אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כיל: רשות המסים דורשת תשלום מס נוסף של 230 מיליון דולר

כיל: רשות המסים דורשת תשלום מס נוסף של 230 מיליון דולר

זאת בגין החברות בנות מפעלי ים המלח ורותם אמפרט שאינן זכאיות להטבות מכוח חוק עידוד השקעות הון; לפני כחודשיים שיחררה כיל את מלוא הרווחים הכלואים בגין חברות אלו ושילמה מס של מהם תשלם מס של כ-380 מיליון שקל

31.12.2013, 10:19 | שי סלינס

חברת כילהודיעה היום (ג') כי התקבלה שומה מאת רשות המסים על פיה נדרשת החברה לשלם 230 מיליון דולר מעבר לסכום אותו שילמה בגין השנים 2009 - 2011.

לפי רשות המסים, שומת המס היא בגין החברות בנות של כיל, מפעלי ים המלח ורותם אמפרט נגב שאינן זכאיות להטבות מכוח חוק עידוד השקעות הון. מכיל נמסר בתגובה כי "החברה חולקת על עמדת רשות המסים ובידה חוות דעת משפטיות התומכות בעמדתה. בכוונת החברה להשיג על שומת רשות המיסים". 

קראו עוד בכלכליסט

הדרישה של הרשות מגיעה כחודשיים לאחר שדירקטוריון כיל החליט לשחרר את מלוא הרווחים הכלואים של חברת מפעלי ים המלח וחברת רותם אמפרט נגב, מהם תשלם מס של כ-380 מיליון שקל למדינה. ההחלטה של כיל התקבלה יומיים בלבד לפני המועד האחרון של שחרור הרווחים הכלואים.

על פי נתוני רשות המסים, היקף הרווחים הכלואים שהצטברו עד להוראת השעה הקודמת עמד על כ-122 מיליארד שקל. רוב החברות המשמעותיות, כמו כיל, טבע וצ'ק פוינט, בחרו לשתף פעולה עם הוראת השעה שהסתיימה ב־11 בנובמבר ולשחרר חלק מרווחיהן הכלואים, אך הן קיבלו את ההחלטה ברגע האחרון.

לפני כן חששו ברשות המסים ובמשרד האוצר שלא יעמדו ביעד הגבייה שהציבו לעצמם במסגרת הוראת השעה, שעמד אז על 3 מיליארד שקל. בסופו של יום 214 חברות שחררו את רווחיהן ושילמו מס בהיקף של 4.38 מיליארד שקל. במסגרת המהלך כולו שוחררו רווחים בהיקף של כ־60 מיליארד שקל.

 

לפי גורמים בכירים בכיל הדרישה לשומה של רשות המסים אינה עומדת בקנה אחד עם טענת הרשות במסגרת הדיונים ב-2011 בנושא הרווחים הכלואים. לפי אותם גורמים הרשות הטעתה את שר האוצר וועדת הכספים במסגרת הדיונים שנערכו בנושא לפני כשנתיים.  

תגיות