אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רותם אמפרט משפרת עמדות מול הוועד: התכוננו לפיטורי 127 עובדים צילום: עמית שעל

רותם אמפרט משפרת עמדות מול הוועד: התכוננו לפיטורי 127 עובדים

החברה שלחה מכתב לוועד בו נאמר כי לאור המבוי הסתום במו"מ על פרישה לפנסיה ופיטורים היא מאמצת את האפשרות האחרונה בלבד

25.11.2013, 16:40 | מיקי פלד

כיל מנסה לשפר עמדות במשא ומתן מול ועד העובדים על פרישה לפנסיה מוקדמת ופיטורי עובדים בחברה הנכדה רותם אמפרט.  

קראו עוד בכלכליסט

מנהלי המחלקות בחברה הודיעו היום ל-127 עובדים על כך שהם נמצאים ברשימות של ההנהלה לפיטורים, אך הם לא זומנו לשימוע שכן השמות הסופיים של המפוטרים או הפורשים לפנסיה מוקדמת תיקבע במו"מ עם הוועד. ברותם מועסקים כיום כ-1,200 עובדים.

סמנכ"ל משאבי אנוש ברותם, גיל אליקים, שלח היום (ב') מכתב לוועד העובדים ובו הודיע כי לאור המבוי הסתום במשא ומתן החברה מתכוונת לפטר עובדים ולא להוציא את רובם לפנסיה מוקדמת, כלומר שעובדים שיפוטרו לא יקבלו שכר לאורך תקופה הפרישה עד הפנסיה, מענקים או פיצויים מוגדלים. בכך מקווים ברותם שייוצר לחץ על הועד להסכים להתגמש במשא ומתן. הוועד מצידו לא מוכן לפיטורים כלל, אלא לפרישה מרצון בלבד.

צעד זה של החברה הוא ככל הנראה ניסיון למנף את עמדתה במשא ומתן מול הוועד, שכן במכתב של אליקים מצוין כי רשימת המפוטרים תיקבע יחד עם נציגות העובדים, בהתאם להסכם הקיבוצי בין הצדדים, אך רשימה שכזו מצד ההנהלה כבר מוכנה. לדברי יו"ר הוועד, משה חדד, במידה וכיל תתעקש על פיטורים העובדים "יילכו עד להשבתה של המפעל", כפי שאמר ל"כלכליסט".

מפעל רותם אמפרט (ארכיון), צילום: חיים הורנשטיין מפעל רותם אמפרט (ארכיון) | צילום: חיים הורנשטיין מפעל רותם אמפרט (ארכיון), צילום: חיים הורנשטיין

כיל הצהירה לפני כשבועיים על "מדיניות פרו-אקטיבית" בה 30 עובדים יפוטרו ו-100 עובדים מבוגרים יותר ייצאו לפנסיה מוקדמת מרצון או בכפייה. זאת, החשש מכך שהירידה בהכנסות תימשך גם בעתיד. על פי ההצהרה הראשונית של החברה, כל עובד שהיה יוצא לפנסיה מוקדמת היה מקבל סכום של כ-18 אלף שקל בחודש עד לפנסיה ובנוסף מענק של 800-600 אלף שקל.

בוועד מספרים בנוסף כי כמה עשרות עובדים זומנו לשיחות לא רשמיות עם המנהלים בו סופר להם על כוונה לפטרם. במכתב הוסיף אליקים כי ההנהלה מתכוונת לקצץ 5% בשכר כלל העובדים שיישארו בה.

מרותם אמפרט נמסר בתגובה: "חברת רותם אמפרט נגב נמצאת באחד מרגעי המשבר הקשים ביותר בשנים האחרונות שמחייבים אותה להוביל תוכנית חירום להתייעלות. תוכנית זו כוללת מרכיבים שונים, כגון דחייה של השקעות, ביטול חוזים של ספקים חיצוניים, הפחתת שכר לבכירים ועובדים ועוד. במסגרת זו החברה עשתה ניסיונות רציניים וכנים להגיע עם הוועד להסכמה על פרישה מוקדמת של עובדים בתנאים מעולים. חרף ניסיונותיה, וועד העובדים לא שיתף עימה פעולה והיום הודיעה החברה על כוונתה לפטר 127 עובדים. ההנהלה קוראת לוועד העובדים לקיים הדברות על מנת להגיע להסכמים".

תגיות