אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"הסכם היסטורי": תעלת הימים יוצאת לדרך צילום: תומריקו

"הסכם היסטורי": תעלת הימים יוצאת לדרך

ישראל, ירדן והרשות הפלסטינית יחתמו היום על הסכם להנחת צינור שיזרים מים לים המלח מים סוף. הצדדים יחלקו במים ממתקני התפלה חדשים

09.12.2013, 09:12 | נחום ברנע, "ידיעות אחרונות"

בטקס שיתקיים היום (ב') במטה הבנק העולמי בוושינגטון יחתמו ישראל, ירדן והרשות הפלסטינית על הסכם להנחת "תעלת הימים" בגרסתה המעודכנת - צינור מים מים סוף לים המלח. כך חושף הבוקר העיתונאי נחום ברנע ב"ידיעות אחרונות".

קראו עוד בכלכליסט

כ-100 מיליון מ"ק לשנה יוזרמו צפונה, ואמורים לתרום להאטת תהליך ההתייבשות של ים המלח. במסגרת ההסכם גם יוקם מפעל להתפלת מים בעקבה, וישראל, ירדן והרשות יחלקו ביניהן מיליוני מ"ק של מים מהמתקן הזה ומהצפון.

השר סילבן שלום. יחתום על ההסכם, צילום: עמית שעל השר סילבן שלום. יחתום על ההסכם | צילום: עמית שעל השר סילבן שלום. יחתום על ההסכם, צילום: עמית שעל

על ההסכם יחתום השר לשיתוף פעולה אזורי ושר התשתיות, סילבן שלום, לצד שרי המים של ירדן ושל הפלסטינים. "מדובר במהלך היסטורי שמגשים חלום של שנים ארוכות", אמר אתמול השר שלום.

על פי ההסכם יישאבו מים סוף כ-200 מיליון מ"ק משנה. כ-80 מיליון מ"ק יותפלו במתקן שיוקם בעקבה, וישראל תקבל מתוכם 50-30 מ"ק לטובת אילת והערבה. הירדנים יקבלו 30 מיליון מ"ק לצורכיהם בדרום, ועוד 50 מיליון מ"ק מים שפירים בצפון, מהכנרת.

הפלסטינים ביקשו לקבל במסגרת התוכנית מאחז בצפון ים המלח, באזור עין פשחה, אבל ישראל סירבה. על פי ההסכם הם יקבלו 30 מיליון מ"ק ממי הכנרת - מים מותפלים או שפירים במחיר הייצור, שישפרו את אספקת המים לתושבי הגדה.

הצינור יונח כולו בשטח ירדן, ובכך ידלגו הצדדים על התנגדויות משפטיות של גופים ירוקים בישראל. אם לא יהיו עיכובים, המפעל יושלם תוך ארבע-חמש שנים.

תגיות

9 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

9.
ל-1, בוקר טוב אליהו!
מדינת ישראל כבר מזמן מחויבת למדינה פלסטינאית, כאשר כל ראשי הממשלה מאז רבין ז"ל חתמו על מסמכים שמכוונים לכך או הצהירו על כך בפומבי באופן זה או אחר. כולל ובמיוחד בינימין נתניהו. הדיון הוא על הכרה הדדית של ישראל ופלסטין כמדינות לאום, הגבולות המדויקים, סידורי ביטחון ומעמד מזרח ירושלים והעיר העתיקה כבר מזמן לא על עצם הקמת מדינה פלסטינאית. חלוקת המים די הוגנת בהתאם לחלק של כל מדינה בים המלח.
אזרח  |  09.12.13
לכל התגובות