אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
די לפוגלים צילום: אוראל כהן

פרשנות

די לפוגלים

הבחירה באהרון פוגל ליו"ר אי.די.בי כמוה כהחלטה להמשיך לשבת במשרדים בבניין עזריאלי. במקום קשרים, על בעלי השליטה החדשים של הקבוצה להתמקד בחיפוש אנשים עם כישורים

08.01.2014, 06:57 | גלית חמי

העברת השליטה בקונצרן אי.די.בי היא הרבה יותר מאובדן כבד עבור נוחי דנקנר - היא אירוע שמסמל בתוכו עידן חדש של אקטיביזם מוסדי, של קריאת תיגר על הנורמות הרקובות בעולם העסקים, ושל רצון לבסס כללי משחק חדשים הוגנים יותר. כל אלה הן בדיוק הסיבות הנכונות למה לא צריך לאשר את מינויו של אהרון פוגל לתפקיד יו"ר אי.די.בי.

אהרון פוגל , צילום: אוראל כהן אהרון פוגל | צילום: אוראל כהן אהרון פוגל , צילום: אוראל כהן

פוגל, יו"ר מגדל לשעבר, יו"ר נס לשעבר, כמעט יו"ר פרטנר, הצליח להוכיח בשנים האחרונות שהוא לא הפנים את הנורמות החדשות. כיו"ר של אחד הגופים המוסדיים החזקים ביותר במשק, המנהל את כספי הציבור ואמור להגן עליהם, מעולם לא ראינו אותו מוביל מהלך אקטיביסטי נגד התאגידים הריאליים הגדולים. מעולם לא ראינו אותו יוצא נגד עסקאות מפוקפקות שפגעו בכספי החסכונות של הציבור.

ונגד מה כן יצא פוגל? נגד הרגולציה החונקת, נגד תיקון חוק לשכר הבכירים. הוא לא היסס לכהן כיו"ר של תאגיד פיננסי וריאלי בעת ובעונה אחת, כאשר ביקש לכהן מטעמו של אילן בן־דב כיו"ר פרטנר לצד תפקידו כיו"ר מגדל, ולא בחל במשיכת בונוסים ומענקים מהחברות הציבוריות - גם כשהן לא זכו לגיבוי של חברת הייעוץ אנטרופי וכשלא נמצאו לכך כל הצדקות בביצועים העסקיים.

מכל הסיבות האלה, הבחירה בפוגל ליו"ר אי.די.בי כמוה כהחלטה להמשיך לשבת במשרדים בבניין עזריאלי.

הצורך של בעלי השליטה החדשים באי.די.בי לקשט את הנבחרת החדשה שלהם בשמות מכובדים ומקושרים למיליה העסקי בישראל הוא מובן, אבל רצוי שבמקום קשרים הם יתמקדו בלחפש אנשים עם כישורים. לכך התכוון השופט איתן אורנשטיין כשפנה בתחילת השבוע למוטי בן־משה, כאשר החליט להעביר את השליטה בקונצרן לו ולשותפו אדוארדו אלשטיין, ואמר: "צריכה להיות לכם אחריות. תהיו זהירים".

תגיות

10 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
אוקיי - את מי את מציעה?
פוגל יכול להרים טלפון לכל אחד. החל ביור בנק וכלה בביבי ולפיד. מה שצריך לעשות זה לתת לו משכורת דו ספרתית בלבד ומענק גג על הצלחה בגובה השכר הקבוע. הוא לא יותר מאדם בינוני אבל יש לו קשרים חיוניים ליור תאגיד. מה לעשות, אין לנו סוציאליסטים עם נסיון. פוגל לקח שכר כי נתנו לו. אם הוא יודע לדאוג לעצמו אז אולי גם לתאגיד... הוא בדיוק כמו גליה מאור או כל אחד אחר אז אולי אפשר לפסול אותם מוסרית אבל מי כבר סרב לקבל שכר? תביאי שמות
דני גבע , ירושלים  |  08.01.14
7.
בישראל יש עדיין זכות קניין
והיא אף מעוגנת בחוק יסוד כבוד האדם וחרותו. יש כל מיני כתבים שחושבים שזכות הקניין בוטלה, וכל בר-בי-רב מוסמך לקבוע מה לעשות עם רכוש הזולת שאותו הוא חומד. ההסדר באידיבי התבצע כי החברה חדלת פרעון - ומשכך, חוק החברות קובע כי הנושים רשאים להשתלט על החברה (תוך נישול זכות הקניין של בעלי המניות חדלי הפרעון) - ולקבוע מה יעשה איתה. הנושים הם שהצביעו עבור ההסדר וקבעו מי יהיו בעלי המניות החדשים. השופט אורנשטיין אינו בעל עניין ואינו צד לסכסוך. הוא רק מסדיר אותו לפי דברי חקיקה. גם הממונים מטעם בית המשפט נמצאים שם רק כדי לתווך ולוודא שהתשלום מועבר לנושים כפי שסוכם והעברת הבעלות מועברת כפי שסוכם. מעבר לכך אין להם כל עניין במה שיקרה לחברה. מי שיש לו זכויות הם בעלי המניות והנושים, בהתאם להוראות החוק.
עודד  |  08.01.14
לכל התגובות