אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נאמן עיריית טייבה לא הכריע בכל תביעות החוב, אך קיבל 17 מיליון שקל שכר צילום: יובל חן

נאמן עיריית טייבה לא הכריע בכל תביעות החוב, אך קיבל 17 מיליון שקל שכר

שכרו של עו"ד אבנר כהן עמד על תעריף קבוע של 232 אלף שקל לחודש. כהן מונה לתפקידו בקיץ 2007 לאחר שהעירייה נקלעה לחובות גבוהים

01.12.2013, 08:29 | ענת רואה

הסדר הנושים אושר מזמן וכבר יצא לדרך, אבל נאמן עיריית טייבה עו"ד אבנר כהן טרם השלים את בדיקת כל תביעות החוב של נושי העירייה - כך עולה מדו"ח שהגיש כהן לבית המשפט.  

קראו עוד בכלכליסט

כהן מונה לתפקידו בקיץ 2007 לאחר שהעירייה נקלעה לחובות גבוהים. ב"כלכליסט" נחשף כי שכר הטרחה שהוא קיבל עד כה כבר חצה את רף 17 מיליון השקלים, כשהשכר עמד על תעריף קבוע של 232 אלף שקל לחודש (כולל מע"מ).

בסוף אוקטובר הורה השופט איתן אורנשטיין על סיום הקפאת ההליכים הממושכת ועל ביצוע חלוקת הכספים לנושים, והורה לעו"ד כהן להגיש לבית המשפט דו"ח מפורט בעניין יישום הסדר הנושים.

עיריית טייבה (ארכיון), צילום: נמרוד גליקמן עיריית טייבה (ארכיון) | צילום: נמרוד גליקמן עיריית טייבה (ארכיון), צילום: נמרוד גליקמן

בהסדר זה נאלצו הנושים הרגילים של העירייה לספוג תספורת קצוצה של כ־70% מהחוב כלפיהם, כך שבפועל הם יקבלו פחות משליש מהחוב המקורי כלפיהם במועד הקריסה, והכל ללא תוספת ריבית או הצמדה כלשהי בגין הזמן שחלף מאז.

בימים האחרונים הגיש עו"ד כהן את הדו"ח. אחד מתפקידיו העיקריים של בעל תפקיד בתיק חדלות פירעון הוא לקבל מכל הנושים את דרישות החוב שלהם, ולהכריע מהו גובה החוב המאושר לכל נושה.

לאחר מכן ובהתאם לתספורת שנקבעת, מקבלים הנושים החזר כספי מסוים. מהדו"ח של כהן עולה כי בפניו עדיין מונחות תביעות חוב של 36 נושים רגילים וכן של חמישה עובדים, שעדיין לא ניתנה בהן הכרעה. כהן כתב כי בסך הכל הוגשו לו 1,300 תביעות חוב וכל היתר כבר נבדקו.

לדבריו, הוא בדק גם את 36 תביעות החוב של הנושים הרגילים, "אולם ההכרעה טרם נכתבה והיא תומצא לידי הנושים בתקופה הקרובה".

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
שכרם של נאמנים
השתוללות השכר של נאמנים ומפרקים חייבת להפסק. על בית המשפט הממנה לבצע התמחרות בין עורכי דין אשר יציעו את שכרם בגלוי לפני המינוי ויאפשרו לבית המשפט ולצדדים למשפט לדעת אותו מראש ולהביע את דעתם עליו. מה זה 232000 ש"ח בחודש ? איזה מן שכר זה ? מה מקבלים הצדדים למשפט בתמורה לשכר של 232000 ש"ח לחודש המהווים כ- 2,784,000 ש"ח לשנה ? מי משלם את השכר המופקע הזה ? האם קופת הנושים והרי קופת הנושים היא חוב של העיריה כלפיהם אז מדוע עליהם להפחית מהחוב לטובת הנאמן ? או האם משלמת את החוב המדינה כלומר כולנו מן הטעם שהעירייה היא גוף ממלכתי ? משרד הפנים ? למיטב הידיעה עד כה שכרם של נאמנים ומפרקים נקבע באחוזים מתוך המימוש. שיטת חישוב זו באחוזים פוגעת בנושים. אינני מכיר בעל מקצוע המקבל את שכרו באחוזים. מתקים חלונות אלומיניום שיעבוד בביתו של הנאמן לא יקבל את שכרו באחוזים משווי העבודה. המוסך המטפל ברכבו לא מקבל אחוזים כשר עבודה. הנאמן לא קונה מצרכי מזון במרכול באחוזים. לפיכך הנאמן לא יקבל את שכרו באחוזים. אלא יקבע את התעריף ובית המשפט יחד עם הנושים יחתמו על הסכם נפרד - הסכם שכר. סכומים מופקעים כאלה אינם מובנים מעליהם. חובה להפסיק את ההשתוללות הזו הנוהגת גם בשכר הבכירים וראה את הידיעה על שכרו של יו"ר אל על כפי שהתפרסמה בימים אלה. שכר הבנוי על אחוזים מתוך ההצלחה אך איננו מותנה ואיננו כפוף לכשלון. כלומר המסחן של ביצועי מנכל או בעל תפקיד מוצמד בישראל רק להצלחות אך לא מוצמד לכשלונות.
נפתלי גור אריה עו"ד , תל אביב  |  05.12.13