אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"אינטל השקיעה מיליארד דולר בנושא החינוך - כשהרעיון הוא שהתלמיד במרכז" צילום: עמית שעל

"אינטל השקיעה מיליארד דולר בנושא החינוך - כשהרעיון הוא שהתלמיד במרכז"

גדי זינגר, מנכ"ל מרכזי הפיתוח באינטל ישראל, בוועידת עתיד החינוך של "כלכליסט": "עולם החינוך עובר מהפכה ואנחנו רוצים להיות בחזית שלה". עופר רימון, ראש מערך התקשוב במשרד החינוך: "האתגר שלנו הוא לחיות במציאות דינאמית, עם טכנולוגיה שמתפתחת בקצב מסחרר"

24.12.2013, 12:49 | הדס שפר וערן סוקול

"אם אתם חושבים שבעשר השנים האחרונות היה שינוי מהותי בעולם הטכנולוגי, לא ראיתם כלום בהשוואה למה שהולך להיות בעשר השנים הבאות", כך אמר גדי זינגר, מנכ"ל מרכזי הפיתוח באינטל ישראל וסגן נשיא באינטל העולמית בוועידת עתיד החינוך של "כלכליסט" והמיזם "סיסמה לכל תלמיד".

קראו עוד בכלכליסט

זינגר המשיך: "אם עד היום הקשר בין האדם למחשב נעשה באמצעות מקלדת ועכבר, תוספת של מסך המגע קרתה רק לפני חמש שנים. המיחשוב התפיסתי הוא אותה מדרגה נוספת של הקשר עם המחשב באמצעות מצלמה דו- מימדית או תלת מימד באמצעותה אנשים רואה מה עושים האנשים שנמצאים מולה. זה מאפשר יכולת להבין דיבור טבעי ולדעת להגיב אליו. מעבר לכך, למיחשוב התפיסתי יש שינויים רחבים יותר. אני מאמין שעולם החינוך עומד להשתנות בצורה מהותית בעשר השנים הבאות באמצעות מיחשוב תפיסתי. היכולות להבין את הסביבה ואת התלמיד עומדים ליצור תהליך לימודי שונה עבור התלמידים".

זינגר. "אם בעבר היה מתי מעט שהיה להם מורה פרטי, הטכנולוגיה הזו תביא את זה לכל תלמיד", צילום: עמית שעל זינגר. "אם בעבר היה מתי מעט שהיה להם מורה פרטי, הטכנולוגיה הזו תביא את זה לכל תלמיד" | צילום: עמית שעל זינגר. "אם בעבר היה מתי מעט שהיה להם מורה פרטי, הטכנולוגיה הזו תביא את זה לכל תלמיד", צילום: עמית שעל

בפתח דבריו אמר זינגר כי אינטל משקיעה רבות בכל הנושא של "כיצד הטכנולוגיה יכולה להיות לא רק אביזר אלא תהליך שמשנה את החוויה של הלומד". זינגר המשיך: "כולנו מסכימים שההקשרים שצריך לתת לילדים שלנו שונים מלפני 20 ו-50 שנה. כיצד להשיג אינפורמציה השתנה לחלוטין. ההקשרים האלה יוצרים אתגרים אבל גם הזדמנויות".

לדברי זינגר אינטל השקיעה מיליארד דולר בנושא החינוך כשהרעיון הוא שהתלמיד במרכז ובונה את המרכיבים שצריך לדאוג להם מסביב. "זה מתחיל תמיד ממנהיגות ובהמשך כיצד להכשיר מורים, תכנים שמגיעים צריכה להיות תוכנית מקיפה. במדינת ישראל יש שיתוף עם משרד החינוך השרשרת מתחילה מההתקנים, אם עד היום ההתקנים שאנחנו מכירים זה לפ-טופ וטאבלט והיינו צריכים לבחור במה להשתמש בעתיד יש התקנים חדשים למשל משקפיים שיכולים להתקין תכנים, מצלמה עם אוזניה. התקנים שלידם יש תוכנה שמשלבת את סביבת הלימוד והתכנים שחשוב לכל אזור לכל סביבה, אם זה בי"ס צ'רקסי או כל סביבה אחרת אז יש את ההדגשים שלהם שמשתלבים עם התכנים הכללים".

ההשקעה של אינטל, כך אמר זינגר, התמקדה באנשים שמפעילים את הטכנולוגיה בתחום המיחשוב התפיסתי. 150 מיליון תלמידים עברו הכשרה של אינטל בלמעלה מ-100 מדינות. באינטל ישראל קרוב לחצי מיליון תלמידים ו-70 אלף מורים עברו הכשרה בתחום. באינטל עובדים על יוזמה לאומית למצויינות שנקראת "אנחנו המחר" שבה נכנסים אנשים מהיי טק ומתחומים אחרים לכיתות ומסבירים לתלמידים למה כדאי להם להשקיע בלימודים, ללמוד חמש יחידות מתמטיקה ומדעים ולהסביר להם שאפשר להגיע למקום מתגמל, שווה, אתגרי וכיפי. "הגענו ל-4,500 תלמידים אבל זה מתרחב", הוא אמר, "150 חברות ששותפים ב"אנחנו המחר"".

"אם בעבר היה מתי מעט שהיה להם מורה פרטי, הטכנולוגיה הזו תביא את זה לכל תלמיד. היכולת לבינה מלאכותית שמבינה מה התלמיד רוצה, היכן הוא חזק ולהביא את החומרים המתאימים ספציפית לו בצורה רלוונטית, זו מהפיכה של ממש שמביאה את התלמיד למרכז ועוזר לגלות את הפוטנציאל הגלום בכל אחד ואחת. העולם דיגיטאלי ופיזי מתחברים בינהם. העולם של החינוך עומד להשתנות ללא היכר בשותפות בין הטכנולוגיה למורים. זה עולם הרבה יותר סוחף אישי ומתואם לבן אדם ואנחנו רוצים להיות בחזית של המהפיכה הזו".

"פותחים את דלת הכיתה ל-2020, מה עוד צריך לעשות?"

"שואלים אותנו איך אנחנו מתמודדים עם האתגרים של עולם החינוך בעידן הטכנולוגיה המקדמת בקצב מסחרר? זה לא עניין פשוט. אנחנו עושים זאת דרך בנייה מחדש את אסטרטגיית התקשוב שלנו, מצד אחד אנו מתמקדים בראיה של מוסדות החינוך ומצד שני ראייה הוליסטית דרך תקשוב בתי הספר והתשתיות וחיבורם לרשת האינטרנט בפס רחב". כך לדברי עופר רימון, ראש מערך התקשוב במשרד החינוך.

עופר רימון , צילום: עמית שעל עופר רימון | צילום: עמית שעל עופר רימון , צילום: עמית שעל

"אנחנו שואלים את עצמנו איך אנחנו פותחים את דלתות הכיתות לחידושים הטכנולוגיים? אנחנו חיים בעולם של מציאות משתנה וטכנולוגיה מתחדשת. החזון שלנו הוא לחבר את החינוך למאה ה-21, גם לגורמים בתוך מערכת החינוך וגם לחברות הטכנולוגיה.

"אנחנו נמצאים בתקופה של הזדמנות מיוחדת, אנחנו נמצאים בתהליך של תקשוב בתי ספר כבר שנים, כאשר האתגר שלנו הוא לחיות במציאות דינאמית, משתנה, וטכנולוגיה שמתפתחת בקצב מסחרר, אולם החזון שלנו הוא לחבר כל הגורמים הללו. נעשה זאת דרך התרכזות בתוכן ובתכנה ובאמצעות מחשוב ענן נתקשב את בתי הספר.

תגיות