אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
האקרים איראנים גנבו מידע על חיילי צה"ל? כנראה שלא

האקרים איראנים גנבו מידע על חיילי צה"ל? כנראה שלא

גולשים שהזדהו כמומחי סייבר באיראן התגאו בפריצה שביצעו במערכות ישראליות ובכך שהשיגו מידע על אלפי חיילים בצה"ל. איזה מידע? לא מגלים. לאן פרצו? כנ"ל. מדובר בטענה מפוקפקת וחסרת בסיס

18.12.2013, 18:00 | עומר כביר

הערב דיווחו כלי תקשורת בעולם שקבוצת האקרים המזהה את עצמה כ-Islamic Cyber Resistance הצליחה לשים את ידה על מידע אישי של 2,014 אנשי צה"ל (לצד מידע על אלף סוכנים סעודים). לדברי הקבוצה, הפריצה נעשתה בתור תגובה לחיסול בכיר חיזבאללה בשם חסן לאקיס לפני כשבועיים.

קראו עוד בכלכליסט

ואולם, פרט לפרסום הטענות לא מסרה הקבוצה פרטים נוספים על המידע המדובר ולא חשפה את המידע עצמו שלכאורה ברשותה. הלינקים באתר הקבוצה שאמורים להוביל לאותו מידע הינם שבורים, נכון לשעת כתיבת הידיעה.

האקרים טוענים שפרצו למערכות צה"ל. ומה עם ההוכחה?, צילום: גלעד קוולרצ האקרים טוענים שפרצו למערכות צה"ל. ומה עם ההוכחה? | צילום: גלעד קוולרצ'יק, shutterstock האקרים טוענים שפרצו למערכות צה"ל. ומה עם ההוכחה?, צילום: גלעד קוולרצ

מטבע הדברים, באינטרנט אין בעיה בעבור כל אדם לייחס לעצמו טענות אלו ואחרות. ואולם, על מנת להתייחס לטענות אלו ברצינות על המעלה אותן להציג הוכחות ניתנות לאימות למעשיו. זהו לא המצב במקרה זה, שבו פרט לטענה כי הצליחו להשיג את המידע המדובר לא פרסמו ההאקרים מידע נוסף - כמו למשל, מאיפה נגנב המידע ואיך, מה כולל מידע זה, מה בכוונתם לעשות איתו ועוד.

העניין מעורר חשד, משום שהאקרים שונאי ישראל שהצליחו בעבר לפרוץ למאגרי מידע ישראליים (לרוב של אתרים עצמאיים קטנים) לא היססו לפרסם את המידע שבידם על מנת לגרום נזק רב ככל האפשר לאזרחים ישראלים.

טענות חריגות מצריכות הוכחות חריגות

בשלב זה לא ניתן לאתר ברשת את המידע שהשיגו ההאקרים. עם זאת, מבדיקה שביצענו באמצעות גוגל שאפשר לנו לראות חלק קטן מהתוכן שהיה בלינקים שפרסמו ההאקרים ושעכשיו כבר אינם פעילים, עולה שהרשימה המדוברת הכילה פרטים אישיים של ישראלים ובהם שם, מספר טלפון, מקצוע, יישוב וכתובת מייל, אבל שהשיהמופיעים ברשימה אינם אנשי צבא פעילים.

גם אם אכן הצליחו ההאקרים לפרוץ לאתר ישראלי כלשהו ולגנוב ממנו מידע, אין בכך ודאות כי הצליחו לשים ידם על מידע ביטחוני רגיש. לפחות במקרה אחד בעבר טענו האקרים כי פרצו לאתר צבאי וגנבו מידע על אנשי צה"ל, ואולם לאחר בדיקה התברר כי מדובר באתר פרטי ושהמידע שנגנב ממנו שייך לאזרחים.

חשוב לזכור שטענות יוצאות דופן מחייבות הוכחות יוצאות דופן ובשלב זה, אין כל סיבה לבהלה. 

תגיות