אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
Meet Bob של דב מורן חשפה התקן שהופך כל טלוויזיה לחכמה צילום: הראל עילם

ces 2014

Meet Bob של דב מורן חשפה התקן שהופך כל טלוויזיה לחכמה

כמה מהחידושים של תערוכת האלקטרוניקה שתיפתח מחר הוצגו לתקשורת באירוע אקסקלוסיבי. הבולטים שבהם: התקן HDMI שמחבר טלוויזיות פשוטות לשלל שירותים מקוונים וכבל שממיר שידורים ל-4K

06.01.2014, 13:35 | הראל עילם, לאס וגאס

יריית הפתיחה של תערוכת האלקטרוניקה הגדולה בעולם, CES, נשמעה היום (א') באירוע Unveiled - מפגש סגור ומקדים לעיתונאים בלבד המציג חלק מהטכנולוגיות המרתקות שיופיעו בתערוכה עצמה. אחד המוצרים הבולטים באירוע היה התקן HDMI קטן שמסוגל להפוך טלוויזיות לחכמות.

קראו עוד בכלכליסט

את המכשיר פיתחה Meet Bob הישראלית, חברת-אחות של קומיגו מבית היזם דוב מורן, שמכהן כיו"ר שלה. ההתקן של מיט בוב מסוגל לחבר את הטלוויזיה לרשת ולהציג שלל שירותים, פעילויות, אפליקציות ומשחקים שנועדו להחזיר את הטלוויזיה למקומה כמרכז מדיה משפחתי.

ההתקן שפיתחה Meet Bob, צילום: הראל עילם ההתקן שפיתחה Meet Bob | צילום: הראל עילם ההתקן שפיתחה Meet Bob, צילום: הראל עילם

ההתקן מכיל מעבד כפול ליבה במהירות 1.2 גיגה-הרץ ומריץ אנדרואיד, מה שמאפשר לה להריץ אפליקציות מחנות גוגל לאחר החיבור. בפועל, מדובר בכל היכולות שיש לסטרימר או ממיר טלוויזיה חכמה מתקדם, אבל בהתקן פשוט שצפוי לעלות 99 דולר דרך המפיצות. בישראל אין לו עדיין מפיצה, אם כי לפי מורן יש מגעים בנושא.

כך למשל, הטלוויזיה יכולה להציג אירועים משפחתיים וכן לאפשר למשפחה להזמין סרטי DVD, לקרוא ספרים, לשחק במשחקי אנדרואיד, להשתמש בשירותי וידאו צ'ט כגון סקייפ או להפעיל שירותי סטרימינג כגון נטפליקס וכו'.

תצוגת הממשק של Meet Bob על טלוויזיה סטנדרטית, צילום: הראל עילם תצוגת הממשק של Meet Bob על טלוויזיה סטנדרטית | צילום: הראל עילם תצוגת הממשק של Meet Bob על טלוויזיה סטנדרטית, צילום: הראל עילם

להמציא מחדש את המקלדת

פיתוחים בולטים אחרים שהוצגו באירוע היו החזון של תאגיד 3m לסביבת עבודה אינטראקטיבית, שמזכיר את שולחן הסרפס של מיקרוסופט. מספר משתמשים יכולים לעבוד ביחד על מסך מגע, ולהזיז ולתפעל מספר רב של אובייקטים וחלונות קטנים. ניתן גם לדחוף אובייקט ממסך למסך על ידי הזזתו והכל בצורה אחידה ונוחה. כך למשל, עובד אחד יכול לעבוד על מצגת ואז לדחוף אותה למסך אחר על ידי תנועה מהירה על גבי המסך. המצגת אז תעבור למסך השני, שם עובד אחר יכול לעבוד על המצגת ולערוך אותה. הפיתוח של 3M תומך בשלל מערכות הפעלה ותעלה 1,400 דולר.

עוד פיתוח מעניין הוא מקלדת טרו גריפ האלחוטית, שמתחברת לשלל מכשירי מובייל באמצעות בלוטות'. הרעיון מאחורי המקלדת, שנמצאת כעת בשלב האב טיפוס ומוגנת בפטנט, הוא פיצול וסבסוב מקלדת ה-QWERTY המוכרת כך שמשתמשים יכולים להקליד בשתי הידיים בו זמנית - וכל הכפתורים נמצאים יחסית באותו מקום יחסית אחד לשני. הכפתורים הפיזיים נמצאים מאחור המקלדת, כאשר המשתמש מחזיק בה בשתי הידיים ומקליד עם האצבעות, ומקדימה כוללת מסך המציג למשתמש היכן האצבעות שלו נמצאות ומה הקליד. התוצאה, לפי המפתחים, דומה לרמת הביצוע של הקלדה על מקלדת פיזית מלאה לאחר מספר שעות של התאמה. אני מעט ספקן, אבל הרעיון מעניין.

המקלדת הגמישה של טרו גריפ, צילום: הראל עילם המקלדת הגמישה של טרו גריפ | צילום: הראל עילם המקלדת הגמישה של טרו גריפ, צילום: הראל עילם

המקלדת שוקלת פחות מחצי קילו וצפויה להימכר ב-250 דולר לקראת סוף השנה.

חברת sieki, פיתחה כבל HDMI שעלותו 40 דולר בלבד ומסוגל להמיר שידורי full HD ל-4k ללא שום האטה, בזמן אמת וכמעט ללא פגיעה באיכות תמונה. הכבל כולל את שבב ההמרה וזקוק למקור חשמל דרך חיבור USB, אבל אינו צריך מחשב או ממיר חיצוני.

אירוע Unveiled מהווה דוגמה למגמות שנראה בתערוכה ובמהלך השנה - טכנולוגיות חדשות לרכב, מחשוב לביש, בית חכם, טלוויזיות מתקדמות, אודיו, מזל"טים, מדפסות תלת ממד ועוד. מרמקולים שקופים, דרך תנורים חשמליים מתקדמים ועד למזל"טים ורובוטים שניתן לשלוט בהם מהסמארטפון.    

הכתב הוא אורח חברת CEA בתערוכה

תגיות