אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
Zenbook Infinity UX302L: הכריש הכחול של אסוס

בדיקת כלכליסט

Zenbook Infinity UX302L: הכריש הכחול של אסוס

היצרנית הטייוואנית בנתה לפטופ מרהיב ומסובב ראשים, בעל ציפוי זכוכית ממוגנת - וציידה אותו במעבד חזק וחסכוני בסוללה ובמסך מגע מעולה. ואולם, המקלדת שלו לא שומרת על הסטייל היוקרתי

30.12.2013, 11:53 | ניצן סדן

כמעט כל יצרנית מחשבים ניידים מוכרת בעיקר דגמים מוזלים ודגמי-ביניים, אבל בקדמת הבמה מוצבים בגאון דגמי העילית שלה. כזה הוא ה-Zenbook Infinity UX302L - אולטרה-בוק הדגל של אסוס בישראל. הוא לא זול ועולה יותר ממשכורת מינימום חודשית - אך עדיין זול ומשתלם בהרבה מכמה מחשבי עילית אחרים.

קראו עוד בכלכליסט

עיצוב ומבנה: תקרת הזכוכית מעולם לא נראתה טוב יותר

אסוס בנתה מחשב שקשה להתעלם ממנו: גב המסך כולל את אותו אפקט הולגרמה מחזירת-אור של קודמיו, בגוון כחול מטאלי בולט. השינוי הבולט ביותר הוא ציפויו בזכוכית גורילה גלאס 3, שממזערת את הסיכוי לשריטות. היא גם מחזירה יותר אור, מה שגורם למחשב ללכוד את העין בקלות - ולוגו החברה זוהר בתאורת LED כשהמחשב פועל - תענוג לחובבי ה"בלינג".

עיצוב שיוצר אפקטי תאורה נאים על גב המסך עיצוב שיוצר אפקטי תאורה נאים על גב המסך עיצוב שיוצר אפקטי תאורה נאים על גב המסך

ואולם, גב המסך טביעות אצבע ברמה של מעבדת זיהוי פלילי ניידת. אם יש מחשב שטביעות האצבע בולטות עליו יותר מה-ה-UX302L, מדובר במוצר שאנחנו פה ב"כלכליסט" עדיין לא ראינו.

ה-UX302 של אסוס. דק ומחודד ה-UX302 של אסוס. דק ומחודד ה-UX302 של אסוס. דק ומחודד

הגוף דק למדי ועוביו 2 ס"מ בנקודה העבה ביותר. משקלו, 1.5 ק"ג, ממוצע לקטגוריה. כולו עשוי מאלומיניום, לרבות חלקו התחתון. במבט ראשון, נראה שאסוס לא חסכה בכלום. לטעמי, זהו אחד מהמחשבים הנאים ביותר שנמכרים בישראל כיום.

לחובבי הבלינג. אסוס UX302L לחובבי הבלינג. אסוס UX302L לחובבי הבלינג. אסוס UX302L

ממשק: הדברים הקטנים

ל-302 יש מסך מגע בגודל 13.3 אינץ' ברזולוציית 1,980 על 1,200 פיקסל (רזולוציית FHD טבעית) ולו בהירות גבוהה למדי. הוא אמנם מבריק ולא יוכל להתמודד היטב עם אור השמש, אך בכך אינו שונה מרוב מחשבי הקטגוריה. זווית הצפייה מצוינת והגוונים נאים מאוד, על אף שנוטים להיות מעט קרים.

המסך איכותי, אך מבריק מאוד ורגיש לתאורה ישירה המסך איכותי, אך מבריק מאוד ורגיש לתאורה ישירה המסך איכותי, אך מבריק מאוד ורגיש לתאורה ישירה

פריסת המקשים טובה מאוד. משוב המקשים מעט רך מדי לטעמי, אך לא נחזיק זאת נגד מהנדסי אסוס. ועדיין, לעומת כל יתר המחשב, במקלדת טמונה הפתעה שלילית: איכות ההרכבה של המקשים נראית כאילו הושאלה ממחשב זול בהרבה.

המקלדת נראית טוב, אך איכות ההרכבה שלה בינונית המקלדת נראית טוב, אך איכות ההרכבה שלה בינונית המקלדת נראית טוב, אך איכות ההרכבה שלה בינונית

זה בולט במיוחד בכפתור ההפעלה של ה-302, שממוקם בפינה הימנית העליונה של המקלדת כמקש מן המניין. הוא רופף ביחס למגרעת שלו ונותן תחושה פלסטיקית. בנוסף, בגלל שהוא זהה ליתר הכפתורים וצמוד למקשי ה-Backspace וה-Delete, יתכן שתלחצו עליו בטעות והלפטופ פשוט יעבור למצב שינה ללא התראה.

חלקו התחתון של המחשב מעט גבוה, מה שמצריך הסתגלות חלקו התחתון של המחשב מעט גבוה, מה שמצריך הסתגלות חלקו התחתון של המחשב מעט גבוה, מה שמצריך הסתגלות

סוגיה אחרת שקשורה להקלדה היא העובדה שהמחשב פשוט גבוה ומחודד מדי בחזיתו, מה שיוצר חיכוך לא נעים נגד כף ידכם כשתעברו משימוש במשטח העכבר (שהוא כשלעצמו גדול ומדויק מאוד) לעבודה על המקלדת. לא מדובר בדיל-ברייקר, אך העניין יצריך הסתגלות מצדכם. 

בדפנות המחשב תמצאו שלושה שקעי USB, שקע HDM, שקע תצוגה mini DisplayPort וקורא כרטיסי SD בגודל מלא. בעידן המובייל, הגיוני יותר להתקין במחשב קורא כרטיסי מיקרו SD, אך עדיין מדובר בסט שקעים מכובד. במארז המחשב (שהוא מרשים למראה כשלעצמו) תמצאו גם שני מתאמים, ל-VGA ולחיבור רשת RJ45.

מולטימדיה ותוכנות: רדיו חזק

המסך של ה-302 מקנה חוויית צפייה טובה מאוד בסרטים, אותה משלימים הרמקולים שלו, בטכנולוגיית ICE של החברה. העוצמה שלהם גבוהה מהמצופה ממחשב שכזה ואיכות הצליל טובה גם בעוצמה גבוהה. את יכולות האודיו של המחשב ניתן להתאים אישית באמצעות תוכנה ייעודית שהיא פשוטה וכוללת מספר מצבי פעולה - מוזיקה, משחקים, סרטים ועוד. איכות האודיו היא מהטובות בהן נתקלנו ומאפשרת לנגן מוזיקה בעוצמה שתמלא בקלות חדר קטן.

לא תמצאו יותר מדי תוכנות על המחשב. הבולטות בהן היא תוכנת הציור Fresh Paint, פורטל המשחקים WildTangent, אפליקציה ידידותית לעריכת אודיו וכלי אחסון בענן של אסוס.

יישום פורטל המשחקים ב-302 יישום פורטל המשחקים ב-302 יישום פורטל המשחקים ב-302

ביצועים: מנועים קדימה

ה-302 מונע במעבד מהדור האחרון של אינטל - i5 4200U בעל שתי ליבות במהירות 1.6 גיגה-הרץ שהוא חסכוני במיוחד באנרגיה. יש לו שמונה גיגה של זיכרון פעולה ומעבד גרפי אינטגרלי 4400HD של אינטל. הכונן הקשיח שלו היברידי: יש לו 500 גיגה-בייט בתצורת דיסק סטנדרטי במהירות 5,400 סל"ד ועוד 16 גיגה-בייט בתצורת SSD מהירה במיוחד. הכונן מעביר יישומים בשימוש תדיר אל מרחב האחסון המהיר, כדי להבטיח פעולה חלקה של פרוטוקולי מערכת ההפעלה השונים ותוכנות בולטות.

כל החומרה הזו מקנה חוויית שימוש מהירה וחלקה מאוד עבור כלל יישומי המחשב: ההפעלה מהירה יחסית (16 שניות), זמני הטעינה של תוכנות שונות הם קצרים במיוחד ואפילו משחקים פועלים עליו בצורה טובה כאשר מגדירים רזולוציה ורמת פירוט בינוניות. זה לא מחשב שנועד לחובבי משחקי תלת ממד כבדים - אבל כל משתמש אחר יהנה מהעוצמה שלו.

חזק מספיק בשביל רוב שימושי המחשוב שלכם חזק מספיק בשביל רוב שימושי המחשוב שלכם חזק מספיק בשביל רוב שימושי המחשוב שלכם

סוללה והתחממות: מתחמם, אך לא תרגישו

ל-302 יש מערכת קירור חכמה שמבוססת על שני מאווררים, אשר פועלים רק כאשר המחשב מתאמץ. הם שקטים ולא תרגישו בהם. גם כאשר הפעלתי עליו משחק, לא חשתי בהתחממות בולטת, למעט במקטע שבין המקלדת לציר המסך - נקודה שלא נוגעים בה בדרך כלל. הסוללה תספיק לכם לקצת יותר משש שעות של שימוש סביר, נתון ממוצע לקטגוריה.

סיכום ואלטרנטיבות: לחובבי הבלינג

בשורה התחתונה, ה-UX302L הוא אחד המחשבים הטובים ביותר בקטגוריה. הוא עולה כ-5,400 שקל, לפי מנועי השוואת מחירים. למי נועד ה-UX302L? למי שמחפש לפטופ מעולה ואוהב פוזה שיקית. לקהל העסקי אמליץ על דגמים יעודיים, פשוט משום שכלי האבטחה שלהם תואמים יותר מערכות וצרכים ארגוניים. בנוסף, הסגנון שלו ראוותני למדי, מה שלא מתאים לכל מנהל.

המשתמש הממוצע יהנה ממנו - כל עוד יזכור שמשחקי תלת ממד תובעניים לא יעבדו עליו בצורה משביעת רצון (עבור חובבי המשחקים, מציעה אסוס דגם חזק ויקר יותר, עם מעבד גרפי נוסף של אנווידיה - 730M בעל שני גיגה-בייט זיכרון). כל משימות המחשוב האחרות פשוט טסות בצורה בולטת.

קשה להשוות את ה-UX302L למחשבים אחרים ברמתו בישראל. בעיקר, משום שאין יותר מדי כאלה: ה-X1 של לנובו נועד יותר לקהל העסקי, ה-S7 של אסוס הוא בעל תצורה זהה לשל ה-ה-UX302L, אך מצויד במעבד מדור קודם ועיצובו פשטני בהרבה וכמותו גם ה-S9 של סמסונג ואילו ה-XPS 13 של Dell אמנם בולט בעיצובו הנאה, אבל מצויד גם הוא במעבד אייווי ברידג' ולא האסוול.

המקבוק אייר 13.3 לא מתקרב אליו בשום פרמטר טכני והמקבוק פרו 13.3 רטינה הוא בעל מסך חד יותר אבל עולה 9,200 שקל. לטעמי, שניהם גם נראים פחות טוב מהזנבוק החדש. הדגמים האחרונים במשפחת ה-VAIO של סוני, מהמחשבים הטובים ביותר בעולם והמתחרים הטבעיים של אסוס בזירת העילית, לא נמכרים בארץ.

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
מסך מבריק ? ? ?
מסך מבריק טוב ליצרנים, כי: מסך מבריק מקרין עוצמות תאורה טובות יותר, מסך מבריק בעל קונטרסט טוב יותר, בתנאי תאורה נמוכים/ביתית. מסך מט מקרין עוצמות תאורה נמוכות, מסך מט בעל קונטרסט פחות טוב בתנאי תאורת סביבה חזקים. ולכן מסך מט, כדי להציג עוצמות תאורה טובות, חייב לבזבז יותר חשמל... ולכן פחות זמן עבודה על סוללה. בגלל שיקולים מסחריים ובכדי להציג לפטופ/מחשב עם זמן עבודה מקסימלי, מעדיפים היצרנים למכור לפטופים עם מסך מבריק, בעל זמן עבודה על סוללה, ארוך יותר. אבל אנשי מקצוע (לא גרפיקאים), שלפטופ הוא כלי עבודה שלהם, משתמשים בלפטופ בעל מסך מט
שושו  |  23.01.14