אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מיסטר גאגא לקולנוע צילום: שאול גולן

מיסטר גאגא לקולנוע

הבמאי תומר הימן גייס 83 אלף דולר ברשת להשלמת הסרט התיעודי על אוהד נהרין ולהקת בת שבע. "התגובות של האנשים החזירו לי את האנרגיה", הוא אומר

06.01.2014, 09:08 | נמרוד צוק

"הסרט היה מוכן לפני שנה, אבל לא הייתי מסופק; הבנתי שיש שכבה שלמה של חומרים שאוהד הסתיר מאיתנו, והתחלתי להילחם איתו על זה", מספר הבמאי תומר הימן על "מיסטר גאגא", הסרט התיעודי על אוהד נהרין ולהקת בת שבע שהוא מסיים ליצור בימים אלה. "לילה אחד הגעתי אליו הביתה עם אחי ברק. הוא פתח לנו את המרתף שלו וגילינו שם אוצרות ארכיוניים מטורפים: תיעוד של האודישן הראשון שלו בבת שבע, סולואים ראשונים שלו בניו יורק, צילומים שלו רוקד בחצר בית הוריו, הקלטות שלו ממלחמת יום כיפור, דברים שהוא לא זכר בכלל ששמורים אצלו. זה היה כמו מבצע צבאי, יצאנו משם עם ארגזים של חומרים והעמסנו אותם על טנדר באמצע הלילה".

ביום שבת הסתיים קמפיין גיוס הכספים של האחים הימן באתר קיקסטארטר ביותר מ־83 אלף דולר שהשקיעו יותר מ־840 תורמים, כשליש מהם מישראל. הסכום הזה מהווה כרבע מתקציב הסרט, על פי הימן. "המימון הגיע ברובו מערוץ 8 ומהלוואות, ונוסף לו סכום שקיבלנו מהקרן החדשה לקולנוע. היינו צריכים עוד כסף כדי לסיים את הסרט", אומר הימן. "האפשרות הזאת לגייס כספים מקהל היא דבר מהפכני שלא הייתי מודע אליו קודם לכן, והרצון של הציבור לקחת בזה חלק נתן לי דחיפה גדולה. הייתי עייף אחרי שבע שנים של עבודה על הסרט, והתגובות שקיבלתי מאנשים החזירו לי את האנרגיה".

להקת בת שבע , צילום: שאול גולן להקת בת שבע | צילום: שאול גולן להקת בת שבע , צילום: שאול גולן

הקמפיין כלל, מלבד האפשרות לקבל את הסרט לצפייה מוקדמת, תשורות ייחודיות כמו פוסטרים נדירים של בת שבע מ־1984, חומרים מתוך הסרט שנשלחו למשקיעים ואפילו ביקור פרטי נדיר בחזרות בסטודיו של בת שבע למי שתרם 5,000 דולר. "אף אחד לא נכנס לחזרות שלהם", אומר הימן. "אך כשאוהד ראה את מידת המחויבות שלנו לסרט, הוא הסכים לעזור. אני חושב שהצלחתי להגיע איתו למקומות שגם אנשים קרובים ממני לא הצליחו, כי אני לא מרגיש יראה מפניו או הערצה אליו. גם העניין של ההורים שלו עזר - אמרתי לו 'אוהד, ההורים שלך לא צעירים ומגיע להם לראות את הסרט עליך'".

"מיסטר גאגא" החל להצטלם בשנות התשעים, אך בתחילה נהרין לא שיתף פעולה. "הוא העיף אותי מכל המדרגות, אבל המשכתי לנסות", מספר הימן. ב־2007 הוא הצליח להכניס בפעם הראשונה מצלמה לסטודיו שלו, כשיצר פרק בסדרה התיעודית "גיבור תרבות" על נהרין. "נסעתי איתו לניו יורק, ומשהו במרחק מהארץ, בעובדה שדיברנו אנגלית במקום עברית, גרם לו להיפתח", הוא אומר.

תומר הימן. בכורה בפסטיבל דוקאביב, צילום: ברק הימן תומר הימן. בכורה בפסטיבל דוקאביב | צילום: ברק הימן תומר הימן. בכורה בפסטיבל דוקאביב, צילום: ברק הימן

הסרט עוקב אחר הביוגרפיה של נהרין, מהילדות ועזיבת הקיבוץ, דרך מלחמת יום כיפור ועד הנסיעה לניו יורק וקריירת המחול המטאורית. הסרט צפוי לעלות בהקרנת בכורה בפסטיבל דוקאביב הקרוב ואחר כך בבתי קולנוע בארץ ובעולם.

תגיות