אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
״אם הצעת בן משה-אלשטיין לא תאושר - אנו נחושים לבצע מיידית ההסדר שהצענו״ צילום: אוראל כהן

״אם הצעת בן משה-אלשטיין לא תאושר - אנו נחושים לבצע מיידית ההסדר שהצענו״

לאחר העברת הדו"ח על עסקיו של בן משה לבית המשפט ועל רקע הדיון שיתקיים מחר בהצעת בן משה ואלשטיין לרכישת השליטה באי.די.בי אחזקות - אומר הערב נוחי דנקנר: "ההסדר שלנו יותר טוב מן ההצעה האחרת בכל פרמטר כלכלי אפשרי"

04.01.2014, 17:57 | גולן חזני

לקראת ההכרעה של השופט איתן אורנשטיין בנוגע להסדר אי.די.בי, והאם לאשר סופית את ההצעה של אלשטיין-בן-משה, מודיעה הערב (שבת) הקבוצה השניה, קבוצת דנקנר-גרנובסקי, כי היא ערוכה לבצע מייידית את הסדר החוב במתכונת שהציעה במידה והצעת אלשטיין ואקסטרה לא תאושר.

קראו עוד בכלכליסט

נוחי דנקנר אומר בהודעה שמועברת לעיתונות כי "ההסדר שהוצע על ידי קבוצת המשקיעים שלנו יותר טוב מן ההצעה האחרת בכל פרמטר כלכלי אפשרי. אני מבקש להדגיש במיוחד את ההתחייבות הכל כך משמעותית שלנו להזרים לאי.די.בי פתוח בתוך זמן קצר - אף לפני השלמת ההסדר - 500 מיליון שקל. זאת לעומת הזרמה של 100 מיליון שקל בלבד להם התחייבה הקבוצה המתחרה. הזרמת 500 מיליון השקלים תוך זמן קצר חיונית, נחוצה וקריטית על מנת להבטיח מיידית את תזרים המזומנים של אי.די.בי פתוח כך שנושי אי.די.בי אחזקות לא יאבדו את הנכס המרכזי שלהם".

נוחי דנקנר, צילום: אוראל כהן נוחי דנקנר | צילום: אוראל כהן נוחי דנקנר, צילום: אוראל כהן

"במקביל אנו פועלים, בקבוצת אי.די.בי, להשלמת מיזוג כור-דסק"ש, להשלמת מכירת גיוון אימג׳ינג ולקידום והשלמת העסקה למכירת כלל ביטוח. אנו משוכנעים שקבוצת המשקיעים שלנו, והצעתנו להסדר, היא הטובה ביותר לנושים שיקבלו את ההחזר הגבוה ביותר והיא אף הטובה ביותר לחברות ולעובדי הקבוצה. הסדר החוב שהצענו ניתן ליישום מהיר, ואם הצעת בן משה-אלשטיין לא תאושר - אנו נחושים וערוכים לביצועו המיידי״.

ביום שישי הודיע השופט אורנשטיין כי יקיים שימוע החלטה ביום ראשון ב-13.00, כשעפ"י הערכות הוא אמור להודיע על החלטתו אם לאשר סופית את הצעת אלשטיין-אקסטרה, לאור הממצאים בדו"ח המשקיף, הרשות והכנ"ר לגבי מקורות ההון של בן-משה. הדו"ח לא פורסם עדיין ועשוי להתפרסם מחר.

הכדור בידיים של אורנשטיין

שופט בית המשפט המחוזי בת"א, איתן אורנשטיין זימן את הצדדים להסדר אי.די.בי לדיון בשימוע ההחלטה מחר (א') ב-13.00. אורנשטיין לא פירט את מהות הדיון אולם ההערכות הן כי יקריא בדיון את ההחלטה שלו בנוגע לדו"ח שהוצג בפניו לגבי מקורות ההון של מוטי בן-משה ובעקבותיו גם את החלטתו בנוגע להסדר.

ההערכות הן כי מחר תינתן ההחלטה הסופית להעברת השליטה בחברה לידי אלשטיין ובן-משה, אם כי יתכנו מספר הסתייגויות עתידיות לאור הדו"ח. 

מחר הוא המועד האחרון לתוקף ההצעה להסדר של אלשטיין ובן-משה ויתכן שיש לכך נגיעה לעיתוי ההחלטה שגם כך נמשכת זמן רב.

השופט איתן אורנשטיין, צילום: ענר גרין השופט איתן אורנשטיין | צילום: ענר גרין השופט איתן אורנשטיין, צילום: ענר גרין

במהלך השבועיים האחרונים מאז מונו רשות ני"ע, הכנ"ר והמשקיף חגי אולמן לבחון את מקורות ההון של בן-משה, פורסמו מספר נתונים בעייתיים לכאורה לגבי מקורות ההון, אולם ככל הנראה לא נמצאו הוכחות או מסמכים שפסלו בדו"ח את כשירותו של בן-משה, ולכל היותר במספר סוגיות בעייתיות ההתייחסות הינה של "לא היה בידינו לבדוק", או "נחה דעתנו".

אורנשטיין קבע עם קבלת הדו"ח ביום שלישי האחרון, כי יישאר חסוי וקבוצת אלשטיין-אקסטרה הודיעה ביום שישי כי איננה מתנגדת לחשיפה של הד"ח בתנאי שיורשה לה לעיין בו קודם. הקבוצה הודיעה כי מסרה לכל הגורמים הבודקים כל מידע שהתבקש על ידם ואף מעבר לכך והדגישה כי תתייחס לדו"ח רק לאחר שתראה את תוכנו ותהיה משוכנעת שאין בתוכנו מידע סודי או פרטי על בן-משה וכי קטעים בדו"ח שהרגולטורים כתבו שישארו חסויים, אכן ישארו כאלה. עד כניסת השבת לא הוצג הדו"ח בפני הקבוצה.

עידן "פוסט דנקנר"

אם אכן יחליט השופט להעביר את השליטה, הרי שאי.די.בי תיכנס מיידית לעידן חדש של "פוסט דנקנר". ישנן שתי אפשרויות לאופן שיקבע השופט ליישום ההסדר: קביעת בעלי תפקידים: חגי אולמן ואיל גבאי, שילוו את החברה ולמעשה ינהלו אותה עד להשלמת ההסדר (קלואוסינג). הקלואוסינג צפוי לארוך 3-4 חודשים עפ"י הערכות.

אפשרות שניה היא ללא קביעת בעלי תפקידים ובמקרה כזה ימנו הנאמנים והנציגות דירקטוריון חדש יחד עם אלשטיין ובן משה. הדירקטוריון יהיה דירקטוריון ביניים שימנה שבעה חברים: 5 נציגים לנושים, ושניים לבעלי השליטה החדשים, שיהיו ככל הנראה בן-משה ושולם לפידות.

חמישה הדירקטורים מבין הציבור צפויים להיבחר בהצבעה של מחזיקי האג"ח שיכנסו הנאמנים. לפני מספר חודשים הוצגו המועמדים מטען הנציגות והנאמנים, אולם יתכן שגם אחרים יוכלו להציג מועמדות. המועמדים שהוצגו באוגוסט היו: אהרון פוגל, יו"ר מגדל הפורש שגם מועמד ליור דירקטוריון, מנחם מרדר, פנחס בוכריס (מנכל בזן לשעבר), תמי גוטליב, רן קרול ועופר טרמצ'י. גוטליב מונתה לדחצ"ית באי.די.בי פתוח במאי האחרון לאחר שהשופט קבע בהסכמת החברה לחיזוק המימשל התאגידי בה.

לאחר הקלואוסינג ישתנה הרכב הדירקטוריון ויכלול תשעה חברים: 3 מכל צד של בעלי השליטה, ושלושה נציגי ציבור או נציגי הנושים. בכל מקרה, החלטה כזו תגרום לכך שדנקנר ומנהלי החברה ייאלצו לפנות את המשרדים עוד השבוע.

תגיות