אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כיל תמשוך את מכתבי המפוטרים ברותם אמפרט צילום: חיים הורנשטיין

כיל תמשוך את מכתבי המפוטרים ברותם אמפרט

בשעה האחרונה הושג הסכם בין יו"ר ההסתדרות להנהלת החברה. בתמורה למשיכת המכתבים יבטלו העובדים במפעלי החברה את העיצומים שתוכננו למחר. הצדדים יתכנסו למו"מ במהלכו ינסו להגיע לפשרה, אך לא מן הנמנע ש"פיצוץ" נוסף בדרך

10.12.2013, 18:14 | מיקי פלד

כיל תמשוך את מכתבי הפיטורים של עשרות מעובדי רותם אמפרט ובתמורה יבטלו העובדים במפעלי החברה את העיצומים שתוכננו למחר. סיכום בנושא הושג בין יו"ר ההסתדרות, עופר עיני לבין הנהלת כיל לפני מספר דקות. הצדדים יתכנסו למשא ומתן בן שבועיים ובמהלכו ינסו להגיע לפשרה באשר למספר העובדים שיפרשו או יעזבו מרצון את החברה. המשא ומתן יערך בין ועד עובדי רותם אמפרט לבין הנהלת המפעל בחברת האם, כיל דשנים ויוביל אותו, מטעם ההסתדרות, יו"ר האגף לאיגוד מקצועי, אבי ניסנקורן. יו"ר הוועד, משה חדד אמר ל"כלכליסט": "אני שמח שההנהלה חזרה בה מכוונת הפיטורים ואני בטוח שנגיע במשא ומתן להסדר שיהיה טוב לשני הצדדים וללא פיטורים".

קראו עוד בכלכליסט

בימים האחרונים החלה הנהלת רותם אמפרט לחלק זימונים לשימועים לפני פיטורים, כחלק מכוונתה לפטר 127 עובדים מתוך 1,200 עובדי המפעל. זאת, על מנת ליצור באמצעות העובדים לחץ על הוועד להסכים למתווה רך יותר של פרישה מוקדמת של כ-100 עובדים ופיטורים של השאר.

כפי שפורסם בשעות הצהריים, מחר תכננה ההסתדרות להשבית 3 מפעלים של כיל בדרום הארץ – תרכובות ברום, מפעל המגנזיום ומפעל התובלה. על פי התכנון היו המפעלים אמורים לעבוד במתכונת שבת ולהגיע למפעל רותם אמפרט, שהושבת  משעות הבוקר, לצורך תמיכה בעובדים שהחלו לקבל מכתבי פיטורים. ההחלטה על הצעד סוכמה במפגש של ראשי הוועדים בכיל עם יו"ר ההסתדרות, עופר עיני שהסתיימה לפני שעה קלה. 

מפעל תרכובות ברום , צילום: גיא אסייאג מפעל תרכובות ברום | צילום: גיא אסייאג מפעל תרכובות ברום , צילום: גיא אסייאג

הוועד מתנגד לפיטורים ודורש פרישה מרצון בלבד. ההצעה של הנהלת כיל היא למענק פרישה של 800-600 אלף שקל והמשך משכורת של כ-18 אלף שקל בחודש עד הגעה לגיל פרישה, לעומת שכר שיכול להגיע ל-30 אלף שקל ברוטו בחודש כעובד פעיל.  עובדי מפעלי ים המלח, שיו"ר הוועד שלהם, ארמונד לנקרי, עד כה נמנע לקחת חלק במאבק המשותף, החליט בשעות הצהריים להצטרף לעיצומים, זאת בין השאר מתוך כוונה להגיע להבנות נפרדות עם ההנהלה. כאמור, לאור ההבנות שהושגו מול ההסתדרות, לא יתקיימו העיצומים.

האם התפחות זו מעידה על סוף למחלוקת בין הצדדים? נראה כי הדרך לסיום המאבק בין העובדים להנהלה עדן ארוכה. בשבועות האחרונים שני הצדדים ניסו לעשות שרירים על מנת לגרום לצד השני לוותר. כך גם המהלך של הנהלת החברה להגשת מכתבי הפיטורים וכך גם הצעד שנקטו העובדים שאיימו בהשבתה כמעט מלאה של מפעלי כיל ברום הארץ ולראשונה גם במפעלי ים המלח - אחת הנקודות הרגישות ביותר של החברה. לא מן הנמנע כי בשלב כזה או אחר של המו"מ, אחד הצדדים יכריז על "פיצוץ", ושוב ישמעו איומים ונקיטת צעדים חד צדדיים מצד העובדים או מצד ההנהלה.

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
עם רצון טוב משני הצדדים ניתן להשיג הסכם שייטיב עם החברה ועובדיה
יציאה של 80-90 עובדי דור א וותיקים לפנסיה מוקדמת בהסכמה ותאום עם מועצת העובדים רותם בגיבוי כי"ל צריכה לגלות נכונות ולהציע לעובדים אלו פרישה מוקדמת בתנאים שניתנו השנה לפורשי תרכובות ברום. אלו תנאים שניתנו בברום תחת ניהולו של ניסים אדר המשמש כיום כמנכ"ל כי"ל דשנים ואין סיבה למנוע תנאים דומים מוותיקי רותם. יש לוודא שתנאי הפרישה יהיו זהים לחלוטין ללא שטיקים וללא סעיפים קטנים ומגבילים. צריך לזכור שמדובר על עובדים בעלי שכר גבוה מאד ועלות כבדה לחברת רותם. בנוסף, צריך לאפשר פרישה מוקדמת גם לוותיקים שמעוניינים ואינם ברשימה. במידה וההנהלה תרצה שיישארו בגלל חיוניותם, ראוי יהיה שתתגמל אותם באופן מיוחד. את שאר 30-40 העובדים יש לשחרר מקבוצת העובדים הזמניים שהתקבלו לעבודה ברותם בשנת 2010. הכישרון העיקרי של מרביתם היה הקרבה והקשרים שלהם עם מזכיר הוועד הקודם שמעון סבן. הוא זה שהכניס אותם לרותם. שאר הכישורים שלהם לוטים בערפל כבד. בכלל לא בטוח שיש כאלו !! כיוון שעובדים אלו זמניים וללא קביעות, צריך "לשחרר" ללא דיחוי את הגרועים והפרובלמטיים שבהם. אף אחד לא ירגיש בחסרונם. כך ללא זעזועים מיותרים ניתן להבריא את מצבת כוח האדם ברותם ולקטין את עלויות הייצור. לתשומת הלב של יו"ר הוועד משה חדד ושל מנהלי רותם אמפרט נגב, כאשר יישבו סביב השולחן העגול.
אחד שיודע ומכיר היטב , דרום  |  10.12.13
לכל התגובות