אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"גורמים מפוקפקים עלולים לפגוע בי" צילום: אוראל כהן

בלעדי לכלכליסט

"גורמים מפוקפקים עלולים לפגוע בי"

הוטל צו איסור פרסום על שמו של עד המדינה שטוען שחשיפת שמו עלולה להזיק לו. לפי הפרקליטות העד הסכים להעיד בעוד פרשות הקשורות לפרדי רובינסון, לשעבר בעלי שחר המילניום. רובינסון: הטענות הן הטלת דופי בעלמא

06.01.2014, 08:23 | תומר גנון וזוהר שחר לוי

עד המדינה בפרשת משיכות הכספים האסורות לכאורה שביצע פעיל שוק ההון פרדי רובינסון מחברת שחר המילניום, שהיתה בשליטתו, טוען שגורמים מפוקפקים עלולים לפגוע בו. בבקשה לצו איסור פרסום על שמו של עד המדינה נכתב: "בפגישתנו עם עד המדינה ציין הלה כי בצד הסכמתו למסור עדות בפרשה הנדונה לפנינו, הוא הסכים למסור עדות בפרשות שונות נוספות הקשורות בחברת מילומור, החורגות מהפרשה שלפנינו. יצוין שטרם התקבלה החלטה בנוגע לפרשות אלה. העד הביע חשש כבד כי אם יפורסם שמו ברבים, עלולים מעורבים אלה, חלקם, לטענתו, גורמים מפוקפקים, לחשוב בטעות או שלא בטעות כי עדותו עלולה להפלילם ולבקש לפגוע בו". השופט שמואל מלמד נעתר לבקשה. טיוטת כתב האישום בפרשת משיכות הכספים משחר המילניום מייחסת לפרדי רובינסון עבירות מרמה בנסיבות מחמירות, פגיעה בניהול התקין של תאגיד, עבירות דיווח והדחת עד. על פי הטיוטה, בשנים2005 –2008 בוצעו בהוראתו של רובינסון משיכות כספים אסורות בהיקף של מיליוני שקלים משחר המילניום, ואלה הועברו לחברה־האם מילומור.

קראו עוד בכלכליסט

פרדי רובינסון , צילום: אוראל כהן פרדי רובינסון | צילום: אוראל כהן פרדי רובינסון , צילום: אוראל כהן

המשיכות, כך נטען, בוצעו ללא תמורה וללא ביטחונות כדי לספק מימון זמני למילומור, ולא לשם קידום מטרותיה של שחר. משיכות הכספים האסורות היו בניגוד להתחייבויותיה של שחר, לפי תשקיף הנפקת האג"ח שפרסמה החברה ב־2004.

עוד נטען כי מדובר בעסקאות בין חברה לבעל שליטה בה, שזקוקות לאישור של דירקטוריון שחר, וכן של ועדת הביקורת של החברה ואף של האסיפה הכללית, אך העברות כספים טלו לא קיבלו את האישורים הנחוצים.

כפי שנחשף ב"כלכליסט", מתיק החקירה בפרשה עולה שפרדי רובינסון הציע לסמנכ"ל הכספים במילומור אופציות וכסף בסכום ניכר כדי לשכנע אותו ליטול על עצמו את האשמה. לטענת הפרקליטות, עד המדינה תמך בגרסתו של סמנכ"ל הכספים.

הפרקליטות טוענת כי הניסיון לשבש את מהלכי החקירה בפרשה מצדיק גם הוא לאסור את פרסום שמו של עד המדינה. "ניסיון העבר לשבש מהלכי חקירה, אשר נעשה על ידי אותם הגורמים, עשוי להצביע על חשש עתידי", טען עו"ד יוני לבני, סגן במחלקת ני"ע בפרקליטות, בבקשת איסור הפרסום.

ע"וד אורלי דורון, צילום: אוראל כהן ע"וד אורלי דורון | צילום: אוראל כהן ע"וד אורלי דורון, צילום: אוראל כהן

מחלקת ני"ע בפרקליטות מחוז תל אביב (מיסוי וכלכלה), בניהולה של עו"ד אורלי דורון, ערכה לאחרונה שימוע בטרם הגשת כתב אישום לרובינסון, כמו גם לחשודים נוספים בפרשה. רובינסון, לפי הזימון לשימוע, נתן מדי רבעון, בסמוך לביקורת רו"ח, הוראות אישיות לביצוע ההעברות הכספיות תוך הסתרתן, ובכך מנע את אזכורן בדו"חות הכספיים.

מעו"ד ירון ליפשס, בא כוחו של רובינסון נמסר: "תמוה שהגשת הבקשה לאיסור פרסום נודעה לנו מהתקשורת ולא מהפרקליטות, בפרט כשהטענות בבקשה משחירות ומטילות דופי במר רובינסון על לא עוול בכפו. הטענות בדבר 'פרשות שונות' הנן טענות בעלמא, וככל שהיה בהן ממש, הפרקליטות ודאי היתה מקבלת החלטות לגביהן בחלוף שש שנים מתחילת החקירה".

תגיות