אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בית המשפט בארה"ב: "הריגול של NSA הוא חוקי, זה מונע טרור" צילום: רויטרס

בית המשפט בארה"ב: "הריגול של NSA הוא חוקי, זה מונע טרור"

השופט וויליאם פאולי קבע שהתכנית לציתות לטלפונים היוותה הארכה הכרחית של צעדים שנלקחו לאחר התקפת הטרור ב-11 בספטמבר 2001, וכי היא מאפשרת לממשל "להנחית מכת נגד" על אירגונים כמו אל קעידה

28.12.2013, 15:34 | סוכנויות הידיעות

הפרשה שמסעירה את ארצות הברית ואת העולם המשיכה ביום שישי להתגלגל בבתי משפט. הפעם, שופט פדרלי בניו יורק קבע ביום שישי שהמנהג של הסוכנות לבטחון לאומי להאזין לשיחות טלפון של אזרחים אמריקאים הוא חוקי. 

קראו עוד בכלכליסט

השופט וויליאם פאולי קבע שהתכנית לציתות לטלפונים היוותה הארכה הכרחית של צעדים שנלקחו לאחר התקפת הטרור על ארה"ב ב-11 בספטמבר 2001, וכי היא מאפשרת למימשל "להנחית מכת נגד" על אירגונים כמו אל קעידה שמשתמשים בטכנולוגיה כדי להפעיל רשת טרור מבוזרת וליזום התקפות טרור מרחוק.

השופט דחה בכך תביעה של ארגון בשם האיגוד לזכויות אזרח שהוגשה בעקבות ההדלפות של אדוארד סנאודן, עובד הסוכנות לבטחון לאומי שברח מהמדינה והדליף לתקשורת את דבר קיומן של תכניות מעקב רחבות היקף הכוללות ציתות לטלפונים ולחשבונות אימייל של מליוני אמריקאים.

מוקדם יותר החודש שופט פדרלי אחר בוושינגטון הבירה קבע שהנוהג אינו חוקי ואמר כי הוא "כנראה אינו חוקתי" בתביעה נגד הסוכנות של שני אנשים שעל הטלפון שלהם הושמה האזנה. המימשל עירער על ההחלטה.

חדר מצב ב-NSA, צילום: איי אף פי חדר מצב ב-NSA | צילום: איי אף פי חדר מצב ב-NSA, צילום: איי אף פי

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
סוף סוף מישהו אומר את העובדות לאשורן !!!
כל הזמן שומעים וקוראים רק דבריהם של שמאלנים ומתיפיפים. טענות אבסורדיות חסרות שחר ושנובעות מחוסר הבנה וממשטמה כללית. חבל שהתקשורת לא מביאה גם את קולות השפויים. אני חוזר על דברי השופט: "הריגול של NSA הוא חוקי, זה מונע טרור". נכון! הממשל לא אוסף מידע כדי לשמוע רכילות, או לדעת מתי חרבנת...
אלי בר-נס , רחובות  |  29.12.13
2.
50 מיליארד דולר בשנה להגנה מפגיעות ברקים?
לו רצו באמת להגן על אזרחים היו משקיעים מיליארדים בכולאי-ברק, כי הסיכוי להפגע מברקים בארצות הברית עולה בהרבה על הסיכוי לפגיעת-טרור. אילו חיפשו החזר הגיוני להשקעה, היו מסבסדים מזון חלופי (מונע השמנה) או מקורות-אנרגיה בעלי זיהום מופחת (המונע פגיעות-ריאה). "מלחמה בטרור" היא תעשיה מסובסדת, בערך בהיקף הכנסות כל הפרסום באינטרנט (גוגל וכו'). מי מרוויח? קבלני-משנה של הממשל (בגדול) וחברות-נפט (בענק). כדאי לזכור איך כל זה התחיל, ומהיכן באו הנשיא שחתם על הצווים וסגנו שביצע אותם. ולא, אין כאן שום תאוריית-קונספירציה... התעשיה תורמת רבות (לפוליטיקאים), ומרבית התרומות מתועדות כדת וכדין.
בחייכם , תהיו רציניים רגע  |  29.12.13