אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"הכנסת הגבינה והשמנת לפיקוח עלולה להשפיע לרעה על תוצאות תנובה" צילום: צביקה טישלר

"הכנסת הגבינה והשמנת לפיקוח עלולה להשפיע לרעה על תוצאות תנובה"

מבטח שמיר, שמחזיקה 20% מתנובה, הודיעה לבורסה כי "בכוונת יצרנית המזון לנקוט פעולות על מנת להפחית את השפעות המהלך"

31.12.2013, 09:58 | כלכליסט
הכנסת הגבינה הלבנה והשמנת לפיקוח - מהלך שעליו הודיעו אתמול שרי האוצר והחקלאות - עלולה להשפיע מהותית לרעה על תוצאותיה הכספיות של תנובה - כך הודיעה הבוקר לבורסה מבטח שמיר, שמחזיקים 20% בתנובה.

קראו עוד בכלכליסט

לפי ההודעה, "תנובה אינה יכולה לכמת, בשלב זה, את השפעתם המדויקת של השינויים, וזאת, בין היתר, מאחר שבכוונתה לנקוט בפעולות על מנת להפחית את השפעות המהלך והיא אינה יכולה להעריך כעת האם ועד כמה תצלחנה פעולות אלה".

גבינת לבנה ושמנת מתוקה - יוזלו ב-20%, צילום: עמית מגל גבינת לבנה ושמנת מתוקה - יוזלו ב-20% | צילום: עמית מגל גבינת לבנה ושמנת מתוקה - יוזלו ב-20%, צילום: עמית מגל

כאמור, השרים יאיר לפיד ויאיר שמיר הודיעו אמש שהגבינה הלבנה והשמנת המתוקה ייכנסו לפיקוח ויופחתו מחר ב-20%.

שר האוצר אמר כי ההפחתה נעשית אחרי בדיקת רווחיות שנערכה בתשלובת תנובה. "אנחנו בעד העולם העסקי. בטווח הארוך, פיקוח על המחירים אינו מכשיר לטיפול בכשלי שוק", אמר לפיד, "אבל לא נהסס להשתמש בו בכל פעם שנמצא מישהו שמנצל את כוחו לרעה לצורך העלאת מחירים לא סבירה ומתנהל בכוחניות".

שמיר אמר כי מתחילת עבודתה של הממשלה היא שמה לה למטרה ברורה לתקוף כל נושא שקשור בהתייעלות המשק. יחד עם זאת אמר שמיר, "אסור לכתוש את המגדלים והיצרנים, ולכן הורדת המחירים מטפלת רק בדוגמאות המוגזמות. אני מקווה שהפעם הם קלטו את הרמז והבינו שאנחנו מתכוונים למה שאנו אומרים. אנחנו לא בעד פיקוח על המחירים, אבל אם לא תהיה ברירה ניקח את המושכות לידיים וזה מה שאנו עושים עכשיו".

תגיות

10 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

10.
ליאיר מ 3 (ועוד כמה תומכי ה"שוק החופשי")
שמירה על יצור מזון מקומי זה דבר חשוב לכל מדינה ומקובל בכל העולם. בישראל, בה לשמירה על רמה גבוהה של עצמאות בתחום אספקת המזון יש חשיבות גבוהה, רמת הסיבסוד והפיקוח הממשלתי בתחום נמוכה מאוד בשם "השוק החופשי" וזה מתבטא ברמת מחירים גבוהה. פתיחת השוק לתחרות חופשית תרסק רת הייצור המקומי לחלוטין שכן החקלאים המקומיים יעמדו מול תחרות בלתי הוגנת שכן רמת הסיבסוד בארצות אחרות גבוהה מאוד וומדובר על כל המדינות, כולל מדינות האיחוד, יפן, אוסטרליה, ניו זילנד, קנדה וארה"ב - שבתור מדינה "קפיטליסטית" מסבסדת את החקלאות במיליארדים, בהובלה של הרפובליקנים, אבירי השוק הפרטי - רוסיה וכו. זה לא שוק חופשי וישראל לא יכולה להרשות לעצמה להיות המדינה היחידה שאינה מגינה על היצור המקומי ומסבסדת אותו שכן זה ישאיר אותנו תלויים לחלוטים בחסדיהם של מדינות אחרות (מצב בו נמצאות מדינות עולם שלישי באפריקה, למשל).
אמיר  |  31.12.13
9.
נשמע קצת בעיתי במיוחד השמנת 38% זה לא מצרך יסוד ,זה עבור עוגה וגלידה
איך זה מתחבר לשוק חופשי? זה לא אמור להיקבע על מדף המכירות? איך זה שממשלה מתערבת בפיקוח של זה, הרי יש שיקולים רבים לחברה להחליט מהו מרווח הרווח על מוצר בתוך שלל המוצרים שלהם, מהשיקול החזירי ועד למצב שזהו מוצר הדגל שלהם ועל מוצרים אחרים יש מרווח רווח קטן, אבל זהו המודל של שוק חופשי זהו שם המשחק, אתמול כולם בכו כולם על החברה ההסתדרותית תנובה וצהלו שקיבלו הפרטה של זה, תנובה של פעם היתה חברה שהרגיזה רבים כמו האח הגדול היא ידעה מה טוב לצרכנים אבל היה לה עוד אלמנט והוא שכמות הליטרים יותר ענינה אותה מהרווח ומזה כולם נהנו, אז זה קפטליזם שוק חופשי מה התבכינות הזאת אלו כללי המשחק של שוק חופשי או שאנו מפספסים משהו ושמנת 38% היא מוצר יסוד,
צרכן , יצרן  |  31.12.13
לכל התגובות