אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מועצת מקרקעי ישראל תדון בהצעה מתוקנת להקצאת קרקעות לבנייה להשכרה  צילום: אוראל כהן

מועצת מקרקעי ישראל תדון בהצעה מתוקנת להקצאת קרקעות לבנייה להשכרה

עפ"י ההצעה החדשה, גם מחוסרי דיור בעלי הכנסה של 20,500 שקל ברוטו למשק בית יהיו זכאים לדיור להשכרה. במכרזי משרד השיכון לא ייקבע מחיר מינימום לקרקע, והיא תוחכר לכל המרבה במחיר

29.12.2013, 15:40 | עינת פז-פרנקל

מועצת מקרקעי ישראל תדון מחרתיים (ג') בהחלטה מתוקנת בדבר הקצאת קרקעות לבניית פרויקטים של דירות להשכרה.

קראו עוד בכלכליסט

מהצעת ההחלטה עולה כי "התבחינים לקביעת זכאות לשכירות מכוח החלטה זו, יהיו בהתאם להחלטת ועדת שרים לענייני דיור (קבינט הדיור) מיום 1.7.13. יישום כללי הזכאות ייעשה על ידי משרד הבינוי והשיכון".

לפי הקריטריונים שנקבעו בקיץ, 70% מהדירות ישווקו לציבור הכללי, לפי מסלול קריטריונים לזכאות שנקרא "מסלול א'". 30% מהדירות ישווקו "ביישובי המיעוטים ובתוכניות בניין עיר לאוכלוסויה בעלת צביון דתי", בהתאם למסלול שלא יכלול מיצוי כושר השתכרות כתנאי סף להגרלה.

במסלול א', נקבעו 3 תנאי הסף לזכאות: להיות מחוסר דירה בעל תקרת הכנסה עד העשירון השביעי, למצות כושר השתכרות בשיעור של 125% ממשרה מלאה למשק בית בו שני מפרנסים, ובשיעור של 75% עבור מפרנס יחיד.

בנצי ליברמן, מנהל רשות מקרקעי ישראל, צילום: עמית שעל בנצי ליברמן, מנהל רשות מקרקעי ישראל | צילום: עמית שעל בנצי ליברמן, מנהל רשות מקרקעי ישראל, צילום: עמית שעל

אך בדיון הקרוב מתכוונת המועצה לתקן את החלטתה, כך שיורחב הקריטריון הראשון ויכלול גם את בני ובנות העשירון השמיני (הכנסה של 20,500 שקל ברוטו למשק בית, לפי נתוני הלמ"ס). גורמים במשרדי השיכון והאוצר הסבירו ל"כלכליסט", כי דיור בר השגה נועד לבני מעמד הביניים, הנאנקים תחת עול המסים, וכי דיור ציבורי הוא פתרון לעשירונים הנמוכים.

עוד עולה מהצעת ההחלטה, כי רשות מקרקעי ישראל ומשרד השיכון ישווקו את המכרזים, למעט מכרזים בהם תינתן רשת ביטחון (הבטחת תשואה) ליזם, שישווקו על ידי הוועדה הבינמשרדית בראשות החשבת הכללית באוצר. במכרזי משרד השיכון לא ייקבע מחיר מינימום לקרקע, והיא תוחכר לכל המרבה במחיר. במחוזות חיפה ירושלים צפון ודרום, יוכלו לקבוע בתנאי המכרז כי 50% מהדירות יימכרו מיידית, והשאר יושכרו.

לקראת הדיון השבוע בעניין, פנתה הקואליציה לדיור בר השגה במכתב למועצת מקרקעי ישראל, וטענה כי התיקונים פוגעים באפשרות של אוכלוסיות מהמעמד הנמוך להשתלב בפרויקטים. הקואליציה אף מוחה על ההפחתה של משך הזמן שבו יחויב היזם להעמיד להשכרה את הדירות בפרויקטים שבהם פחות מ-200 יח"ד – מ-20 שנה ל-10 שנים.

תגיות