אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הסוד של באפט: מניות זולות בעלות תנודתיות מחירים נמוכה צילום: בלומברג

הסוד של באפט: מניות זולות בעלות תנודתיות מחירים נמוכה

אנליסטים בדקו מניות שנסחרות בארה"ב 30 שנה לפחות, וגילו כי לפי מדד שארפ לביצועים של תיקי השקעות, יו"ר ברקשייר הת'אוויי הביס בעקביות את כל המדדים

07.12.2013, 20:23 | בלומברג

וורן באפט הוא לא סתם משקיע בעל חושים חדים, כי אם רשמית המשקיע הטוב בארה"ב — כך לפי בדיקה של המכון הלאומי האמריקאי למחקר כלכלי.

קראו עוד בכלכליסט

מדד הבודק את התשואות על מניות בשקלול תנודתיות המחירים מראה כי יו"ר ברקשייר הת'אוויי נהנה מתשואות טובות יותר מאשר כל מדדי המניות של השוק האמריקאי. בבדיקה של המניות בשנים 1926–2011 שנסחרו במשך יותר מ־30 שנה גילו מבצעי המחקר כי מדד שארפ במקרה של השקעות באפט עומד על 0.76 מאז 1976, בערך פי שניים הנתון של 0.39 בשוק המניות האמריקאי.

וורן באפט, צילום: איי אף פי וורן באפט | צילום: איי אף פי וורן באפט, צילום: איי אף פי

לפי המחקר, סוד הצלחתו הוא שילוב מינוף עם התמקדות במניות זולות, בטוחות ואיכותיות. באפט מגלה נכונות להקצות הלוואות לגופים פיננסיים ולאחר מכן בוחר מניות זולות שהתנודתיות שלהן נמוכה, אך איכותן גבוהה — היינו התשואה עליהן גבוהה.

בבדיקת בעלותו על מניות נסחרות בבעלות ציבורית לעומת ההשקעה בחברות פרטיות, גילו המחברים כי ביצועי המניות הנסחרות היו הטובים יותר. מכאן הם הסיקו כי באפט נהנה מתשואות גבוהות בעיקר בשל בחירה נכונה, ולא בהכרח בגלל לחצים שהוא מפעיל על החברות לשפר את ניהולן.

"הביצועים של באפט אינם נובעים ממזל", אמרו אנדריאה פראציני ודיוויד קבילר מקרן ההשקעות AQR. "לו נסענו בזמן ובחרנו מניה אחת ב־1976, זו חייבת היתה להיות מניית ברקשייר", ציינו. 

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

לכל התגובות