אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"מייסד ריקושט לא מעל בכספי הרשת" צילום: ענר גרין

"מייסד ריקושט לא מעל בכספי הרשת"

בית משפט השלום בראשון לציון דחה תביעה על מעילה שהגישה ריקושט נגד בעליה לשעבר אמיר לויט. "נעשה נגדי שימוש חמור בהליכי בית המשפט למלחמה עסקית", אמר אתמול לויט. ריקושט: נשקול לערער

02.01.2014, 08:41 | גיל קליאן

"כשמאשימים אותך במעילה או בגניבה זה משהו שזוכרים לבן אדם. נעשה נגדי שימוש חמור בהליכי בית המשפט לצורך מלחמה עסקית", כך הגיב אתמול אמיר לויט, בעלי רשת ריקושט לשעבר, לפסק דין שניתן בעניינו וקבע כי לא מעל בכספיה של רשת ריקושט שייסד.

פסק הדין ניתן בתחילת השבוע על ידי סגן נשיאת בית משפט השלום בראשון לציון ארז יקואל במסגרת תביעה בגובה 1.4 מיליון שקל שהגישה ריקושט נגד לויט. בתביעה טענה הרשת כי כאשר שימש לויט כמנהלה הוא מעל בכספיה. השופט יקואל דחה לחלוטין את טענה זו וקבע כי גרסתה של ריקושט ל'מעילה' היא "חסרה, רוויית סתירות ונעדרת רצף".

מייסד ריקושט אמיר לויט מייסד ריקושט אמיר לויט מייסד ריקושט אמיר לויט

יקואל הדגיש כי מסקנות דו"ח בדיקה חיצוני שבוצע בעניין על ידי משרד רואי החשבון יהודה בר לב לא הוצגו בפניו, וכי לא ניתנה עדות מפי מנהלת החשבונות הוותיקה של החברה, שהיתה אמורה להיות מהותית.

בית המשפט ציין כי סמנכ"לית הכספים של ריקושט לשעבר מירי ניסנוב שינתה את גרסתה בחקירה הנגדית בקשר ליכולת שלה לגשת לחשבונות בנק של החברה, והתייחס לשיחה שבעלי החברה בועז וקסמן ניהל עם לויט, ובה הציע לו לחזור לתפקיד מנכ"ל הרשת כדי לנסות "לתחקר" אותו: "אדם סביר לא מציע תפקיד בכיר רק כדי לאמוד אם שפת גופו של הניצע מלמדת על מבוקשו להסתיר פרטים", קבע. יקואל חייב את ריקושט בתשלום הוצאות משפט ללויט בגובה 35 אלף שקל.

"מי שמכיר אותי ידע גם לפני פסק הדין שאזוכה, אבל השאלה היתה איך השופטים יראו את זה", סיכם לויט עצמו את פסק הדין, "ברוך השם עלה שהיתה פה תביעת סרק".

ההכרעה בתיק עשויה להשפיע על תביעה אחרת, שמנהל לויט נגד ריקושט בבית משפט המחוזי בתל אביב. בתביעה זו דורש לויט להשיב לו 25% ממניות הרשת, הנמצאת כיום בבעלות אופיר טורס של וקסמן. לויט מכר את מניותיו ברשת לאופיר טורס בשני שלבים בשנים 1998–1999, וטוען באמצעות עו"ד רוני שניידר כי וקסמן הפר את ההסכמים בין הצדדים, וכי לא עמד בהתחייבותו להזרים כספים לפעילות הרשת. לפיכך, דורש לויט את ביטול הסכם המכירה והשבת המניות שמכר לבעלותו.

חנות ריקושט, צילום: ענר גרין חנות ריקושט | צילום: ענר גרין חנות ריקושט, צילום: ענר גרין

לטענת לויט, החברה התנהלה כסדרה עד יוני 1999, ואז לדבריו החל וקסמן לטעון כי החברה נמצאת במצב פיננסי קשה ועלולה להתמוטט אם לא יוזרמו אליה 3 מיליון שקל. בעקבות טענות אלה הסכים לויט למתווה שבו וקסמן יזרים את הכספים, ומנגד לויט ימסור את מניותיו ברשת לאופיר טורס. לויט טוען כי התברר לו בדיעבד שווקסמן לא הזרים כספים לרשת ולא פעל לשחררו מערבויות אישיות שנתן לבנקים לטובת ריקושט.

אתמול אמר לויט כי בכל מקרה "היום אין לי שום עניין לחזור לנהל את ריקושט". ביחס לסיטואציה אפשרית שלפיה יזכה בתביעה ויחזור להיות שותף של מי שהאשימו אותו במעילה הוא השיב: "זה מצב אבסורדי. אני חושב שבכל מקרה בית המשפט יקבע פיצויים כי זה לא פרקטי להחזיר לאחור מצב לאחר 10 שנים".

מרשת ריקושט נמסר בתגובה: החברה בוחנת את פסק הדין ושוקלת להגיש עליו ערעור. המקרה הנידון בתביעה מתייחס לתקופה של לפני 14 שנה. בשנים האחרונות הרשת התפתחה וצמחה ומונה כיום 42 סניפים".

תגיות