתגוררות כיום כ-130 משפחות אשר יושבו בשכונה ביוזמת המדינה בשנות ה- 50 של המאה הקודמת. פינוי התושבים בעת הנוכחית נדרש לצורך הקמת פרויקט "פארק בבלי" של היזם יצחק תשובה (באמצעות אלעד מגורים ישראל) אשר יכלול כ-1,500 יחידות דיור.

קראו עוד בכלכליסט

הפגנה של תושבי גבעת עמל (ארכיון), צילום: הילה ספאק הפגנה של תושבי גבעת עמל (ארכיון) | צילום: הילה ספאק הפגנה של תושבי גבעת עמל (ארכיון), צילום: הילה ספאק

בשלב ראשון תוכנן פינויה של משפחת ציון בשכונה כבר בימים הקרובים אך זה נדחה כאמור בהסכמת הצדדים עד שהתושבים והיזמים ינהלו משא ומתן לפיצוי התושבים המתפנים. למרות השנים הרבות בהן מתגוררים תושבי השכונה בקרקעות הללו, חלק מהתושבים הוותיקים הוגדרו על ידי בית המשפט כפולשים ואף נדרשו לשלם שכר דירה רטרואקטיבי על שהותם במתחם. לטענת התושבים, פסק הדין גורם להם עוול כיוון שהמדינה היא זו שיישבה אותם בקרקעות אלו לפני כ-60 שנה וכעת היזם מבקש לפנות אותם ללא פיצוי.

במהלך הדיון טען עו"ד מטעם תשובה, כי בימים אלה מתנהל משא ומתן על גובה הפיצוי עם כ-50 משפחות, אמירה שעוררה זעם רב בקרב המשפחות אשר טענו כי מדובר בשקר וכי איש לא פנה אליהם. בעקבות זאת ביקשה ח"כ רגב כי תועבר אליה על ידי עו"ד רשימת המשפחות שקיבלו פניה.

בסיכום הדיון נקבע כי ישיבה נוספת בנושא תתקיים לאחר חנוכה להצגת הפתרון.

מאלעד מגורים נמסר כי: "החברה פועלת על פי דין ועל פי פסיקת בית המשפט העליון שקבע כי מדובר במחזיקים שלא על פי חוק, שיש לפנותם. ואף על פי כן אלעד מגורים פינתה בהסכמה ובפיצוי נדיב, כשלושים משפחות שבית המשפט קבע, כאמור, שהן מחזיקות בשטח לא על פי החוק. אלעד ישראל קוראת לשאר המחזיקים להצטרף להסדר ולאפשר את פיתוח האזור. נדגיש כי עד היום לא פונה ולו דייר אחד מהשכונה שלא בהסכמה. כך נהגה החברה מאז רכשה את השטח. כל הפעילות של בפרויקט נעשית בשיתוף פעולה מלא עם הרשויות, ועל פי דין, תוך הקשבה והבנה לצרכים ולדרישות שעולים מהשטח".

בעניינה של משפחת הרצל וקטי ציון נמסר כי: "הנושא נדון בכל הערכאות כולל ביהמ"ש העליון ונקבע באופן חד וברור שהם פולשים ועל כן הם חייבים לסלק את ידם מהקרקע ולשלם עבור הנזקים שהם גרמו לבעלי הקרקע. למרות הפסיקות הברורות, נעשו ניסיונות כדי להגיע איתם לפינוי מרצון ובהסכמה תמורת תשלום פיצוי נדיב. למרבה הצער הניסיונות לא צלחו. טרם בוצע הפינוי לפי צו ביהמ"ש אנו קשובים לפיתרון של פינוי בהסכמה".

תגיות

12 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

11.
למה בתל אביב זה אחרת?
בירושלים אנשים שקיבלו/השתלטו על דירות מה"רכוש הנטוש" לא זו בלבד שלא פונו משם אלא קבלו חזקה על הדירות, ניתן היה ( למי שקיבל שם דירה מהמדינה ולא לסתם שרלטנים) לתת להם דירה תמורת דירה בפרוייקט החדש, אך שכפי שזה נראה עכשיו הפרוייקט, אינו מויעד לחסרי הדיור אלא עוד מקור להתעשרות לאנשים שיש להם כסף ומשקיעי חו"ל.
נירה , ירושלים  |  07.01.14
10.
מי קובע גובה הפיצוי?
לפי דעתי, גובה הפיצוי נקבע לפי שווי השוק החופשי של הקרקע ביום ההפקעה. עו"ד משה קמר המתמחה בדיני מקרקעין טוען כי אם הקרקע מיועדת בתכנית בניין העיר לדרך אז השווי נקבע לפי הייעוד כדרך. שני הצדדים מביאים לבית המשפט שמאים מטעמיהם כדי לנתח עסקאות באזור על מנת לקבוע את גובה הפיצוי.
שמואל  |  11.12.13
9.
"מי כמוך מציל עני מחזק ממנו, ועני ואביון מגוזלו " רגב אחר רגב
150 המשפחות הציוניות החלוצות אשר יישבו את הכפר הערבי ג'מוסין בעיצומה של מלחמת השחרור הם 150 קורבנות או יותר נכון כ600 יהודים אשר נגזלים לאור היום וברשות זרועות המדינה לטובת יזם חזק ורק בגלל אפליה גזענית אשר ביצע שלטון מפאי אשר מכר את 150 המשפחות והבתים שלהם למקורבי שלטון מפאי לחברת דיור אשר נשלטה אז על ידיח חברת העובדים של ההסתדרות וסולל בונה והם ספסרו בקרקע ובתושבים וגילגלו כספים על גבם במשך 65 שנה וכעת היזם החזק בחסות זרועות המדינה מבקש לגזול ולנשל 600 יהודים ציוניים ולהתעשר מבניית דכ 1000 דירות יוקרה בפארק בבבלי על חובן המשפחות ובתיהם ולהמיט עליהם שואה !!!! כל הכבוד למירי רגב אנו באנו ארצה לבנות ולהבנות בה רגב אחר רגב
חרות חבד , תל אביב  |  25.11.13
8.
הסיפור של השכונה הוא תמצית לסיפור העצוב של המדינה
1. תיקון לידיעה: תושבי גבעת עמל חיים בשטח לפני שהמדינה בכלל קמה. 2. המדינה נטשה את התושבים שנחשבו חלוצים, מסרה השטח כמעט בחינם לטייקון חמסן, ועומדת מהצד מאז. 3. עיריית ת"א שותפה לפשע: נותנת לטייקון לבנות "פארק" (סגור לציבור) ללא היתר ובניגוד לקביעה משנות החמישים שאין לבנות על הקרקע או לפנות תושבים ללא דיור חלופי. כל זאת בהמשך להזנחה מכוונת של העירייה שנמשכת כבר מעל ל 60 שנה (בלי מערכות של מים, ביוב, פינוי אשפה, דרכים, תאורה וכ"ו) 4. הסיפור המלא והאמיתי של המיקרוקוסמוס הזה לפרצופה של המדינה בפייסבוק: גבעת עמל נלחמים על הבית
רפאל , תל אביב  |  25.11.13
לכל התגובות