אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הוגשה תביעה נגזרת כנגד יעקב לוקסנבורג ב־49 מיליון שקל צילום: אוראל כהן

הוגשה תביעה נגזרת כנגד יעקב לוקסנבורג ב־49 מיליון שקל

בעלי מניות המיעוט באינוונטק הגישו בקשה לאישור תביעה נגד בעלי השליטה לשעבר, לוקסנבורג וחברת לפידות. בתביעה נטען שלוקסנבורג אחראי לנזקים כספיים שנגרמו לחברה

30.12.2013, 09:27 | זוהר שחר לוי

בקשה לאישור תביעה נגזרת על סכום של 49 מיליון שקל הוגשה אתמול לבית המשפט המחוזי מרכז נגד נושאי משרה באינוונטק סנטראל וכנגד בעלי השליטה הקודמים, יעקב לוקסנבורג וחברת לפידות. בתביעה טוענים בעלי מניות המיעוט בחברה, אילן יצחקי, צ'נקיז ויקטור נעים וחברת ניסים צדקה פיננסים השקעות, כי החברה והעומדים בראשה אחראים לנזקים כספיים הנאמדים ב־49 מיליון שקל. 

קראו עוד בכלכליסט

לגרסת בעלי מניות המיעוט, הרקע לתביעה הוא עסקאות "תמוהות ומוזרות" שנרקמו בין לוקסנבורג שכיהן אז כמנכ"ל אינוונטק והיה בעל השליטה בחברת הנפט לפידות ששלטה באינוונטק, לבין איש העסקים אריה אלתר העוסק בתחום הנדל"ן.

העסקה הראשונה שאליה מתייחסים התובעים היא "עסקת פולישט" שבמסגרתה הסכימה אינוונטק בניצוחו של לוקסנבורג לוותר על אופציה שניתנה לה לרכישת מקרקעין בעיר פולישט ברומניה, והסכימה להעניק לאלתר בעקיפין מחצית מזכויות אותה האופציה.

לטענת המבקשים, הוויתור נעשה אף שלוקסנבורג ידע שלמקרקעין הללו נמצא כבר רוכש, וכי מעשה זה גזל מאינוונטק רווחים הנאמדים ב־4.3 מיליון יורו. העסקה השנייה מכונה "עסקת אינרז". במסגרת התביעה נטען שלוקסנבורג הסכים למכור לאלתר וללפידות שבשליטתו חברה־בת של אינוונטק בשם "אינרז". בבקשה, שהוגשה באמצעות עו"ד רם ז'אן ממשרד עמר רייטר ז'אן שוכטוביץ' ושות', נאמר כי אישור עסקת אינרז נעשה "באופן מטעה ובניגוד לדין", ובנוסף נכתב כי החברה נמכרה בשווי נמוך מדי.

בא כוחה של אינוונטק עו"ד גיא נאמן מסר: "בתקופות שבהן התרחשו האירועים המתוארים בבקשה הנגזרת, בעלת השליטה בחברה היתה שונה מזו הנוכחית. החברה קיבלה את בקשת הנגזרת ותבחן בליווי יועציה את הנושא ותגיב לגופו של עניין וכנדרש".

לפידות ולוקסנבורג דיווחו אתמול לבורסה על התביעה וציינו כי "החברה דוחה את טענות התובעים מכל וכל. יצוין כי יצחקי הגיש בעבר תביעה כנגד אינוונטק ואחרים בסכום של מיליוני שקלים אשר נדחתה על ידי בית המשפט המחוזי בתל אביב".

יעקב לוקסנבורג, צילום: אוראל כהן יעקב לוקסנבורג | צילום: אוראל כהן יעקב לוקסנבורג, צילום: אוראל כהן

תגיות

תגובה אחת לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

1.
השיטה הקבועה של הדריקטורים ,לא ידענו לא ראינו ,לא הבנו
במדינת היהודים כנראה חוק החברות הקיים לא עובד ..אחרת איך יתכן כי כל בעל שליטה לאחרונה יכול בקלות יחסית להעביר כל החלטה .עסקת בעלי ענין ללא הערכת שווי ,ויתור על רווחים השיכים לחברה ..הדירקטורים יושבים מקבלים את שכרם ,יש להם ביטוח מהחברה .נוח להם משכורת ,קפה ,עוגיות ,למה לשאול שאלות מיותרות ועוד את בעל שליטה ? אז מי אמור לשמור עלינו אנחנו .בעלי האגחים,בעלי המניות הקטנים מי ? האם הרגולטור ,הרשות נ"ע אמורה לשמור ?כמות המקרים וכח האדם הנמצא ברשות לא יכולה ולא תמיד רוצה לעשות את זה .צריך חקיקה חדשה ומהירה .צריך עונשים מרתיעים כמו בארה"ב .לא יתכן שעונש כמו שקיבל דני דנקנר ירתיע מישהוא מבעלי החברות .צריכים שופטים אמיצים ללכת עד הסוף ,ללא עסקאות טיעון .מי מהצבור שעוד האמין בכלי שנקרא בורסה ,לא נראה לאורך זמן ,הכלי הזה נשחק עד עפר ,ויגיע היום שציבור ידיר רגליו לחלוטין מהכלי הזה .
גלעד , רחובות  |  30.12.13