אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הדולר היציג בשפל של יותר משנתיים: ירד ב-0.4% ל-3.5 שקלים צילום: אוראל כהן, אימג'בנק/thinkstock

הדולר היציג בשפל של יותר משנתיים: ירד ב-0.4% ל-3.5 שקלים

היורו שמר על יציבות ברמה של 4.81 שקלים; FXCM ישראל: "האתגר של בנק ישראל יהיה למנוע מפולת בשער החליפין". סטנלי פישר: "זו תהיה טעות להשתמש בשיעורי ריבית להוריד את מחירי הדיור"

09.12.2013, 15:50 | שי סלינס

האם בנק ישראל יתערב בקרוב בשוק המט"ח וירכוש דולרים על מנת למתן את התחזקות השקל? הדולר היציג נחלש היום (ב') ב-0.4% ושערו נקבע על 3.5 שקלים - שפל מאז אמצע חודש אוגוסט 2011. היורו שמר על יציבות ברמה של 4.81 שקלים.

קראו עוד בכלכליסט

בעולם שומר הדולר על יציבות מול היורו ונסחר תמורת 1.37 דולרים ליורו. מול הדולר האוסטרלי מתחזק המטבע האמריקאי ב-0.6% ל-0.907 דולר אמריקאי אוסטרלי. מול הין עולה הדולר ב-0.2% ל-103.1 ין.

חברי הוועדה המוניטרית שהמשתתפו בדיון החלטת הריבית האחרונה לחודש דצמבר 2013 קיבלו את ההחלטה להותיר את הריבית על כנה, ברמה של 1%, פה אחד. כך עולה מהפרוטוקול שפרסם היום בנק ישראל. הדיון התמקד בכמה סוגיות עיקריות: האינפלציה, רמת הפעילות במשק, הסביבה העולמית והתפתחות שער החליפין. "תוואי הריבית בהמשך תלוי בהתפתחויות בסביבת האינפלציה, בצמיחה בישראל ובכלכלה העולמית, במדיניות המוניטרית של הבנקים המרכזיים העיקריים ובהתפתחות שער החליפין", נכתב בפרוטוקול.

 

דולר , צילום: שאטרסטוק דולר | צילום: שאטרסטוק דולר , צילום: שאטרסטוק

"אני הבנתי שמה שראש הממשלה אמר בטקס המינוי של הנגידה זה כמו שאומרים 'סוף טוב הכל טוב' וזה מה שלי יש להגיד על זה", כך אמר סטנלי פישר לשעבר נגיד בנק ישראל בהתייחסו לסאגת המינוי של מחליפתו קרנית פלוג, בוועידה כלכלית בתל אביב. "הבעיה העיקרית בשוק הדיור זה היצע הקרקע. זו תהיה טעות להשתמש בשיעורי ריבית להוריד את מחירי הדיור. כי זה לא הגורם הכי חשוב במשק. העובדה שיש במשק רמת תעסוקה הכי גבוהה זה 30 שנה תורמת הרבה לציבור. זה תורם לאיכות החיים של הישראלי הממוצע - יש לו עבודה. העובדה היא שרמת הבנייה במשק זה הכי גבוה שהיה מהעלייה הרוסית - מייצרים מעל 40 אלף יחידות דיור - זה יותר ממה שהיה.

כלכלני FXCM ישראל, התייחסו למסחר בשוק המט"ח המקומי וכתבו כי "האתגר של בנק ישראל יהיה להגן על השפל של ספטמבר ב-3.473 שקלים כדי למנוע מפולת בשער החליפין. השפל ברמה זו היה הרמה שבה התערב בנק ישראל באופן מסיבי וכעת האתגר של בנק ישראל יהיה להגן על רמה זו גם הפעם, כדי למנוע צניחה חופשית לרמות שיהיו מסוכנות מאוד לייצוא".

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
לא להתערב!!
כל ילד יודע שהשווי האמיתי של הדולר אחרי ה"הרחבה כמותית" עלק, הוא 10 אגורות אז יאללה, עדיף שיהיה לנו שקל חזק מאשר להיות עבדים של אמריקה, אם סין יכולה לעשות את זה גם אנחנו יכולים! אם ביבי טוען שהוא קפיטליסט שמעדיף מינינום התערבות בשוק, למה להתערב ?? אההה, זה יפגע ביצואנים? שמה? ימכרו פחות? ואז מה? יפטרו עובדים כי הם לא מוכרים? מה זה משנה? אם העובדים המפוטרים יכולים להרשות לעצמם לקנות מוצרים מחו"ל בזול, להקים חברות חדשות ולרכוש תוכנות קצה יעילות ולא להתפשר על תוכנות קקה כי זה זול יותר, וריהוט משרדי בזול, כן כן, אותו משרד עם רעיון מבריק שתמיד חלמו להקים אך נרקבו במשרדים שלהם כי שילמו להם משכורת מעודדת ריקבון, ואז ככה, בלי להתערב, גם יצרנו הזנקת כלכלה (כי קונים יותר, וגם מקימים מקומות עבודה חדשים) וגם פתאום אנחנו יכולים לקנות חברות אמריקאיות או לשכור את שירותיהם של עובדים זולים ולא ההיפך!!! רגע רגע, אתם אומרים לי, ומה עם המחלה הנורווגית? לכל הרוחות, אנחנו לא נורווגיה!!! יש לנו ים דברים שצריך לסדר פה, תשתיות ענק שצריך להקים פה כמו רכבת תחתית בגוש דן ובאופן כללי לשפר את התחבורה בישראל זה עולה ים כסף, ועכשיו זה יעןלה פחות, יש לנו הזדמנות פז לחזק את עצמנו מבפנים ולא, במקום זה אנחנו מעדיפים להחליש את המטבע שלנו כדי שהאזרחים ימשיכו להיות עבדים של אמריקה ואז, אחרי כל זה, עוד מתפלאים איך זה שלא קמות כאן חברות יציבות אלא רק סטארטאפים, סיריאסלי?? איך לכל הרוחות יכולה לקום חברה יציבה במדינה שבה המטבע מוחלש באופן תמידי??
ערן  |  09.12.13
1.
משכנתאות = הדפסת כסף = 52 מילארד ש' בשנה = עידוד לתוצר ולצמיחה = על חשבון הצעירים בלבד
ברור שזה מייצר צמיחה למראית עין, כי לפני 2007 הודפסו רק 16 מיליארד שקל בשנה בצורת חוב משכנתאות. הכסף הזה יוצר אינפלציה ענקית אבל רק במוצר שאפשר לקנות איתו - דירות. לאחר מכן הכסף מגיע לממשלה בצורת תשלומי קרקע ענקיים, ואז הממשלה משתמשת בו להרחבת המגזר הציבורי (המגזר הפרטי לא צמח כלל בשנים האחרונות). כמו כן, מה יקרה כשהריבית תעלה? יש כמעט 200 מיליארד שקל חוב במסלול ריבית משתנה, הוספת כמה אחוזי ריבית יגרמו למיתון הדומה לזה שייגרם מהעלאה של כמה אחוזים במס הכנסה ובמע"מ. בנתיים במקום שהמדינה תדפיס כסף ותחלק לכולם, רק הזוגות הצעירים מוציאים את זה מכיסם. מגזר אחד סובל וכולם שמחים. ייקור של חצי מליון שקל במחיר הדירה = כמו מס הכנסה של חיים שלמים (בעיקר אחרי חישוב היוון לערך נוכחי של כל תשלומי המס בעתיד). ובנתיים הזוגות הצעירים מסכימים לזה כי הם חושבים שמשכנתא זה כמו שכירות ולא מבינים שמתישהו הריבית תעלה ותחזור לנורמלי (גם בנק ישראל הזהיר פעמים רבות) ואז המשכנתא תזנק ב 40% ואין בעל בית שאפשר להתחנן בפניו. לפיד במילכוד כי הורדת מחירי דירות תגרום לקבלנים לשלם פחות על קרקע ואז יהיה חסר כסף בקופת המדינה ואז ה OECD ילחץ לעלות מסים ואז הוא יאלץ שוב להודיע על כך ולהתבזות בפני העם שישנא אותו ויכעס עליו.
הצעירים הפכו למנוע צמיחה  |  09.12.13