אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

הגרלה ראשונה לדיור בר השגה בתל אביב: 171 מועמדים, 77 דירות

מחירי השכירות בפרויקט יעמדו על 3,100-1,100 שקל לחודש; אחד הזוכים: "עכשיו התפנו לנו 2,000 שקל בחודש"

11.12.2013, 14:12 | דותן לוי ועוזי בלומר

ההגרלה הראשונה לדיור בר השגה התקיימה היום (ד') בעיר תל אביב עבור שני הפרויקטים הראשונים לדיור בר השגה להשכרה בישראל, במסגרתם הוצעו 77 דירות בשכונות שפירא ויד אליהו.

קראו עוד בכלכליסט

מדובר בהגרלה פומבית שנערכה בבניין העירייה ואליה הוגשו 171 טפסי הרשמה לארבעה מסלולים שונים; גני שפירא משפחות (מסלול כחול), גני שפירא שותפים (מסלול אדום), יד אליהו זוגות או יחידים (מסלול צהוב) ויד אליהו יחידים (מסלול ירוק). פתקי ההגרלה ועליהם מספרי המועמדים הוכנסו לתיבות בתוך מעטפות ריקות והוצאו על ידי מנכ"ל העירייה מנחם לייבה, חבר המועצה דן להט ונציגי עזרה וביצרון.

רקפת שיקלי, בת 35, נשואה עם שני ילדים, היא אחת הזוכות בדיור בר השגה בפרוייקט גני שפירא. שקלי סיפרה, שבשנה וחצי האחרונה היא מתגוררת עם משפחתה אצל הוריה בדרום תל אביב, לאחר שבשבע השנים האחרונות החליפה ארבעה מקומות מגורים. לדבריה, ההוצאה על שכר דירה הגיעה עד כדי מחצית מהכנסות המשפחה, וההוצאה על שכירות בגני שפירא, תפנה 2000 ש"ח מההכנסה החודשית של המשפחה.

רקפת שיקלי, אחת הזוכות בדירה בפרויקט גני שפירא, צילום: כפיר סיוון רקפת שיקלי, אחת הזוכות בדירה בפרויקט גני שפירא | צילום: כפיר סיוון רקפת שיקלי, אחת הזוכות בדירה בפרויקט גני שפירא, צילום: כפיר סיוון

לאחר ההגרלה תתבצע בדיקת זכאות למועמדים והתקדמות עם הזכאים לבחירת הדירה, לפי סדר עלייתם בהגרלה. למועמדים שמספרם עלה בהגרלה, תישלח הודעה סופית שזכו בתוך כ-7 ימים, אחרי שיוודאו כי הם אכן זכאים. כדי למנוע רמאויות, הליך ההגרלה היה מבוקר על ידי אנשי מקצוע שנכחו במקום.

הפרויקטים הראשונים הם פרויקט גני שפירא בשכונת שפירא, ברחוב ראב"ד פינת דה מודינה. מדובר בפרויקט של 45 יחידות דיור בר השגה (מתוך 69 יחידות דיור) בנות 3 ו-4 חדרים, אשר מוקם בעלות של כ-60 מיליון באמצעות החברה העירונית "עזרה וביצרון" ובמימון עיריית תל אביב. בניית הפרויקט בעיצומה והצפי לסיום ואכלוס הוא בעוד כשלושה-ארבעה חודשים, במרץ-אפריל 2014. שכר הדירה שנקבע על ידי מועצת העיר יעמוד על 2,900 שקל לדירת 3 חדרים, ו-3,100 שקל לדירת גן ו/או לדירת ארבעה חדרים.

הפרויקט השני ממוקם בשכונת יד אליהו- בין הרחובות: ווג'ווד, לה גרדיה, מורדי הגטאות, מרגולין ופטרסון וכולל 32 דירות בגדלים שונים. שכר הדירה יעמוד על 45 שקל למ"ר ולא פחות מ-1,100 שקל לדירה. הדירות כוללות 6 דירות בנות 25 מ"ר, 20 דירות בנות 40 מ"ר ו-7 דירות בשטח של 60 מ"ר. אכלוס הפרויקט מתוכנן לחודש הבא (ינואר 2014).

לפי העירייה, בימים אלה היא מקדמת אישורים לכ-2,600 יחידות דיור בפרויקטים לדיור בר השגה בקרקעות עירוניות וכן שילוב דיור בר השגה בתב"עות (תוכניות בניין עיר) המובאות לאישור הוועדה המקומית. ההשקעה העירונית בפרויקטים של דיור בר השגה מגיעה לכ-10% מתקציב הפיתוח העירוני.

הדמיית פרויקט גני שפירא הדמיית פרויקט גני שפירא הדמיית פרויקט גני שפירא

כיוון שבישראל טרם נקבעו קריטריונים לדיור בר השגה, הקריטריונים לקביעת הזכאות הומלצו ע"י הוועדה לדיור בר השגה בעיר, והינם פועל יוצא של שיקולי מדיניות ובראשם הגדרת קהלי היעד. הקריטריונים כוללים חמישה תנאי סף בסיסיים ועוד תנאי התלוי בגודל הדירות. בין הקריטריונים : תושב תל אביב -יפו במשך 5 שנים ברציפות, גיל – במשפחות לא מעל 45 (במועד פרסום ההגרלה) וליחידים לא תהיה זכאות למי שגילו נמוך מגיל 27. בנוסף, על המועמדים להיות מחוסרי דירה ובעלי הכנסה המדורגת בעשירונים ראשון עד שביעי – כלומר, הכנסה חודשית ברוטו למשק הבית המועמד תהיה בין עשירון ראשון לעשירון שביעי. קריטריונים נוספים להם ידרשו הזכאים הם הצהרת המועמד על הון ונכסים, מיצוי כושר השתכרות ובמשק בית שבו ילד הרשום בתעודת הזהות, אסור שגילו במועד ההגרלה יעלה על 12.

מנכ"ל עיריית תל אביב יפו מנחם לייבה אמר באירוע כי מדובר באירוע היסטורי וכי זו פעם ראשונה שבני המעמד הבינוני, ואף מתחת לו, יכולים לגור בת"א במחיר סביר. לייבה קרא לממשלה ללכת בכיוון אותו מתווה עיריית תל אביב יפו, ולבנות דיור בר השגה, שיאפשר לצעירים לגור במקומות בהם הם רוצים לגור. "עיריית ת"א יפו משלמת מחיר כלכלי, כדי להגשים מטרות חברתיות בסיסיות" אמר לייבה.

 

ראש עיריית תל אביב-יפו רון חולדאי התייחס אף הוא להגרלה: "עיריית תל אביב-יפו לקחה על עצמה, כבר לפני כשש שנים, לייצר בפעם הראשונה במדינת ישראל את המודל לדיור בר השגה, וזאת מתוך הבנה שצריך לאפשר לבני מעמד הביניים להישאר לגור במרכזי הערים, במיוחד על רקע עליית מחירי הדיור. העמדנו לצורך העניין קרקעות עירוניות ואנו משקיעים בנושא למעלה מ- 10% מתקציב הפיתוח ומאמץ רב להכנת עבודה מקצועית, בשיתוף מומחים, אשר שימשו בסיס להגדרת קריטריונים לזכאים עליהם החליטה מועצת העיר. אני שמח שהגענו ליום ההגרלה ולעובדה שעשרות משפחות וצעירים יוכלו לגור בתל אביב-יפו במחירים ברי השגה. למרות שזו עדיין טיפה בים, הדבר מהווה סמן עבור ממשלת ישראל ומודל שהמדינה ורשויות נוספות יכולים לאמץ ולייצר כמות ומלאי דירות אשר ישפיעו על שוק הדיור בישראל".

חולדאי קרא גם הוא לממשלה להצטרף: "אני מצפה מממשלת ישראל, שהצהירה כי בכוונתה לטפל ביוקר המחיה ולהוריד את מחירי הדיור, להרים את הכפפה אותה הנחנו, להסיר את מכשלות הבירוקרטיה, להקצות את הקרקעות ובעיקר לחוקק את החוקים הנדרשים כדי להסדיר את החוקיות של דיור בר השגה. זאת כדי שמעמד הביניים הבינוני-נמוך יוכל לחיות בכבוד במדינת ישראל".

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
מי ממן את זה? לוטו?טוטו? מזה השוטיות האלה הגרלה, זה אומר שלא נפתור את הבעיה המרכזית?
הגרלה משמע אפליה.... ועוד חומר למחשבה - החברה העירונית "עזרה וביצרון" , זה קומבינה של העירייה שמישהו שם גוזר קופון ענק. גם אני יצאתי דביל ושיפצנו את הבניין בעזרתם, בניין לידנו הוציא את המכרז לקבלנים בפריפיה וחסך מעל שליש במחיר ונראה טוב יותר.
בועה  |  12.12.13
3.
שיטה דבילית שמפלה אין אלה שזכו בהגרלה ואלה שלא!! ומעודדת להרוויח פחות או להסתיר בשחור
זורקים בוטנים ובינתיים מפלים. אפליה בין אלה שזכו ואלא שלא זכו, אפליה בין אלה שעברו את גיל 45 ובין הצעירים יותר, ואפליה בין מי שצעיר מדי ובין מי שעבר את גיל 27 , אפליה בין מי שיש לו ילד שרחמנה ליצלן עבר את גיל 12 (וואו, איזה פשע זה שגורם לאדם לא לקבל דירה בשכירות משגת יד, כי ילדו עבר את גיל 12..) ועוד ועוד, בקיצור, עדיף היה למנוע את ההפליה הזו. כנראה שזה פופוליסטי. אפליה בין אלו שעובדים קשה ומרויחים יותר (או אלה שמצליחים להסתיר בשחור).
ג  |  12.12.13
לכל התגובות