אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
האם העולם מוכן לגוגל גלאס? צילום: עמית שעל

האם העולם מוכן לגוגל גלאס?

המשקפיים החכמים צפויים לצאת לשוק עוד השנה, ובינתיים מתרבים הקולות שטוענים כי המועד מוקדם מדי. "אנשים מגיבים בחשדנות", מתלונן העיתונאי מאט הונאן והבלוגר רוברט סקובל טוען שמוצר ראוי יהיה מוכן רק ב-2020

07.01.2014, 16:36 | הראל עילם

לאחרונה הודיעה גוגל כי בקרוב תפתח את האפשרות להזמנת אבות טיפוס של המשקפיים החכמים גוגל גלאס לתושבי ארצות הברית. מדובר בצעד נוסף לקראת השקה סופית של המוצר המסקרן, שאין לה עדיין תאריך מדויק אך היא צפויה להתקיים במהלך 2014.

קראו עוד בכלכליסט

עד היום, רק מספר מצומצם של אנשים היו יכולים להזמין את המשקפיים תמורת סכום עתק של 1,500 דולר לזוג, ואז הם עצמם קיבלו את האפשרות להזמין אחרים לתוכנית. לאט לאט גוגל מתכוננת להוציא עוד ועוד משקפיים לשוק בזמן שהיא משייפת את ממשק ההפעלה. אבל האם העולם בכלל מוכן למשקפיים החכמים?

מוצר שלא מתאים לבילוי בפאב

לצד ההתלהבות שהביעו נסייני הגוגל גלאס הראשונים, שקיבלו מכשירים באפריל בשנה שעברה, מופיעים לאחרונה גם ספקות דווקא מאלה שאמורים לאמץ ראשונים כל גאדג'ט חדש - כתבי הטכנולוגיה.

אחד מהספקנים הללו הוא מאט הונאן, כתב במגזין Wired, שפרסם לאחרונה את רשמיו מגוגל גלאס לאחר כמה חודשי שימוש. בכתבה הוא טבע את מטבע הלשון "גלאסהול" - שילוב של Glass ו-Asshole. לדבריו, אנשים הרגישו לא בנוח סביבו כאדם שמרכיב את המשקפיים, והגיבו בחשדנות. "זה מפריד אותך מכולם", אמר הונאן, אבל הודה כי חלק נכבד מכך הוא תוצאה של העלות המשמעותית של המשקפיים כרגע. לדבריו, לאורך התקופה הוא הרגיש לעתים קרובות שזה לא מנומס או מתאים להסתובב עם המשקפיים ברחוב, בזמן סרט, בגן שעשועים, בברים או במפגשים חברתיים.

סקר שערכה חברת בייט (Bite) בקרב 1,000 אמריקאים במאי האחרון אושש את טענותיו של הונאן, ומצא כי רק 10% מהנשאלים אמרו כי הם מתכוונים להתנסות בגוגל גלאס. הרוב המוחלט של הנשאלים ענו כי המשקפיים "גורמים אי נוחות והם לא מתאימים בחברה" - או בהגדרה המדויקת באנגלית, Socially Awkward. יותר מ-70% מהנשאלים אמרו גם כי המשקפיים יפריעו להם בחיי היומיום. בסקר של חברת Citrix, שנסקרו גם בו 1,000 אמריקאים, 73% מהנשאלים אמרו כי הם רוצים שהמחשוב הלביש שלהם יהיה נסתר וישתלב בתוך הבגדים שלהם, ולא ימוקם במרכז הפנים שלהם.

ג'וזף פארל, סמנכ"ל התפעול של חברת הסקרים בייט, אמר כי "אנשים רואים את משתמשי גוגל גלאס ככאלו שמעדיפים גישה למידע על פני יצירת קשר אישי". הוא הוסיף כי אנשים חוששים מכך שיתעדו אותם בעזרת המשקפיים, וכי התכונות המתקדמות של גוגל גלאס אינן משהו שרוב האוכלוסייה מרגישה בו צורך.

לא לכל מקום, לא לכל אחד. גוגל גלאס לא לכל מקום, לא לכל אחד. גוגל גלאס לא לכל מקום, לא לכל אחד. גוגל גלאס

בעיות טכניות רבות ומכשילות

תומך נלהב של גוגל גלאס שכעת נשמע מסויג יותר הוא הבלוגר הנחשב רוברט סקובל. אם בהשקת המוצר, ולאחר שבועיים של בחינה אינטנסיבית ציין כי "לא יעבור יום נוסף בחיי בלעדיהם. הם עד כדי כך משמעותיים", וכי "זה המוצר החדש המעניין ביותר מאז השקת האייפון, ואני לא אומר את זה סתם", כיום הוא מצביע בעיקר על הבעיות הטכניות הרבות שהופכות את המוצר לפחות מוכן לשוק הרחב.

סקובל אומר כי הוא מעולם לא נתקל באנשים שהגיבו בעוינות למשקפיים או לא רצו להתנסות בהם, אך כמו הונאן מציין את מבחר האפליקציות המוגבל של גוגל גלאס, את הרזולוציה הנמוכה של המסך, והשליטה שכעת מוגבלת בעיקר לנגיעות במשטח המגע בקשת המשקפיים. שניהם מתלוננים שצורת העבודה הזו לא מאפשרת לממשק להציג יותר מדי אפליקציות, יישומים ותפריטים.

גם הונאן וגם סקובל הודו כי העתיד מגיע, ואין ספק שגוגל תצליח לבסוף לשייף את המוצר הסופי כך שהוא יהיה נוח לשימוש ומתאים לקהל הרחב - אבל נראה כי הם חושבים כי העתיד הזה עדיין רחוק. סקובל העריך כי המשקפיים יהיו מוכנים לציבור רק ב-2020.

תגיות

15 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

13.
כמו לכל דבר יש יתרונות וחסרונות ועקבי אכילס
אין ספק שזה צעד חשוב נוסף בדרך להשתלת מחשב בתוך המוח שמתממשק ישירות למוח ושישים קץ ללימודים בשיטה הנוכחית ויפתח פתח לשלב הבא בהתפתחות הידע האנושי. לעניין החדירה לפרטיות לא מבין מה ההבדל הגדול ביניהם לבין שימוש במצלמה של הפלאפון או אלף ואחת המצלמות שפרושות בכל מטר מרובע בעולם בו אנו חיים היום.
07.01.14
11.
השלב הבא יהיה משמעותי יותר
בעתיד יתחברו למערכת העצבים שלנו אבל מבפנים. זה יחסוך את כל הברזלים לפני העיניים וגם זה לא יבלוט. רק הרווח יישאר: עצבינו ומוחנו יחבקו עולם.. כבר כיום מתחיל להיסגר הרווח, ויש אפשרות לדעת אילו מרכזי עצבים מופעלים במוח באיזה מצב. דוגמה טובה ליכולת הסתגלותנו לטכנולוגיה שמרחיבה את טווח חושינו היא כאשר האוטו בו אנו נוהגים פוגע קלות בעצם כלשהו ואנו כולנו מרגישים כאב כאילו גופנו נפגע
ץ  |  07.01.14
לכל התגובות