אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המלחמה של משרד התקשורת בבזק עלולה לחסל את מיזם הסיבים צילום: נמרוד גליקמן

המלחמה של משרד התקשורת בבזק עלולה לחסל את מיזם הסיבים

המשרד שיזם את מיזם הסיבים האופטיים אותו מקימה כיום חברת IBC מעוניין כעת לחייב את בזק להחכיר את התשתית שלה לחברות מתחרות תמורת 50-60 שקל ללקוח. אם זה יקרה - מדובר בגזר דין מוות עבור IBC

22.12.2013, 18:50 | אופיר דור

משרד התקשורת רוצה להילחם ברווחיות הגבוהה של בזק אלא שבדרך הוא גוזר גזר דין מוות על מיזם הסיבים האופטיים על גבי תשתיות חברת החשמל, שאמור להתחיל בפריסה תשתית תקשורת קווית מתחרה ל-HOT ובזק במהלך 2014.

קראו עוד בכלכליסט

המשרד צפוי להתחיל תהליך שימוע שיכריע בנושא יישום השוק הסיטונאי, הרפורמה במסגרתה בזק תחויב להחכיר את השימוש בתשתית הקווית שלה ולאפשר לחברות מתחרות למכור על גביה שירותים ללקוחות כמו טלפון קווי ואינטרנט. הערב (א') נערכת פגישה מכריעה בנושא זה אצל שר התקשורת גלעד ארדן.

במסגרת השימוע הקרוב יפרסם משרד התקשורת את המחירים לפיהם תחויב בזק להחכיר את התשתית שלה לחברות המתחרות ובראשן סלקום ופרטנר. כרגע מסתמן כי המשרד מתכוון לחייב את בזק למכור לחברות המתחרות חיבור במחיר של 50-60 שקל ללקוח, ללא מע"מ.

התקנת הסיבים האופטיים. המיזם כבר פרסם את המחיר הסיטונאי הראשון שלו ועל סמך מחיר זה גייס מספר ספקי אינטרנט ראשונים, צילום: יוסי וייס התקנת הסיבים האופטיים. המיזם כבר פרסם את המחיר הסיטונאי הראשון שלו ועל סמך מחיר זה גייס מספר ספקי אינטרנט ראשונים | צילום: יוסי וייס התקנת הסיבים האופטיים. המיזם כבר פרסם את המחיר הסיטונאי הראשון שלו ועל סמך מחיר זה גייס מספר ספקי אינטרנט ראשונים, צילום: יוסי וייס

המחיר הוא מכה קשה עבור בזק שגובה היום מלקוח פרטי 110-140 שקל, כולל מע"מ, רק עבור חיבור אינטרנט של 100 מגה-ביט. למרות שהמחיר של משרד התקשורת הוא מחיר סיטונאי, ועליו תצטרך החברה הרוכשת להוסיף את העלויות שלה – עדיין הוא אמור לאפשר לחברות חסרות תשתית להציע מחיר תחרותי ללקוח הסופי.

אולם אחת המתנגדות המרכזיות למחיר שמתכוון לפרסם משרד התקשורת תהיה חברת IBC, שצפויה להקים את מיזם הסיבים. IBC תפעל גם היא במודל של שוק סיטונאי ואמורה להחכיר את התשתית לאותן חברות חסרות תשתית. המיזם כבר פרסם את המחיר הסיטונאי הראשון שלו – 100 שקל כולל מע"מ עבור קו של 100 מגה-ביט – ועל סמך מחיר זה גייס מספר ספקי אינטרנט ראשונים.

במיזם הסיבים מבינים כי המחירים שמשרד התקשורת מתכוון לפרסם, יקשו עליהם לגייס חברות שירצו לחכור מהם תשתית ואלו יעדיפו להשתמש בתשתית בזק. IBC שצריכה להקים תשתית בעלות של כ-5 מיליארד שקל אינה יכולה להציע חיבור במחיר של 50-60 שקל ללקוח, שהוא עבורה מחיר הפסדי.

מיזם הסיבים על גבי תשתית חברת החשמל הוקם בימיו של שר התקשורת הקודם משה כחלון וזכה לתמיכה מצד ראש הממשלה בנימין נתניהו. השניים הדגישו את הצורך להקים תשתית שלישית שתתחרה בדואופול של בזק ו-HOT. אולם במקביל המשיך משרד התקשורת לקדם את נושא רפורמת השוק הסיטונאי. כעת נראה שנוצרת התנגשות משמעותית בין שתי הרפורמות שהמפסידה הגדולה ממנה תהיה חברת IBC ומיזם הסיבים.

משרד התקשורת בחר לא להגיב לדברים.

תגיות