אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ועידת הקיימות

יהודה ברוניצקי: "יש חשיבות גדולה לשמור על ייצור מקומי"

מייסד אורמת בוועידת הקיימות לעסקים של "כלכליסט": "חברה תזכה להצלחה אם היא מתבססת על טכנולוגיה מקורית, מאתרת נישה ומבטיחה את מקומה בשרשרת המזון"

27.11.2013, 11:14 | תמר וילרפורט

"גם מפעלים קטנים יכולים לתרום, וזה קורה בהרבה תחומים בארץ", כך אמר יהודה ברוניצקי, מבעלי אורמת ומחלוצי ייצור מקורות האנרגיה הנקייה והידידותית לסביבה, בוועידת הקיימות לעסקים של "כלכליסט".

"מי ששלח אותנו לעסוק בקיימות היה אדם אחד שראה רחוק. בן גוריון היה זה שאמר למהנדסים בארץ שהתפקיד המרכזי שלהם הוא פיתוח אנרגיית השמש, כי נפט אין לנו בארץ וגם מים אין. התחלנו לעסוק בכך בשנות הששים, וכשנגמר המימון למחקר הקמנו אשתי יהודית ואני את אורמת".

״קיימות נמצאת בכל התחומים. קודם כל הקיימות של כדור הארץ, הקיימות של המדינה, החברה, המפעל, ושל כל אדם ופרט. אורמת מתייחסת לקיימות של החברה. בנינו את החברה על בסיס המוצרים של יחידות כוח, ועל זה עובדים עד היום. עם זאת ידענו שצריך תמיד להיות מוכן גם להשתנות.

"חברה תצליח אם היא מתבססת על טכנולוגיה מקורית, מאתרת נישה בשוק עם פוטנציאל שוק גדול וגדל, ומבטיחה את מקומה בשרשרת המזון. יש חשיבות גדולה לשמור על ייצור מקומי, גם בשביל לתת פרנסה, כמובן, וגם כי מצאנו שיש קשר בין פיתוח וייצור כשעושים את הדברים ביחד. דבר חשוב נוסף הוא ניצול הזדמנות בשוק ההון. לגייס מתי שאפשר ולשרוד מתי שיותר קשה. אורמת גם תמיד שמרה על האפשרות לנצל משברים. כשמחירי הדלק עלו הקמנו תחנות גיאותרמיות ובמשך חמש שנים התבססנו בכל העולם עד שמחיר הדלק ירד. היום אנחנו מובילים בייצור החשמל בתחנות גיאותרמיות בעולם״.

יהודה ברוניצקי, צילום: ענר גרין יהודה ברוניצקי | צילום: ענר גרין יהודה ברוניצקי, צילום: ענר גרין

ברוניצקי סקר את פעילויות אורמת ברחבי העולם. עם 82 פטנטים ומוצרים שפועלים ב-70 מדינות, החברה מוכרת היום חשמל בכל העולם, "שזה אומר להיות למעלה בשרשרת המזון", החמיא למפעל חייו. "לסיכום, צריך לחשוב על חברה גדולה עם צוות מגובש ובחינה מתמדת של השינויים בסביבה. קיימות וסטראט-אפ זה חלק מקיימות, אקזיט זה סיפור אחר", אמר וירד מחויך מהבמה.

תגיות