אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אולימפיאדת סוצ'י 2014 עונה לביקורת על רוסיה: יוקמו "אזורי מחאה" צילום: איי אף פי

אולימפיאדת סוצ'י 2014 עונה לביקורת על רוסיה: יוקמו "אזורי מחאה"

רוסיה תקים במהלך האולימפיאדה אזורי מחאה ציבוריים, כך חשף נשיא הוועד האולימפי הבינלאומי (IOC) תומאס באך, בתגובה לביקורת הבינלאומית על יחס המדינה לזכויות אדם

12.12.2013, 12:40 | סוכנויות הידיעות

רוסיה תקים במהלך אולימפיאדת סוצ'י 2014 אזורי מחאה ציבוריים, כך חשף נשיא הוועד האולימפי הבינלאומי (IOC) תומאס באך. פרטי ההחלטה, שנועדה לענות על הביקורת הבינלאומית נגד היחס לזכויות אדם במדינה והחקיקה נגד הומואים, שזכתה לגינוי מקיף ברחבי העולם, הוצגו לוועד הפועל של ה-IOC, שנפגש לראשונה מאז נבחר בספטמבר באך להחליף את ז'ק רוג.

קראו עוד בכלכליסט

הפגנה ברוסיה. ."למפגינים תהיה הזדמנות לעשות זאת באזורים שיועדו לכך במיוחד, צילום: איי אף פי הפגנה ברוסיה. ."למפגינים תהיה הזדמנות לעשות זאת באזורים שיועדו לכך במיוחד | צילום: איי אף פי הפגנה ברוסיה. ."למפגינים תהיה הזדמנות לעשות זאת באזורים שיועדו לכך במיוחד, צילום: איי אף פי

"אנחנו מברכים על ההכרזה של הוועד המארגן להקים בסוצ'י אזורי מחאה עבור אנשים המעוניינים להפגין נגד דבר מה", אמר באך."למפגינים תהיה הזדמנות לעשות זאת

באזורים שיועדו לכך במיוחד. הוועד האולימפי הבינלאומי דן בנושא במשך זמן מה. היום ההודעה נמסרה לנו, והאזורים ימוקמו בסוצ'י". עם זאת, פרטים ספציפים לגבי האזורים, כמו היכן בדיוק ימוקמו בעיר, נותרו עמומים. אזורים דומים הוקמו במהלך אולימפיאדת 2008 בבייג'ינג, אך שוכנו במרחק רב מהמתקנים, כך שכמעט ולא היו בשימוש.

הזעם כלפי החוק הרוסי נגד פרופוגנדה של הומואים והיחס לזכויות אדם, משתלט על השלב האחרון של ההכנות לאולימפיאדה הראשונה שהמדינה מארחת מאז אולימפיאדת הקיץ במוסקבה ב-1980. הנושא עלה השבוע שוב לכותרות כשנציבת האיחוד האירופי ויויאן רדינג הכריזה כי אינה מתכוונת לקחת חלק באולימפיאדה במחאה על היחס של רוסיה למיעוטים.

"אני בהחלט לא מתכוונת להגיע לסוצ'י כל עוד היחס למיעוטים נותר כפי שהוא תחת הממשל הרוסי הנוכחי", כתבה רדינג הלוקסמבורגית בטוויטר. רדינג היא הנציבה של האיחוד האירופי לענייני משפט, אזרחות וזכויות יסוד. עוד בתחילת השבוע הודיע נשיא גרמניה יואכים גאוק כי אינו מתכוון להשתתף בסוצ'י 2014. החלטתו פורשה על ידי מספר ארגוני זכויות אדם כמחאה נגד הממשלה הרוסית. אך באך, שאף הוא ממוצא גרמני, טען כי אינו מאמין שזו הסיבה. "הזמנות מסוג זה הן הזמנות ממשלה אחת לשנייה, ואין זה מתפקידו של הוועד האולימפי הבינלאומי להתערב בקשרים בין ממשלות", הסביר.

"בנימה אישית, אני יודע שהנשיא גאוק הוא אדם ישיר מאד. אם להחלטה שלו היה בסיס פוליטי, הוא פשוט היה אומר זאת. "הוא אינו יכול לנסוע מבלי לערוך ביקור רשמי קודם לכן. יש לי הכרות איתו. הוא יודע כיצד להשתמש במילים, ואם היה לו משהו לומר הוא היה אומר זאת". הספורטאים שישתתפו באולמפיאדה יודרכו לפני תחילת המשחקים לגבי מה מותר ומה אסור להם לעשות במהלך האירוע, כולל עריכת מחאות פוליטיות – נושא שמפורט תחת חוק 50 (Rule 50) של הצ'ארטר האולימפי.

"העברנו לוועדים האולימפיים הלאומיים ולספורטאים מידע בנוגע לחוקי סעיף 50, כדי שיהיו מודעים לחוקים. לקחנו צעד נוסף כדי להסביר אותם...מדוע החוקים הללו נוסדו ושהם נועדו להגן עליהם", הוסיף באך.

אולם הביקורת על רוסיה ממשיכה להתגבר, על אף היוזמה האחרונה. "נשיא ה-IOC, תומאס באך ממשיך לשתף פעולה עם הממשלה הרוסית בעוד שחברי קהילת הלהט"ב נעצרים, נכלאים, מוכים, נאנסים ונרצחים", אמר אנדרו מילר, חבר בארגון Queer Nation, קבוצת פעילים המוחים נגד החוקים ההומופובים ברוסיה. "במקום לנהל מגעים על הקמת אזורי מחאה, הוא היה צריך לדרוש את הביטול של החוק הרוסי, ולהתעקש שהממשלה הרוסית תכבד את זכויות האדם של כל האזרחים שלה".

תגיות