אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
צילום באמצעות מצמוץ: גוגל חוצה את קו הקריפיות ומוחקת אותו צילום: איי פי

דו"ח טכנולוגי

צילום באמצעות מצמוץ: גוגל חוצה את קו הקריפיות ומוחקת אותו

התוספת האחרונה למשקפי גוגל גלאס מטרידה ומדאיגה במיוחד, שירות המוניות Uber מנצל את הסופה בארה"ב כדי לעשות קופה וחדשות טובות לבעלי המחשבים - ב-2014 ייחשף מטען אחיד לכל הלפטופים

18.12.2013, 14:24 | יוסי גורביץ

חוצים את קו הקריפיות במצמוצים

אריק שמידט, יו"ר גוגל והמנכ"ל שלה בשנותיה המעצבות, אמר בשעתו שלקראת כל מוצר חדש, המדיניות של גוגל היא להגיע "עד לקו הקריפיות" (creepiness) אבל לא לחצות אותו. אתמול (ג') היא לא רק חצתה אותו, היא גם עשתה לא מעט כדי למחוק אותו.

אחת האפליקציות של משקפי גוגל גלאס (מבית מפתח צד שלישי) מסוגלת להפעיל את מצלמת המכשיר ולצלם אנשים באמצעות מצמוץ. אתמול הודיעה גוגל שהיא מאמצת את הרעיון ויוצרת אפליקציה משלה שמאפשרת צילום בשיטה זו. המשמעות היא שאנשים שמסתובבים עם משקפי גוגל יכולים מעתה, בברכתה של החברה, לצלם אנשים ללא הסכמתם או ידיעתם.

משקפי גוגל. קו הקריפיות? כבר לא רואים אותו מכאן, צילום מסך: youtube משקפי גוגל. קו הקריפיות? כבר לא רואים אותו מכאן | צילום מסך: youtube משקפי גוגל. קו הקריפיות? כבר לא רואים אותו מכאן, צילום מסך: youtube

גוגל, כמובן, מעדיפה להדגיש את הצדדים החיוביים יותר של התכונה החדשה: "אתה ממצמץ לעבר זוג נעלים בחלון ראווה, והוא נשלח, בגודל המתאים, אל ביתך. אתה ממצמץ לעבר מתכון עוגיות, והוא מופיע על הצג שלך. בלי ידיים, בלי בלאגן", התפארה החברה. כי חס וחלילה שנצטרך לעשות משהו שכולל תזוזה. כי חס וחלילה שיהיה מעצור מפני בולמוס הקניות. והפרטיות של סתם בני אדם? טוב, אותה רגילה החברה לדרוס מזה שנים. 

לא לעשירים בלבד

באוטופיה בשקל של עמק הסילי-קון אוהבים לדבר על Uber. זוכרים? זו חברת מוניות שמתעקשת שהיא לא חברת מוניות, ואשר על כן אינה צריכה לציית לחוקים שחלים על חברות מוניות. בנוסף, היא פועלת על פי חוקי ההיצע והביקוש לטענתה - שמאפשרים לנהג לתמחר את הנסיעה לפי מצב התנועה.

בדרך כלל היא מעצבנת רק רגולטורים, אבל בסוף השבוע האחרון היא עצבנה גם את הלקוחות שלה. היתה סופה קשה ואובר גבתה מחיר של עד פי שמונה ממחיר הנסיעה הרגיל. לטענתה, זה נועד לתמרץ את הנהגים שלה לצאת מהבית (ולצאת לנסיעות, מהן היא מרוויחה כסף). לקוחות זועמים העלו צילומים של החשבונות שלהם. אשתו של ג'רי סיינפלד הביעה את זעמה על כך שנאלצה לשלם סכום של 415 דולר כדי להסיע את בנה לבר מצווה, לא רחוק מביתה.

אחת ממכוניות אובר בסן פרנסיסקו, צילום: אסף גלעד אחת ממכוניות אובר בסן פרנסיסקו | צילום: אסף גלעד אחת ממכוניות אובר בסן פרנסיסקו, צילום: אסף גלעד

פתאום, כל האוטופיסטים מתחילים לקלוט שיש הגיון בשיטה הישנה של המוניות, שכוללת גם פיקוח ממשלתי, שמגן על הלקוחות מפני הפקעת מחירים. היחידים שחושבים שיש הגיון בהפקעת מחירים ("התאמה לתנאי השוק" בעגה המקצועית) הם כלכלנים.

יתר בני האדם רואים במפקיעי מחירים בעת צרה את אויבי המין האנושי; כמה מדינות בארה"ב העמידו לדין בעלי תחנות דלק שהפקיעו את מחירי הדלק בימי סופה. מזג האוויר הזכיר לליברטריאנים של עמק הסילי-קון שבמצבי קיצון, השוק נוטה לשרת את העשירים ולדרוך על אלה שאין להם. כלומר, אף יותר מבימים כתיקונם. פתאום התחוור להם שהם אולי עשירים יחסית לסביבתם, אבל בעלי אובר עשירים יותר. על אף מחאתם, כנראה שהם לא יזכרו את החוויה כשמזג האוויר ישתפר.

אנחנו פה כדי לדבר על ה-NSA

נשיא ארה"ב ברק אובמה נפגש הלילה (ד') עם שורה של בכירים בעמק הסיליקון (ועם כמה נספחים תמוהים - מלך עכברוש מארק פינקוס הצליח לגרד את המקום לצד אובמה, אחרי שתרם לו 104,000 דולר), ונמסר שזו היתה פגישה מוצלחת; היא נמשכה שעתיים במקום השעה המתוכננת.

בבית הלבן ניסו להפוך את הפגישה לדיון על מערכת הבריאות הממוחשבת המקרטעת של אובמה, וההודעה הרשמית של הבית הלבן התייחסה בעיקר לנושא הזה. היא דיווחה על מינויו של בכיר כלשהו ממיקרוסופט לאחראי הרשמי על השכיב מרע.

קח המון כסף! תן לי לשבת לידך! פינקוס, צילום: בלומברג קח המון כסף! תן לי לשבת לידך! פינקוס | צילום: בלומברג קח המון כסף! תן לי לשבת לידך! פינקוס, צילום: בלומברג

אבל חלק ניכר מהבכירים שהתכנסו בבית הלבן לא התעניינו במערכת הבריאות. הם אמרו חד משמעית שהם מגיעים לפגישה כדי לדבר על הריגול של ה-NSA. ההדלפות של ה-NSA הביכו את עמק הסילי-קון מאוד: הן חשפו את העובדה שהחברות, עצמאיות לכאורה ומחויבות לכאורה להגן על המשתמשים שלהן, השתתפו בעליצות בחגיגת ביזת המידע שביצעה סוכנות המודיעין. אחרי שכל זה התפרסם, החברות עשו רעש גדול מהעובדה שהן מזועזעות מכך שנעשה שימוש במידע המשתמשים ללא הסכמתם.

חברות עמק הסילי-קון נראות יותר ויותר כמו עוד סניף של הממשלה האמריקאית. וזה מפריע מאוד בעסקיהן מחוץ לארה"ב; יש להניח שגם בארה"ב עצמה זה לא מוסיף להן בריאות. השותפים של הגנב הם כעת הקולניים ביותר בדרישה שיחזור למוטב, בתקווה שאף אחד לא יזכור מה קרה קודם לכן.

ספק אם זה יעבוד.

קצרצרים

1. חדשות טובות, אנושות! אחרי ההצלחה הפנומנלית של המטען האוניברסלי לסמארטפונים, שמאפשר כמעט לכל אחד (סליחה, לקוחות אפל) להשתמש במטען של ידידיו כדי להטעין את הסמארטפון שלו - תגיע המהפיכה גם ללפטופ. ב-2014 צפוי להגיע תקן בינלאומי רשמי למטעני מחשבים ניידים. כנראה שגם הפעם אפל תתעקש להרחיק אתהמטען של המקבוק מהתקן, לצערם של המשתמשים.

יש למישהו מטען לסוני? יש למישהו מטען לסוני? יש למישהו מטען לסוני?

2. שוודי בן 28 ניהל אתר פופולרי לגניבת תוכן, Swebits, שסגר את שעריו לפני כשלוש שנים, פחות או יותר בזמן התבוסה המשפטית של פיירטביי.  הוא הועמד לדין, הורשע, ובימים האחרונים נגזר דינו. על שיתוף של יותר מ-500 סרטים, הוא קיבל עונש של 160 שעות עבודות שירות, כמו גם מאסר על תנאי; ועל שיתוף של סרט אחד קודם שזה הספיק לצאת לאקרנים, הוא חטף קנס של 652,000 דולר. הסכום הגיוני: הוא שווה ערך למחיר שהוא היה אמור לשלם אם הוא היה רוצה רשיון להפיץ את הסרט. 

  

3. תייר תמים מטייוואן הגיע לאוסטרליה והלך ברחוב תוך שהוא עובר על פיד הפייסבוק שלו. פתאום, להפתעתו, מצא את עצמו במים חמים (לא הייתי שם, אבל אני מנחש שהוא היה מופתע), כשהכרישים האוסטרלים המפורסמים בודקים את הדופק שלו. אוקיי, טוב, הקטע עם הכרישים לא קרה, כי הוציאו את האומלל מהמים בזריזות. מעניין מה היה בפיד שלו שהיה כה מרתק, שהוא הצליח להתהלך על רציף בלי לשים לב אליו.

4. נישאר באוסטרליה: הרשות להגנת הצרכן שם הודיעה לאפל שהיא תקנוס אותה, לאחר שהאחרונה ממשיכה לצפצף על החוק האוסטרלי שנוגע לשירות ואחריות. החוק קובע שחברה חייבת לספק אחריות של שנתיים למוצרים; אפל מספקת שנה ודורשת תשלום על שנה נוספת ולא מוכנה לשנות את הנוהל רק בגלל זוטות כמו חוקי מדינה.

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
גוגל גלאס - זה בסופו של דבר עניין של נימוס בסיסי ומוסכמות חברתיות.
הסתכלות על אנשים באמצעות משקפי גוגל גלאס כבר נחשבים לפגיעה בפרטיות. כמו שלא אכוון מצלמה אל כל בן אדם שאני פוגש, כך יהיה מצופה ממני לא להסתובב עם גוגל גלאס במקומות ציבוריים, וכבר אפשר לראות שבמסעדות לא מרשים לאנשים עם גוגל גלאס להיכנס. גוגל גלאס ישמשו את האנשים להתנהל מול כל מה שאינו אנושי - לנווט ברחובות, להביט בחנויות, לטייל בטבע, ספורט וכו'. ייתכן שבהמשך המחוקק יקבע הגבלות על היכולות של המשקפיים בכל הנוגע לפרטיות הסובבים.
אייל , צפון  |  22.12.13
5.
ל-4. השאלה היא כמה מוניות נסעו בירושלים? באילו אזורים? (יש שכונות שבהם לא ירד שלג)
ועד כמה זה מצב קיצון בשבילם (דהיינו היבטים שליליים ששונים מכל יום חורפי אחר)? אישית אני מכיר נהג אחד מתל אביב שסירב להסיע מישהו לאיזה יישוב לא רחוק מירושלים (בד"כ אין בעיה להגיע במונית למקומות הללו).
1  |  19.12.13
לכל התגובות