אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אנליסט מוריד דמי ניהול בניגוד למגמה בענף צילום: בועז אופנהיים

אנליסט מוריד דמי ניהול בניגוד למגמה בענף

בית ההשקעות הבוטיקי מחזיר מלחמה לגופים כמו ילין לפידות ואלטשולר שחם שעקפו אותו ברמת הביצועים בשנתיים האחרונות

29.12.2013, 08:04 | רחלי בינדמן

בית ההשקעות אנליסט שבבעלות שמואל לב ואהוד שילוני נתפס עד לא מכבר כגוף בוטיקי שלא מתעסק בשיווק אלא מוכיח את עצמו על ידי ביצועים שמביאים אליו את הלקוחות. אנליסט גם נחשב תמיד לגוף שגובה דמי ניהול גבוהים שהוצדקו בביצועים עודפים. אלא שבשנתיים האחרונות אנליסט מפגין חולשה ברמת הביצועים, וגופים כמו ילין לפידות ואלטשולר שחם הותירו אותו מאחור, הן ברמת היוקרה והן ברמת גיוס הנכסים. 

קראו עוד בכלכליסט

בשבוע שעבר דיווח אנליסט המנוהל על ידי איציק שנידובסקי על השקת קרן אג"ח שקל קצרה +10%. מדובר בקרן סולידית המשקיעה בעיקר באג"ח שקליות שרמת הסיכון בהן נמוכה מאוד, עם חשיפה של עד 10% למניות.

הקרן, שמיועדת לקהל הרחב ולאו דווקא לקהל הטבעי של אנליסט שרעב לסיכון ופחות חושש מתנודתיות, משווקת לציבור בדמי ניהול אפסיים של 0.1% בעוד עמלת ההפצה שנדרש בית ההשקעות לשלם לבנקים המשווקים את הקרן עומדת על 0.2%. כלומר בהגדרה, מדובר בקרן הפסדית שאף מתחייבת לשמור על דמי הניהול האפסיים הללו לתקופה של שנה לפחות.

הקרן החדשה של אנליסט עשויה לקרוא תיגר על תעשיית הקרנות הסולידיות ובעיקר הקרנות הכספיות שמיועדות בעיקר למשקיעים שמעוניינים לשמור על ערך הכסף שלהם בסביבת ריבית אפסית כאלטרנטיבה מעניינת לפיקדון בבנק.

לשם ההשוואה, דמי הניהול בקטגוריית האג"ח השקליות עומדים בממוצע לפי נתוני רשות ני"ע על 0.65%. ולא מדובר במקרה יחיד. באחרונה השיק אנליסט עוד כמה קרנות לא רווחיות ובהן אנליסט דירוג A ומעלה במח"מ 4–1 בדמי ניהול של 0.35%, שווי ערך לעמלת ההפצה שמשלם אנליסט לבנקים, או אנליסט ריבית משתנה שהושקה ביום חמישי האחרון בדמי ניהול בדמי ניהול ועמלת הפצה זהים.

איציק שנידובסקי, צילום: בועז אופנהיים איציק שנידובסקי | צילום: בועז אופנהיים איציק שנידובסקי, צילום: בועז אופנהיים

כבר במרץ האחרון השיק אנליסט קרן כספית בדמי ניהול של 0.1%, גם כן שווי ערך לעמלת ההפצה המשולמת, אך כיום לכל גוף בתעשייה קיימת קרן כספית ובכלל זה גם לגופים בוטיקיים כמו ילין לפידות או אלטשולר שחם. אך הקרן הכספית של אנליסט גייסה סכום לא מבוטל — כ־150 מיליון שקל — בעוד הקרן הכספית של ילין מנהלת 15 מיליון שקל בלבד.

באנליסט, ככל הנראה, הפנימו באיחור ששוק קרנות הנאמנות עובר שינוי. מערך הייעוץ בבנקים, המתווך המרכזי לציבור הרחב, מתמקד בשאלת התמחור של המוצרים, כך שלא רק שהביצועים של אנליסט נחלשו, אלא גם הציבור כבר לא מוכן לשלם.

בד בבד עם השקת הקרנות החדשות דיווח אנליסט על הורדת דמי ניהול בשלוש קרנות יקרות (אנליסט המירים וקונצרנים +30 שדמי הניהול בה ירדו מ־2.5% ל־1.9%, אנליסט אג"ח משולבת, שדמי הניהול בה ירדו מ־2.26% ל־1.9%, ואנליסט אג"ח חברות +30, שדמי הניהול בה ירדו באופן זהה).

באנליסט גם מבינים שעד שהם יחזרו לבלוט בביצועים, הם חייבים לשמור על קשרים עם היועצים בבנקים תוך שימוש בשיטת "העוף בשקל" של רמי לוי.

אלון אגושביץ, מנכ"ל אנליסט קרנות נאמנות, אמר בתגובה: "לאור סביבת הריבית הנמוכה, ענף קרנות הנאמנות ייצר בשנים האחרונות סדרת מוצרים לטווח קצר בדמי ניהול נמוכים. בדומה לקרן אנליסט כספית, שהושקה לפני כשנה, החלטנו להקים כמה קרנות נאמנות נוספות בדמי ניהול נמוכים".

תגיות