אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הפסד למיקרוסופט: לא תוכל לגבות תמלוגים מיצרניות אנדרואיד

הפסד למיקרוסופט: לא תוכל לגבות תמלוגים מיצרניות אנדרואיד

עד כה שילמו לה יצרניות כסמסונג עד 10 דולר על כל מכשיר שמכרו. עתה, קבע בית דין בגרמניה שפטנט של החברה שעוסק בפורמט שמות קבצים אינו תקף במערכות מבוססות לינוקס. פסק הדין צפוי לקבל תוקף באיחוד האירופי כולו

09.12.2013, 14:09 | נמרוד צוק
מהלומה למיקרוסופט במלחמות הפטנטים: בית משפט פדרלי בגרמניה קבע כי פטנט שרשמה החברה על פורמט אחיד לשמות קבצים אינו תקף לגבי מערכות הפעלה שמבוססות על לינוקס, ביניהן אנדרואיד. המשמעות: החברה לא תוכל להמשיך לגבות תמלוגים מיצרניות הסלולר על שימוש בו.

קראו עוד בכלכליסט

מיקרוסופט גובה כיום תמלוגים בהיקפים שונים מיצרניות מכשירי אנדרואיד, משום שמערכת ההפעלה כוללת רכיבים שעד כה נחשבו לקניין רוחני של ענקית התוכנה. סמסונג, למשל, משלמת למיקרוסופט כ-10 דולר על כל מכשיר שהיא מוכרת, ו-HTC משלמת 5 דולר, על פי נתוני פורבס. החברה דרשה גם ממוטורולה מוביליטי, שבבעלות גוגל, תשלום דומה - מה שהוביל לסכסוך משפטי בין השתיים.

פאבלט הנוט 3 של סמסונג, צילום: עומר כביר פאבלט הנוט 3 של סמסונג | צילום: עומר כביר פאבלט הנוט 3 של סמסונג, צילום: עומר כביר

מגרמניה לארצות הברית

מיקרוסופט צפויה לערער על ההחלטה, אולם הקביעה של בית המשפט אינה מבשרת טובות מבחינתה - הפסיקה תחול לא רק בגרמניה אלא בכל מדינות האיחוד האירופי. כאשר הנושא יגיע לדיון בארה"ב, סביר כי הפסיקה שתתקבל תהיה דומה לזו של בית המשפט הגרמני.

את עיקר הכותרות בנושא מלחמות הפטנטים בענף הסלולר תפסו עד כה אפל וסמסונג, שתבעו זו את זה בתביעות ענק בהיקף של מאות מיליוני דולרים בארה"ב. הן אף זכו במספר מקרים לצווי מניעה שחסמו ייבוא של מוצרי המתחרה ממפעלי הייצור בסין לשטח ארה"ב.

תגיות