אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
טאבלט OLPC: לא לכל ילד

טאבלט OLPC: לא לכל ילד

המחשבים החדשים של ארגון "מחשב לכל ילד" כוללים תוכנות לימודיות חדשות שמסווגות לפי מקצועות כאסטרונאוט, מהנדס, אמן ועוד. ואולם, מחיר הטאבלטים עדיין גבוה מכדי לעמוד במטרת הארגון - לחלק מחשבים לילדים במדינות מתפתחות

08.01.2014, 13:02 | עומר כביר
ארגון מחשב לכל ילד (OLPC), חשף אתמול שני דגמי טאבלטים חדשים ומוזלים, שמיועדים לשימוש במערכת החינוך. ואולם, מחירם של הטאבלטים, שאינו שונה בצורה ניכרת מזה של טאבלטים רגילים, צריך לעורר ספקות לגבי הצורך בהמשך קיומו של ארגון זה כמפתח חומרה.

קראו עוד בכלכליסט

הטאבלטים מגיעים בשני דגמים - XO-10 עם מסך 10 אינץ', ו-XO-2 עם מסך 7 אינץ' (למה לא כונה דגם זה XO-7? לא ברור). שניהם מצוידים בבלוטות', GPS ומעבד בן ארבע ליבות. המעטפת שלהם עשויה מגומי רך בצבע ירוק זרחני ממנו בולטת טבעת תלייה גדולה ומגושמת.

XO-10 XO-10 XO-10

לא לכל ילד

לפי דיווח של אתר הטכנולוגיה The Verge, עיקר החידוש של הטאבלטים אמור להתבטא בתחום התוכנה: הם מצוידים בגרסה מותאמת של אנדרואיד שמיועדת לחינוך, וכוללת מגוון אפליקציות לימודיות המסווגות לפי מקצועות - אסטרונאוטית, מדענית, מתכנת, מהנדסת, אמנית, מוסיקאית ועוד. בחירה באחד המקצועות יציג רשימה של אפליקציות הקשורות לנושא. התוכנה דומה מאוד לזו שכבר הציג OLPC במכשירים קודמים, אך בגרסה זו נוספה לה גם חנות אפליקציות ייעודית.

מחיר לכל ילד? לא בדיוק. טאבלט XO מחיר לכל ילד? לא בדיוק. טאבלט XO מחיר לכל ילד? לא בדיוק. טאבלט XO

הכול טוב ויפה, עד שמגיעים למחיר דגם ה-7 אינץ' עולה 149.99 דולר, ומחירו של דגם ה-10 אינץ' עומד על 199.99 דולר. לא מדובר במחירים גבוהים, אך בוודאי לא במחירים ששוברים את השוק. אמזון, לדוגמה, מוכרת את דגם הקינדל Fire הזול ביותר שלה, גם הוא עם מסך 7 אינץ', ב-139 דולר עם פרסומות - זול ביותר מ-10 דולר מהטאבלט של OLPC.

דגם זה אמנם זמין רק בארה"ב, אבל הדגם נטול הפרסומות שזמין בכל העולם עולה 154 דולר בלבד - הפרש של כחמישה דולר. עדיין יקר מדי? ברשת אפשר למצוא טאבלטים סיניים בפחות מ-100 דולר. אולי לא מדובר במכשירים האיכותיים ביותר שיש בסביבה, אבל רבים מהם יעשו את העבודה ויותר מיענו על צרכי ילדים, במיוחד במדינות מתפתחות.

החזון שלא מומש

ארגון OLPC הוקם במקור במטרה ליצור מחשב נייד זול במיוחד על מנת להביא את בשורת המחשוב האישי למדינות מתפתחות. חזון זה מעולם לא יצא באמת אל הפועל, והפך למיותר עם עליית הטאבלטים שהציגו חלופה זולה בהרבה למחשב נייד. הבחירה של הארגון למקד את מאמצו בתחום המובייל היא אולי מוצדקת מבחינה עקרונית, אבל כשבשוק ניתן למצוא טאבלטים זולים בהרבה מאלו שהוא מציע, לא ברור איזה יתרון יש לו להציע.

הטאבלטים של OLPC אולי איכותיים יותר ממכשירים מוזלים רבים, אבל אם המטרה היא לייצר טאבלט ראוי וזול - הרי שהתחליפים הסיניים עומדים בה בצורה הרבה יותר טוב. היתרון הבולט של טאבלטי הארגון הוא התוכנה הייחודית שפותחה בעבורם. אבל בשביל זה, לא צריך לייצר מכשירים. טוב יעשה OLPC אם יזנח את עיסוקו בפיתוח חומרה וימקד את מאמציו בתחום התוכנה וההפצה של טאבלטים זולים שכבר קיימים בשוק.

תגיות