אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"פוטנציאל שוק מדפסות התלת־ממד משמעותי לקמטק"

"פוטנציאל שוק מדפסות התלת־ממד משמעותי לקמטק"

רועי פורת, מנכ"ל החברה שמנייתה זינקה בתוך שלושה ימים ב־140%, טוען שמרבעון לרבעון קמטק מצליחה להתקרב לתחילת מכירת מדפסות התלת־ממד, שוק של כ־700 מיליון דולר

28.11.2013, 08:41 | ניר צליק

בשבוע האחרון זינקה מניית קמטקב־140% ושווי החברה האמיר עד 575 מיליון שקל. תחילה היו הערכות בשוק ההון כי הזינוק נובע מכך שהחברה נמצאת בדרכה לרכישה, אולם החברה פרסמה הבהרה כי לא ידוע לה על הצעת רכש כלשהי למניות החברה בעתיד הקרוב. בסופו של דבר, התברר כי העלייה במחיר המניה נבעה מכניסתה של החברה לתחום חדש, הדפסת מצע לשבבים באמצעות מדפסות תלת־ממדיות. עד היום התמקדה קמטק בעיקר בציוד בדיקה למעגלים מודפסים. 

קראו עוד בכלכליסט

בראיון ראשון על רקע גל העליות אומר רועי פורת, מנכ"ל החברה, כי "לשוק ההון אני לא מתייחס אף פעם, אבל בנוגע לעניין ההדפסה התלת־ממדית, עדכנו כבר לפני חצי שנה שאנחנו מתכוונים לעבור מבחן פנימי של הוכחת היכולת הטכנולוגית ועברנו את הוכחת היכולת הפנימית שהגדרנו. ברבעון האחרון סיפרנו שבמהלך ינואר אנחנו מתכוונים להיכנס להתקנה ראשונה ללקוח, ואנחנו מתכוונים לממש את מה שאמרנו. הפוטנציאל בטכנולוגיה גבוה מאוד. יש לנו עוד פעילויות שאנחנו עושים שעדיין לא פרסמנו, אבל אנחנו עובדים על כמה אפליקציות שונות בתחום ההדפסה התלת־ממדית. אנחנו מתמקדים באפליקציות לשוק המעגלים המודפסים. פוטנציאל השוק הוא 600–700 מיליון דולר לשנה".

"לחברה כמו קמטק זה נתון משמעותי מאוד, ומרבעון לרבעון אנחנו מתקרבים יותר ויותר לתחילת המכירות". הלקוח שעליו מדבר פורת ויזכה להתקנת המדפסת הראשונה של קמטק, הוא אלטק הישראלית, שבמפעליה צפויה להיות מותקנת בתחילת 2014 המדפסת התלת־ממדית הראשונה של קמטק.

רועי פורת , צילום: דימטרי שבצינקו רועי פורת | צילום: דימטרי שבצינקו רועי פורת , צילום: דימטרי שבצינקו

פורת מסביר על הטכנולוגיה והמיומנות שקמטק מציגה בתחום ואומר כי "אנחנו משתמשים בטכנולוגיה של הדפסה תלת־ממדית להדפסה של שכבת מסכת הלחמה שהיא שכבה תלת־ממדית שלעובי שלה יש חשיבות מאוד גבוהה על פי דרישות הלקוח והרכיב החשמלי, ואנחנו עושים את זה ברמת דיוק מאוד גבוהה. זה אתגר לא פשוט, ואנחנו עושים את זה על משטח שיש לו שני ממדי גובה שונים ושני סוגי חומרים. היום ההדפסה הזו נעשית בשיטות אנלוגיות שכוללות ארבעה־חמישה תהליכי ייצור עם ארבעה־חמישה עובדים שמפוזרים על שטח של 300–400 מ"ר. אנחנו עושים את זה עם מכונה אחת ומפעיל אחד בשטח של 25 מ"ר בלבד וללא זיהום הסביבה. השיטה הקיימת היא בעצם שיטה כימית שדורשת אחר כך גם טיפול במי שפכים. אצלנו הטכנולוגיה היא ירוקה".

באשר לעלות המכונה, אמר פורת כי "אנו מעריכים שנמכור מכונה כזו בין 300 ל־350 אלף דולר. כל מכונה תדע לייצר הכנסות דיו חוזרות, ואנחנו רואים במודל העסקי העתידי שלנו את ההכנסות האלה כחלק חשוב. בתחום הזה של הדיו הרווחיות היא גבוהה מאוד".

באשר ליתר הפעילות של החברה אמר פורת כי "בסך הכל שוק בדיקת השבבים נמצא היום במצב טוב, לאו דווקא ברמה של קמטק אלא של כל מי שעוסק בתחום".

תגיות