אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כתב אישום נגד שמעון ימין: רימה משקיעים צילום: גל חרמוני

כתב אישום נגד שמעון ימין: רימה משקיעים

על פי כתב האישום, ימין רכש את השליטה בחברה הציבורית סינמה בכספי משקיעיו מבלי ליידע אותם בטובת הנאה אישית שקיבל

26.11.2013, 16:57 | זוהר שחר לוי ותומר גנון

כתב אישום הוגש אתמול (ב') נגד שמעון ימין ונגד החברות בהן שימש כמנכ"ל, אתגרים פיננסים, אתגרים פנסיונים ופורקסט המייחס להם עבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות וגניבה ביד מורשה. לימין ולחברות מיוחסות גם עבירות של קבלת תמריצים אסורים.

הרקע לכתב האישום, שהוגש על ידי עוה"ד עידן שוורץ ושירי גפני מממחלקת ניירות ערך בפרקליטות מחוז תל אביב (מיסוי וכלכלה), הוא חקירה של רשות ניירך שנחשפה לראשונה ב"כלכליסט" בספטמבר 2011.

שמעון ימין מנכ"ל קרן סינמה, צילום: גל חרמוני שמעון ימין מנכ"ל קרן סינמה | צילום: גל חרמוני שמעון ימין מנכ"ל קרן סינמה, צילום: גל חרמוני

חוקרי רשות ניירות ערך פשטו אז על משרדי חברת ד.ל.י.ן שבבעלות ליגד ויאיר רוטלוי, בנוגע לעסקה שהתקיימה תשעה חודשים קודם לכן, בדצמבר 2010. במרכז העסקה עמדה סינמה, שותפות להשקעות בסרטים, שנסחרת בבורסה. כמו כל שותפות גם סינמה הציבורית מנוהלת על ידי שותף כללי, המשמש למעשה כחברת הניהול שלה. ד.ל.י.ן של רוטלוי החזיקה ב-25% בשותף הכללי.

לפי חקירת רשות ניירות ערך, ימין, שהיה בעליו של בית ההשקעות הפרטי אתגר פיננסים, שילם לד.ל.י.ן (ושלוש שותפותיה בשותף הכללי) 5 מיליון שקל, ובתמורה קיבל את השליטה בשותף הכללי בסינמה. הבעלות בשותף הכללי, כך לפי כתב האישום, הקנתה לימין שורה של הטבות ובכלל זה האפשרות למשוך משכורת חודשית לכיסו. עוד לפי הנטען בכתב האישום, אף שההשקעה הזו נעשתה בכספי הלקוחות של בית ההשקעות, ימין הסתיר מלקוחותיו כי הוא מקבל את הבעלות בשותף הכללי ללא תמורה מצידו ובאמצעות כספם.

לבד מעסקת סינמה, מכיל כתב האישום, שהוגש לבית המשפט המחוזי בתל אביב, עוד 10 אישומים נוספים. בין השאר נטען, כי ימין עשה שימוש אסור בחשבונות לקוחות אתגרים פיננסים, על מנת לסייע לגורמים שונים בשוק ההון להפיץ ניירות ערך בתמורה לקבלת עמלה מהם בגובה של למעלה מ-1.25 מיליון שקל.

לטענת הפרקליטות, ניירות הערך נקנו לחשבונות הלקוחות מבלי שימין גילה להם על קיומו של ניגוד העניינים בו הוא מצוי בביצוע העסקים. בחלק מן המקרים, נטען עוד, סיכם ימין עם המוכרים כי השערים בהם יבוצעו העסקאות יגלמו את העמלות שישולמו לו, כך שלמעשה הלקוחות שילמו מחיר גבוה יותר מהשער המוקרי של ניירות הערך.

"במעשים אלו", נכתב בכתב האישום, "יצר הנאשם מצג כזב כלפי הלקוחות שלו לפיו פעל בחשבונם בשקידה הראויה. בהסתמך על מצג הכזב, הוא קיבל במרמה את הנחת דעתם והסכמתם של הלקוחות לפעול בחשבונם בנסיבות מחמירות".

תגיות