אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המשקיעים לאריסון: הנפיקי את החברה־הבת או תשלמי פיצוי

בלעדי לכלכליסט

המשקיעים לאריסון: הנפיקי את החברה־הבת או תשלמי פיצוי

השקעת המוסדיים בשיכון ובינוי נדל"ן נעשתה כנגד התחייבות להנפקה או פיצוי. המועד מתקרב, אך שיכון ובינוי לא רוצה לשלם את הפיצוי שסוכם

10.12.2013, 06:58 | רחלי בינדמן

שעת השין של חברת שיכון ובינויבשליטת שרי אריסון מתקרבת. ביוני הקרוב חייבת החברה להנפיק את החברה־הבת שיכון ובינוי נדל"ן (87%), חברת המגורים הגדולה בישראל. אחרת תידרש לשלם פיצוי של עשרות מיליוני שקלים לגופים המוסדיים המושקעים בחברה־הבת: הראל, הפניקס וכלל. בימים אלו מתקיים משא ומתן בין הצדדים כדי לפתור את הסוגיה, לאור ההערכות מצד הצדדים שההנפקה לא תתבצע עד מועד זה.

קראו עוד בכלכליסט

שיכון ובינוי נדל"ן עוסקת בתחום ייזום הנדל"ן למגורים בישראל ונחשבת לאחת החברות הגדולות בתחום. במהלך 2009 בחנו בשיכון ובינוי את הנפקת החברה בבורסה לצורך גיוס הון, אך לבסוף החליטו לבצע הנפקה פרטית. במסגרתה נמכרו להראל (8%), הפניקס וכלל (עוד 5%). שלושת הגופים השקיעו 290 מיליון שקל בחברה.

ההשקעה שיקפה לחברה שווי של 2.25 מיליארד שקל אחרי הכסף, ונעשתה על בסיס התחייבות עתידית של שיכון ובינוי לפעול להנפקת החברה בבורסה. המועד הראשוני להנפקת החברה היה עד סוף 2011, אך המועד נדחה לסוף 2012. בהסכם עם המשקיעים נקבע כי בגין כל דחייה, הם יהיו זכאים לפיצוי בהיקף של מיליוני שקלים. אם החברה לא תעמוד בדד־ליין הקרוב, היקף הפיצוי שתיאלץ שיכון ובינוי לשלם יזנק באופן דרמטי לעשרות מיליוני שקלים.

שרי אריסון. מעוניינת להנמיך את גבוה הפיצוי שרי אריסון. מעוניינת להנמיך את גבוה הפיצוי שרי אריסון. מעוניינת להנמיך את גבוה הפיצוי

על פי הערכות, הראל, כלל והפניקס מעוניינות שהחברה תונפק. אך בשיכון ובינוי ינפיקו אותה רק אם הם יסברו שההנפקה תציף לה שווי וכעת מתנהל בין הצדדים מו"מ ביחס למנגנון הפיצוי, שיינתן כחלופה אם לא תתבצע הנפקה. שיכון ובינוי לא מעוניינים לשלם את הפיצוי שיכול להגיע לתקרה של 72.5 מיליון שקל (כולל מיליוני השקלים ששולמו עד כה), ולכן הם מנסים למצוא מרכיבי פיצוי אחרים.

בעוד בהראל מעוניינים להישאר כמשקיעים גם אם ההנפקה לא תצא לפועל וזאת בתמורה לפיצוי, בכלל והפניקס נבחנות גם חלופות יציאה כמו אפשרות לדרוש משיכון ובינוי לקנות את חלקן או להעניק להן מניות סחירות של החברה־האם. בשלב זה בוחנים שלושת הגופים גם חלופות נוספות, דוגמת המרת ההשקעה במניות בנכסים של החברה. שיכון ובינוי מסרה בתגובה: "שיכון ובינוי נדל״ן עמדה ועומדת בכל התחייבויותיה".

תגיות