אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חוקרים ישראלים: טעינו - מפעיל Silk Road לא קשור לממציא ביטקוין צילום: בלומברג

חוקרים ישראלים: טעינו - מפעיל Silk Road לא קשור לממציא ביטקוין

הופרכה טענתם של פרופ' עדי שמיר וד"ר דורית רון בדבר קשר בין מקים אתר הסחר בסמים וממציא המטבע הווירטואלי. החוקרים הודו בטעות וזהות ממציא הביטקוין נותרה בגדר תעלומה

27.11.2013, 11:49 | עומר כביר
מדעני המחשב הישראלים, פרופ' עדי שמיר וד"ר דורית רון, חוזרים בהם מהטענה שלפיה מצאו קשר בין מפעיל אתר הסחר בסמים סילק רוד לממציא האלמוני של המטבע הווירטואלי ביטקוין. זאת, אחרי שהתברר שחוליה מרכזית בטענה - חשבון ביטקוין מוקדם - אינה שייכת לממציא ביטקוין.

קראו עוד בכלכליסט

בשבוע שעבר דווח ששמיר, חתן מדליית טיורניג וממדעני המחשב המובילים בעולם, ורון ממכון ויצמן, זיהו העברה של אלף ביטקוין מחשבון ביטקוין שנפתח ב-2009. השניים חשדו כי בעליו הוא ממציא המטבע המסתורי הידוע רק בכינוי סאטושי נאקאמוטו, לחשבון שנמצא בבעלות מפעיל סילק רוד המכונה "הפיראט האיום רוברטס" (או DPR בקיצור).

פרופ פרופ' עדי שמיר | צילום: איי אף פי פרופ

לטענת רשויות החוק בארה"ב, DPR הוא רוס וויליאם אולבריכט, אמריקאי בן 29 שנעצר באוקטובר האחרון. הסכום הועבר במרץ שעבר ושוויו עמד אז על 60 אלף דולר (לפי שער הביטקוין בשעת פרסום הכתבה שווה הסכום כבר יותר מ-900 אלף דולר), ולטענת השניים "זהו סכום משמעותי - העברה בודדת כזאת לא מייצגת התנהגות טיפוסית של משתמש חדש בסילק רוד המנסה לרכוש סמים. רוכשים כאלו אמורים לבצע הפקדה ראשונית בסכום של עשרות או מאות דולרים, ולהוסיף כספים לחשבון לאורך הדרך". על סמך זאת שיערו שמיר ורון כי ייתכן שמדובר בהשקעה או שותפות בין שני הגורמים.

ואולם, זמן קצר אחרי הפרסום החלו גולשים חרוצים לנקב חורים בתיאוריה. גולשים ב-Reddit זיהו כי חשבון הביטקוין המדובר אינו שייך לגורם מסתורי אלא למדען מחשב בן 35 בשם דאסטין טראמל. טראמל עצמו פרסם פוסט בו הצהיר כי הוא אכן הבעלים של חשבון הביטקוין הידוע לשמצה והכחיש נחרצות כי הוא ממציא המטבע. בנוסף הבהיר טראמל כי אין לו שום קשר לסילק רוד וכי העברת הכספים המדוברת מחשבונו בוצעה בכלל לחשבון של בורסת הביטקוין Mt. Gox.

לאור גילויים אלו פרסמו אתמול שמיר ורן הצהרה שבה הם חוזרים מטענתם הסנסציונית. “אנו מוצאים את הפוסט (של טראמל; ע"כ) אמין לחלוטין, ולפיכך לא סבורים יותר שהחשבון שזיהינו שייך לסאטושי נאקאמוטו. נשנה את המחקר שלנו בהתאם", כתבו השניים, והוסיפו: “הנושא העיקרי של המחקר הינו ניתוח הפעילות של DPR. ואולם, כל תשומת הלב התקשורתית התמקדה בפרט אחד, זוטא מעניינת שגילינו תוך כדי עבודה... החלטנו לכלול אותה במחקר שלנו, וחזינו ש'ניתוח הדמיות יצית דיון סוער בקהילת הביטקוין'... אנחנו שמחים שהדיון הציבורי שהתעורר חשף כמה עובדות מרתקות על ההיסטוריה המוקדמת של ביטקוין".

תגיות