אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מרכז הבנייה הישראלי יעבור לאצטדיון נתניה צילום: צביקה טישלר

מרכז הבנייה הישראלי יעבור לאצטדיון נתניה

העירייה השכירה 4,000 מ"ר של מסחר בדמי שכירות של 30-50 שקל למ"ר בין היתר לטובת פאב, ומרכז ספורט אשר יכלול גם מרכז ספא וג'ימבורי לילדים

08.12.2013, 13:29 | דותן לוי
מרכז הבנייה הישראלי יעתיק את מקומו מהמתחם הנוכחי בגעש לאצטדיון נתניה החדש, זאת כחלק מפעילות העירייה להשכרתם של כ-6,000 מ"ר של שטחי מסחר בשטח האצטדיון. מרכז הבנייה הישראלי שכר שטח של כ-1,400 מ"ר בצד המזרחי של קומת הקרקע אשר ישמש לטובת קמפוס פעילויות רב-תכליתי אשר ישמש כמרכז לכל הבונים, המשפצים, האדריכלים, המעצבים והבונים הפרטיים בישראל. הפעילויות יכללו בין השאר: סדנאות לימוד במגוון נושאים הקשורים לבנייה, תצוגות של חומרים שונים בתחום הבנייה, נציגויות שונות של ספקים בתחום הבנייה וכל הקשור בתחום הבנייה העצמית של הצרכן הפרטי.

לא רק כדורגל אלא גם מוקד משיכה לעסקים, צילום: דביר מצנחי רחיפה לא רק כדורגל אלא גם מוקד משיכה לעסקים | צילום: דביר מצנחי רחיפה לא רק כדורגל אלא גם מוקד משיכה לעסקים, צילום: דביר מצנחי רחיפה

שוכרים בולטים נוספים הם חברת 'גלי מודיעין' אשר שכרה שטח של כ-2,000 מ"ר בקומה הראשונה בצד המזרחי של המתקן לצורך הקמת מרכז ספורט אשר יכלול בין היתר מכון כושר לחוגים נלווים, מכון יוגה ופילטיס, מכון פיזיותרפיה ורפואת ספורט, ספא וקוסמטיקה, ג'ימבורי לילדים, קיר טיפוס, מכירת מוצרי טבע ובריאות, תוספי מזון, מכירת ציוד ספורט כולל הלבשה והנעלה ומזנון בריאות. בנוסף, פאב "הקבינט" שכר שטח של כ- 675 מ"ר בצד המערבי ובו יתקיימו גם אירועים ומופעים שונים.

אצטדיון נתניה נמצא בחלקה המזרחי של העיר כחלק מפארק התעשייה והעסקים "ספיר" אשר בו פועלים מתחם אלכסנדרה סנטר, מרכז ביג ומתחם פדרמן רוגובין. כמו כן האצטדיון נמצא בסמוך לשכונת המגורים של קרית השרון. דמי השכירות במתחם כולו ינועו בין 30-50 שקל למ"ר כולל דמי ניהול (ללא מע"מ), מחיר שנחשב סביר ואף זול לאזור זה. כאמור, עד כה הושכרו כ-4,000 מ"ר מתוך 6,000 המ"ר הקיימים.

ראש העיר נתניה, מרים פיירברג-איכר: "אצטדיון נתניה שהינו ממתקני הספורט המתקדמים באירופה, יהווה כעת גם מוקד משיכה לעסקים ויציע קשת רחבה של אפשרויות פנאי ובילוי למגוון קהלי יעד". ערן רולס, יו"ר מרכז הבנייה הישראלי: "אנחנו מאמינים בנתניה ולכן בחרנו להתמקם כאן, נתניה היא העתיד של ישראל".

תגיות

11 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
איצטדיון נתניה היה אמור להפתח ב 2008 - בפועל נפתח בסוף 2012
בנוסף - עלותו המקורית היתה אמורה להיות 110 מליון ש" - מהם 30 מליון ש"ח הגיעו מהטוטו והשאר היה אמור להגיע ממכירת השטח בו נמצא איצטדיון הקופסא. בפועל: עלות הקמת האיצטדיון היתה 280 מליון ש"ח. השטח בו נמצא איצטדיון הקופסא לא נמכר עד היום. ונניח שימכר מתי שהוא (פדיון משוער כ 90 מליון ש"ח). המשמעות היא מימון של 160 מליון ש"ח ע"י אזרחי העיר נתניה. חבר המועצה הרצל קרן הגיש בקשה לחקירת המחדל בנושא. לא ברור מה עלה בגורל הבקשה. שטחי המסחר מושכרים בנזיד עדשים ורק שנה לאחר פתיחת האיצטדיון!! איפה היה השיווק עד עכשיו??? אם זה כ"כ אטרקטיבי, למה לא הצליחו במשימת המכירות עד היום?? למה בעלות שהיא שליש משטח מסחר בקניון? שטח כולל של 6000 מ"ר בדמי שכירות של 40 ש"ח בממוצע זה 240 אלף ש"ח בחודש או כ-3 מליון ש"ח בשנה. יקח 70 שנה עד להחזר עלות הבניה של הפיל הזה וזה לפני קיזוז עלות השירותים הניתנים כנגד דמי השכירות (אז יקח עוד יותר). רק ראש עיר מגלומנית מסוגלת לעשות כזה דבר. בכסף הזה מוטב היה אילו היתה משקיעה בשיפור חזות פני מרכז העיר וכך לא היו נאלצים לתת זכיונות לכל מיני פיצוציות והכל בדולר מה שגורם למרכז להיות עתיר זיהום ומסכנות. במקביל היה ניתן להשקיע ביותר כיכרות במקום רמזורים (שאינם מסונכרנים), בשיפור תעלות הניקוז, בשיפור המדרכות, בחינוך ובמופעים לטובת תושבי העיר (אייל גולן שעשה טובה ותמורת עשרות אלפי ש"ח הגיע ב-2 בלילה ושר רשימת שירים שאף אחד מהם לא מוכר לקהל, לא נחשב). רצוי גם מחלקה משפטית ברמה סבירה שתפסיק לעשות בושות שעולות לעיר הון עתק (מחדל האיצטדיון ואי קבלת שיפוי מהקבלן הראשון המבצע אשר לא עמד בלוחות הזמנים, מחדלים בהסכמים שרצו לעשות עם חברות בניה באיצטדיון הקופסה - שני הסכמים אשר נדחו ע"י מועצת העיר עקב כשלים חמורים בהם, מחדל הופעות בימי עצמאות בהם אומנים מגיעים מתי שבא להם ושרים מה שבא להם וכד'). במקומות שונים בעולם מפרסמים כמה תורם האיצטדיון לכלכלת העיר - כמה תורם כמה תורם האיצטדיון החדש לעיר נתניה???
עצוב  |  09.12.13
לכל התגובות