אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חושבים שראיתם כבר הכל? הגיע הזמן לטיול מתחת לאדמה

חושבים שראיתם כבר הכל? הגיע הזמן לטיול מתחת לאדמה

אתם יכולים לזחול במנהרות שחפרו לוחמי הוייטקונג בווייטנאם, לבקר במקלט האטומי שנבנה לחברי הקונגרס האמריקאי סמוך לוושינגטון, במערות הקבורה מלאות הגולגלות בפריז ובמנהרות העצומות שנחפרו מתחת לטוקיו למניעת הצפה של העיר

26.11.2013, 22:40 | סוכנויות הידיעות

אם אתם חושבים כי כבר ראיתם כמעט את כל האטרקציות התיירותיות מעל פני הקרקע, או שהסיבה שאתם רוצים לגוון את טיוליכם, לפניכם 12 אתרים מתחת לפני הקרקע שאין ויכוח על ייחודם. 

 

קובר פדי, דרום אוסטרליה

כמעט כל 3,000 תושבי העיר קובר פדי בדרום אוסטרליה מתגוררים מתחת לקרקע. שם הם מבקרים בכנסייה, מסעדה, מלון וחנויות. העיירה אחראית ל-70% מאבני החן אופל בעולם, והשמש הקודחת היא הסיבה העיקרית לכך שהתושבים מעדיפים לגור מתחת לפני הקרקע, ואף לעבוד שם. פירוש השם קובר פדי בשפת האבורגינים: "חור באדמה של הלבנים".

מכרות המלח וייליצ'קה, קרקוב פולין

 

 מכרות המלח הללו בדרום פולין היו בשימוש מהמאה ה-13 ועד ל-2007. כיום רצועה באורך 3.2 ק"מ, המייצגת 2% בלבד מהאורך הכולל של המכרות, פתוחה לקהל הרחב. ניתן לראות במקום פסלים, בית תפילה וקתדרלה שגולפו על ידי הכורים, ומוארים על ידי נברשות המיוצרות ממלח סלעים.

הקטקומבות של פריז, צרפת

 

הקטקומבות מכילים את השרידים של למעלה מ-6 מיליון בני אדם, שהעצמות שלהם נקברו בהם בין 1785-1860, לאחר שבתי הקברות בעיר התמלאו. הסיור במקום מקיף 1.6 ק"מ מתוך המבוך באורך 290 ק"מ של מנהרות, השוכנות בעומק של 20 מטרים. ערימות העצמות כוללות את השאריות של קרבנות רבים של הגיליוטינה בימי המהפיכה הצרפתית.

קפדוקיה, טורקיה

200 הערים תת הקרקעיות של קפדוקיה, מהוות רשתות צפופות שגולפו לתוך הסלע הרך באזור הטורקי הז. ככל הנראה הבנייה החלה כבר במאה השמינית לפנה"ס ככל הנראה ע"י בני ממלכת פריגיה הקדומה (ששכנה במערב חלקה המרכזי של אסיה הקטנה עד לאמצע המאה ה-6). דרינקויו, שמגיעה לעומק של 60 מטרים היא המערה הגדולה ביותר, והתגוררו בה בעבר 20 אלף בני אדם ובקר. קרוב למחצית מהמערה הזו פתוחה בפני התיירים, והיא מחוברת להתיישבות תת קרקעית נוספת, קאימאקלי, באמצעות מנהרה באורך 8 ק"מ.

מרי קינג'ס קלוז, אדינבורו סקולטלנד

הרחוב לא נבנה במקור מתחת לקרקע, אלא נחשב לרחוב הסואן ביותר באדינבורו עד לפרוץ המגיפה ב-1645. המקום הצפוף נפגע בצורה קשה והוטל הסגר על 500 התושבים בניסיון להשתלט על המחלה. למעשה, מרביתם פשוט הושארו למות. הרחוב נפתח וחזר לפעילות עד 1753, אז פונו התושבים לטובת בניינים חדשים שנבנו מעל לרחוב הישן. המקום נסגר למשך 250 שנה לפני שנפתח מחדש לתיירים המעוניינים להציץ כיצד נראו החיים במאה ה-18.

סיאטל אנדרגראונד, וושינגטון ארה"ב

לאחר שהשריפה הגדולה של סיאטל הרסה את מעטפת העיר ב-1889, ראשי העיר החליטו לבנות אותה גבוה יותר ממפלס הנהר. ההתיישבות הראשונה נבנתה על יד הנהר כך שסבלה מהצפות, ולכן העיר החדשה נבנתה 10-3 מטרים מעל הישנה. אפשר לבקר בסיאטל הישנה במסגרת סיור מודרך.

מנהרות ג'י-קאן למניעת הצפות (G-Can flood surge tunnels), טוקיו יפן

לא מומלץ לסובלים מקלסטרופוביה. המנהרות, שחפירתן החלה ב-1992, הן בעומק 50 מטרים ובאורך 6 ק"מ. הן מכילות משאבות ומיכלים שמטרתם לוודא שטוקיו תישאר יבשה בעונת הגשמים. במרכז מוצב מיכל ענקי המזכיר במראה מקדש, שכולל משאבות ונתמך על ידי 59 עמודים. סיורים של המתחם יוצאים שלוש פעמים ביום, בהתאם למזג האוויר.

מנהרות שנגחאי, פורטלנד ארה"ב

מדובר בשורה של מעברים שמחברים בין המרתפים של ברים ובתי מלון רבים במרכז פורטלנד לגדת נהר ווילמט. לפני המאה ה-19 הן שימשו להעברת סחורות לספינות שעגנו במקום. המנהרות זכו לשם שנגחאי בגלל האמונה, השגויה כנראה, ששימשו לחטיפת גברים כדי שישמשו כמלחים על הספינות, חטיפות מסוג זה קרויות shanghaiing.

בונקר גרינברייר, מערב וירג'יניה ארה"ב

בשלהי שנות ה-50 הממשלה האמריקאית ביקשה מהבעלים של מלון גרינברייר במערב וירג'יניה רשות לבנות מרכז למקרי חירום מתחת לבניין. הכוונה הייתה לבנות בונקר שבו ירכזו את חברי הקונגרס במקרה של מלחמה גרעינית. הבעלים הסכימו, ובמשך 30 שנה הבונקר נותר מצויד היטב, אך בסופו של דבר הוצא מכלל פעילות בשנות ה-90. היום הוא נחשב לאחת האטרקציות הפופולריות ביותר במערב וירג'יניה.

מנהרות קו צ'י, וייטנאם

במהלך מלחמת וייטנאם נהגו לוחמי הוויטקונג להשתמש במנהרות כמבני מגורים, בתי חולים, נתיבי אספקה ויחידות אחסון, באחת המנהרות אפילו נמצא טנק. מתחם זה באורך 120 ק"מ, חלק מרשת רחבה יותר לאורך המדינה, משמש כיום כאתר הנצחה למלחמה, והמבקרים שמצליחים להשתחל בין הדלתות הצרות יכולים להציץ על כמה מהמנהרות.

מוס ג'ו, ססקצ'ואן קנדה

המנהרות שנחפרו מתחת למרכז מוס ג'ו בתחילת המאה ה-20 נועדו להגן על עובדי פסי הרכבת הסינים בתקופה שבה התעורר גל של גזענות בשל הגעתם של אלפי מהגרים מאסיה לעבודה. משפחות שלמות של מהגרים התגוררו במנהרות בזמן שעבדו מעל פני הקרקע. במהלך ימי היובש, המנהרות הן שימשו להברחת אלכוהול.

עיר המערות, נוטינגהם בריטניה

המערות שימשו למגורים החל מהמאה ה-11 ועד ל-1845 כשאושר החוק שאסר על השכרה של מרתפים ומערות כבתים לעניים. הארכיאולוגים עדיין מנסים לגלות מהו גודלן המדויק של המערות. המבקרים יכולים לחזות גם בבארות מימי הביניים.

תגיות