אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רבל בוחנת גיוס 40 מיליון שקל במניות צילום: יונתן בלום

בלעדי לכלכליסט

רבל בוחנת גיוס 40 מיליון שקל במניות

מתווה ההנפקה של יצרנית חלקי הפלסטיק לתעשיית כלי הרכב עדיין לא סופי, אך כבר התקיימו פגישות עם משקיעים

05.12.2013, 08:12 | ניר צליק

ל"כלכליסט" נודע שרבל, יצרנית חלקי הפלסטיק לתעשיית כלי הרכב, נמצאת במגעים לקראת גיוס של 40 מיליון שקל בהנפקת מניות. החתם שצפוי להוביל את ההנפקה, אם היא אכן תצא אל הפועל, יהיה כלל חיתום, בניהולו של יונתן כהן.

מתווה ההנפקה הסופי עדיין לא נסגר, כאשר ייתכן ותבוצע הפצת מניות של בעלי המניות הקיימים במקביל להנפקה, או הפצת מניות בלבד. בעלי המניות העיקריים בחברה הם קיבוץ רביבים שמחזיק 55.8%, קרן פימי, שמחזיקה 18.4% ושמואל ולודינגר, שותף בקרן פימי, המחזיק ב־13.5%.

קרן פימי נכנסה להשקעה בחברה לראשונה בשנת 2009, כאשר היא רכשה 5.2 מיליון מניות לפי מחיר של 2.37 שקל למניה. בהמשך הגדילה הקרן את החזקתה, כאשר בסך הכל שילמה קרן פימי על השקעתה כ־43 מיליון שקל, אך על הנייר היא מורווחת במעל ל־50 מיליון שקל.

רבל כבר פירסמה תשקיף מדף לקראת הנפקה לפני שלושה שבועות, כאשר בשבועות האחרונים היא קיימה מספר פגישות עם משקיעים פוטנציאליים.

ישי דוידי, צילום: יונתן בלום ישי דוידי | צילום: יונתן בלום ישי דוידי, צילום: יונתן בלום

רבל הוקמה בשנת 2000, מתוך חברת רביב של קיבוץ רביבים, והונפקה בבורסת תל אביב בשנת 2007. בשנים 2008 ו־2009 רכשה הבחרה שתי חברות נוספות של קיבוץ רביבים, ארקל ורביב, שהייתה בעבר חברת האם של רבל.

רבל עצמה עוסקת בייצור אביזרים לשסתומי מנוע, מערכות אוורור ומיכלי דלק, כאשר ארקל מייצרת חלקי פלסטיק למנוע ואילו רביב מייצרת חלקי פלסטיק בהזרקה שנועדו לשטיפת שמשות הרכב. החברה עצמה מעסיקה כ־1,100 עובדים ברחבי העולם, כאשר את תשעת החודשים הראשונים של השנה סיימה רבל עם הכנסות של 102.6 מיליון יורו לעומת 93.3 מיליון יורו בתקופה המקבילה. הרווח הנקי הסתכם ב־3.9 מיליון יורו לעומת 6 מיליון יורו בתקופה המקבילה, כאשר הירידה נבעה מגידול בהוצאות המו"פ והוצאות ההנהלה.

ברבעון הרביעי של השנה צפויה חברת רבל לרשום הכנסות בין 32 ל־43 מיליון יורו, כאשר את השנה צפויה החברה לסיים עם EBITDA של 16־17 מיליון יורו.

תגיות