אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חברות האינטרנט יחויבו לפרסם את קצב הגלישה שיוכלו לספק בשעת עומס צילום: שאטרסטוק

חברות האינטרנט יחויבו לפרסם את קצב הגלישה שיוכלו לספק בשעת עומס

משרד התקשורת פרסם תיקון לרישיון, שיחייב ספקיות אינטרנט לפרסם את הקצב המזערי של הורדה והעלאה שהן יכולות לספק למנוי בשעת עומס שיא על הרשת

06.01.2014, 21:10 | אופיר דור

ספקיות האינטרנט וחברות התשתית בזקו-HOT, יחויבו לשלוח לכל לקוחותיהם בתוך 30 יום פרטים לגבי מהירות החיבור שלהם לאינטרנט (העלאה והורדה). הדרישה פורסמה היום (ב') על ידי משרד התקשורת בתיקון לרישיון החברות.

קראו עוד בכלכליסט

בנוסף יחויבו החברות לראשונה להעביר ללקוח לא רק את הקצב המרבי של הורדת נתונים והעלאתם, אלא גם מידע על הקצב המזערי של הורדה והעלאה שהן מסוגלות לספק למנוי בשעת עומס על הרשת. החברות יחויבו להציג נתונים אלו בכל פרסום של חבילות גלישה.

בכל הנוגע למהירות האינטרנט, הצרכן הישראלי סובל ממחסור במידע. בזק ו-HOT והספקיות משווקות חבילות אינטרנט לפי קצב הגלישה המקסימלי שהחיבור מאפשר ללקוח (לדוגמה, חבילה של עד 100 מגה-ביט). ואולם הלקוחות לא מקבלים בפועל את המהירות המקסימלית המפורסמת, כשקצב העברת הנתונים המעשי מושפע מהעומס על התשתית בכל רגע נתון.

(ארכיון), צילום: shutterstock (ארכיון) | צילום: shutterstock (ארכיון), צילום: shutterstock

בדומה לבנקים, שלא מחזיקים את כל הכסף שהפקידו הלקוחות בזמן נתון, גם חברות האינטרנט לא יכולות לספק רוחב פס מובטח במקרה שכל הלקוחות גולשים ברשת בבת אחת. לדוגמה, ארון תקשורת של בזק שמשרת כ-200-250 לקוחות מוזן לרוב ברוחב פס של 1 גיגה. אם כל הלקוחות יצרכו את רוחב הפס המקסימלי שנפתח להם, לא תוכל התשתית לספק את המהירות המובטחת אלא מהירות נמוכה בהרבה. בדומה, גם ספקי האינטרנט רוכשים נפח מוגבל מבזק שעשוי להגביל את המהירות שהם מספקים בזמן נתון ללקוחות.

כעת משרד התקשורת יחייב את החברות לפרסם גם את מהירות הגלישה המינימלית שהם יקבלו במצב הקיצוני ביותר, כלומר כשכל הלקוחות שלהן משתמשים בתשתית בבת אחת. בנוסף מעוניין משרד התקשורת באמצעות התיקון לכוון זרקור על הנושא של מהירות ההעלאה הנמוכה בישראל, שעומדת על 1-2 מגה-ביט לשניה בלבד בכל החבילות.

משרד התקשורת מקווה גם שהתיקון יאפשר ליצור תחרות בין החברות וספקיות האינטרנט על סמך הביצועים שהן מציעות בפועל. 

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
השר ארדן עסוק בפופוליזים ..וקבלת"בעלות" על מיזמים פרטיים בישראל - בזיון !
הדואופול לא יכול להעניק את מה שלא ניתן !!! ברגע שכוולנו על התשתית העומס חייב להתחלק ...בין כוולם !! על איזה מחוייבות והתחייבות השר ארדן מדבר ? התעסקות פופוליסטית שאין בה כל תועלת של ממש ...ציבור הצרכנים בכל מקרה בכל תחרות כולל השוק הסיטונאי ...יבחרו את התשתיות המקוריות של הדואופול בישראל על פני חבילות מוזלות ...יד2 שישווקו לצרכנים עם חלק מהפס הרחב של תשתיות הדואופול בישראל - אין בישראל מחפשי מהירות 5 מגה...אין בישראל צרכנים שרוצים לחזור לימי 1990 כאן .תחרות יוצרים ע"י מתחרים שווים דהיינו בתשתיות נוספות כבכל מדינה נאורה .
ILIAD  |  11.01.14
5.
השר ארדן מתעסק בפופוליזים..לכל "שלם" /תשתית יש חלק ייחסי כמחלקים/צורכים אותו רבים
כשקצב העברת הנתונים המעשי מושפע מהעומס על התשתית בכל רגע נתון. אם כל הלקוחות יצרכו את רוחב הפס המקסימלי שנפתח להם, לא תוכל התשתית לספק את המהירות המובטחת אלא מהירות נמוכה בהרבה. בדומה, גם ספקי האינטרנט רוכשים נפח מוגבל מבזק שעשוי להגביל את המהירות שהם מספקים בזמן נתון ללקוחות. כעת משרד התקשורת יחייב את החברות לפרסם גם את מהירות הגלישה המינימלית שהם יקבלו במצב הקיצוני ביותר, כלומר כשכל הלקוחות שלהן משתמשים בתשתית בבת אחת. בנוסף מעוניין משרד התקשורת באמצעות התיקון לכוון זרקור על הנושא של מהירות ההעלאה הנמוכה בישראל, שעומדת על 1-2 מגה-ביט לשניה בלבד בכל החבילות. הזרקור צריך להיות על יצירת תחרות וגיוס השקעות לתשתיות נוספות בישראל ועידוד בעלי המיזמים/התשתיות הקיימות בישראל לשדרג תשתיות בחברות בזק/הוט . חברת גולןטלקום מסובסדת ע"י המדינה ב"דמי אירוח " על תשתיות סלקום ..מדוע השר לא מפנה זרקור וחושף לעיני הציבור והמנויים של גולןטלקום את איכות הקו והקליטה שהינה מחזירה צרכני הסלולר לימי 1998 כאן ?
יוני בנדרי  |  10.01.14
4.
יש 2 תשתיות אינטרנט/קווי בישראל ! על איזה תחרות מ.התקשורת מדבר?
משרד התקשורת מקווה גם שהתיקון יאפשר ליצור תחרות בין החברות וספקיות האינטרנט על סמך הביצועים שהן מציעות בפועל.... על איזה תחרות מדובר ????. יש 2 תשתיות אינטרנט בישראל !! כל המתחרים בבזק/הוט אמורים לשווק כיד2 את התשתיות של הדואופול ולהפוך את הצרכנים לפראיירים שיפלו בין הכיסאות של בעלת התשתית המשווק משנה ...עלאאק שוק סיטונאי ...תחרות יוצרים ע"י השקעה בתשתיות נוספות ועידוד המדינה להשקעה ושידרוג תשתיות קיימות - בעלות התשתיות בזק/הוט הינם מיזם פרטי שלא יהפכו לפראחיירים של שר התקשורת בחסות הפופוליזים ....
עמליה כהן , ירוחם  |  10.01.14
3.
מהירות
כולם רצים ובודקים מהירות, יש אנשים כמוני שלא המהירות היא הקריטית בשבילם אלא זמן ההגעה לשרת, דבר שהוא בכל החברות מתחת לכל ביקורת, הפינג כלכך גרוע לרוב המדינות כך שזה כמעט בלתי אפשרי לתחזק קו על בסיס telnet או משהו דומה, אני מעדיף לוותר על רוחב פס בשביל מהירות גיה מהירה יותר( בזמן הגעה)
אלדד , עפולה  |  07.01.14
לכל התגובות