אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
משרד הביטחון במגעים עם מיזם הסיבים כחלופה לבזק צילום: יוסי וייס

משרד הביטחון במגעים עם מיזם הסיבים כחלופה לבזק

ל"כלכליסט" נודע כי הצדדים כבר נפגשו בנוגע לרכישת שירותי תמסורת בכ־70 מיליון שקל החל משנת 2014, שבה מסתיים החוזה עם בזק

26.12.2013, 08:41 | אופיר דור

חברת IBC, שמקימה ומפעילה את מיזם הסיבים האופטיים על גבי תשתיות חברת החשמל, מנהלת מגעים עם אגף הרכש במשרד הביטחון בנוגע לאספקת שירותי תמסורת. IBC חתמה עד היום על חוזים עם ספקי תקשורת כמו טריפל סי ורמי לוי, שאמורים למכור אינטרנט וטלפוניה ללקוח הקצה על גבי תשתית הסיבים שלה, אולם כעת היא מנסה לנצל את הרישיון המיוחד שקיבלה כדי לספק שירותי תקשורת לגופים גדולים.

קראו עוד בכלכליסט

פריסת סיבים אופטיים, צילום: יוסי וייס פריסת סיבים אופטיים | צילום: יוסי וייס פריסת סיבים אופטיים, צילום: יוסי וייס

קווי תמסורת משמשים גופים וחברות להעברת נתונים בקצבים גבוהים בין הסניפים השונים שלהם. משרד הביטחון הוא לקוח משמעותי בשוק התמסורת ורוכש כיום שירותים ב־70 מיליון שקל בשנה. הספקית העיקרית שלו היא בזק, שהחוזה איתה מסתיים ב־2014.

בתחילת השבוע נערכה בנושא פגישה בין מנכ"ל IBC דני לאובר לבין אליעזר (איקו) חסון, סגן בכיר לתקשוב ולמודיעין במינהל הרכש של משרד הביטחון. לחברת IBC כבר יש פריסת סיבים אופטיים של 3,000 ק"מ, שחברת החשמל פרסה בעבר בין הערים והיישובים בישראל. בנוסף, פריסת הסיבים בתוך הערים במסגרת המיזם תחל במחצית הראשונה של שנת 2014.

במשרד הביטחון הביעו עניין בהתקשרות עם המיזם, שיאפשר העברת נתונים בקצב גבוה של 1 גיגה־ביט סימטרי (העלאה והורדה) וברמת אבטחת מידע גבוהה.

בשבוע האחרון עלו חששות לגורל המיזם, שעלות הקמתו כ־5 מיליארד שקל, לנוכח החלטת משרד התקשורת לקדם במרץ את יישום רפורמת השוק הסיטונאי שבמסגרתה תחויב בזק להחכיר את התשתיות שלה לחברות מתחרות. שוק סיטונאי על תשתיות בזק עשוי לפגוע בתמריץ של ספקי תקשורת להתקשר עם מיזם הסיבים. עם זאת, ב־IBC מבהירים שהם ימשיכו לקדם את המיזם ומנסים למצוא שותפים חדשים כמו משרד הביטחון.

תגיות