אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נפתח הדיון בביהמ"ש בפשרה שתסלול את הדרך למיזוג כור ודסק"ש צילום: עמית שעל

נפתח הדיון בביהמ"ש בפשרה שתסלול את הדרך למיזוג כור ודסק"ש

ברקע התנגדותו של היועמ"ש שטוען כי הפשרה שהושגה "אינה ראויה, הוגנת וסבירה"

08.01.2014, 14:14 | יניב רחימי

לאחר שהיועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, שיגר מכתב בו הביע התנגדות להסדר פשרה בתביעה ייצוגית שהוגשה נגד מיזוג כור ודסק"ש, כעת מתקיים דיון אצל השופטת רות רונן מבית המשפט המחוזי בת"א. וינשטיין טען במכתב שנחשף ב"כלכליסט" ש"הפשרה אינה ראויה, הוגנת וסבירה".

קראו עוד בכלכליסט

עסקת המיזוג בין החברות מקבוצת אי.די.בי, במסגרתה נרכשו מניות הציבור בכור, יצאה לדרך בחודש אוגוסט. בתביעה ייצוגית שהוגשה על ידי חברת סגל לוי ייזום נטען שהיא אינה חוקית במתכונתה, ואינה הוגנת מבחינת שווי התמורה שמקבלים בעלי המניות מהציבור בכור. לפי הנטען, העסקה הינה פסולה והתמורה המשולמת לבעלי המניות של כור בעסקה מקפחת אותם ויוצרת העדפה לדסק"ש.

לפני כחודש וחצי הגישו הצדדים הסדר פשרה בתביעה. על פי ההסדר, דסק"ש תעניק לכל אחד מחברי הקבוצה (למעט אי.די.בי) לאחר שיקבל את תמורת המיזוג, אפשרות להצטרף להסדר משלים. על פי המתווה, כל בעל מניות שיצטרף להסדר ישלם לדסק"ש סכום של 14.64 שקלים, ובתמורה דסק"ש תעניק לו זכות לקבל בעתיד סכום משלים בגין כל מניות כור שהוחזקו על ידו. זאת כך שישקף את תוצאות החילוק של שווי אחזקות כור במכתשים, במספר מניות כור הקיימות במועד השלמת המיזוג. הסכום המשלים למניה, ישולם למצטרפים להסדר בהתקיים אחד משלושת האירועים: הנפקת מכתשים אגן, עסקת מכר של מניות מכתשים אגם על ידי כור, או שבמידה ועד לאוקטובר 2018 לא תתבצע הנפקה או מכירה, תתבצע הערכת שווי על ידי מומחה בלתי תלוי שיקבע את השווי ההוגן של אחזקת כור במניות מכתשים.

ליאור חנס (משמאל) בדיון בביהמ"ש, צילום: עמית שעל ליאור חנס (משמאל) בדיון בביהמ"ש | צילום: עמית שעל ליאור חנס (משמאל) בדיון בביהמ"ש, צילום: עמית שעל

עוד נקבע בהסדר כי תנאי מתלה הוא היענות של לפחות 2% מקרב המחזיקים בהון המניות המונפק של כור. במידה ושיעור ההצטרפות יהיה נמוך לא יבוצע הסדר משלים. בנוסף, הצדדים ביקשו כי לא ימונה בודק לבחינת ההסדר. עוד נקבע שהתובעת אמורה לקבל גמול מיוחד של 250 אלף שקל, ובאי כוחה, שחר בן מאיר ואיציק אבירם, אמורים לקבל 2.5 מיליון שקל בתוספת מע"מ.

"עמדתנו היא כי לא ניתן לאשר את ההסדר בנוסחו הנוכחי", נכתב בהתנגדות ששלח וינשטיין ביום חמישי לבית המשפט באמצעות עו"ד ליאב וינבאום, מנהל המחלקה המסחרית בפרקליטות. הביקורת על ההסדר מונחת על מספר עדנים. הראשון הוא התנגדות לתנאי המתלה לפיו ההסדר המשלים תלוי בהצטרפותם של לפחות 2% ממחזיקי מניות כור. לדברי וינשטיין, אם יאושר תנאי זה המשמעות שכל חברי קבוצת התובעים לא יקבלו דבר אם פחות מ-2% ממחזיקי מניות כור לא יצטרפו להסדר. "ככל שהתנאי יתקיים, יוותר מצב שחברי הקבוצה מוותרים על זכויות התביעה שלהם ללא כל תמורה, ומוצאים עצמם במצב נחות מזה בו היו אלמלא התביעה והפשרה".

לדברי ויינשטיין גם אם מעל 2% ממחזיקי המניות יצטרפו להסדר המשלים, הרי שמדובר בהסדר שיאושר ללא מינוי בודק לשווי הפשרה ועל כן "ספק אם מדובר בפשרה ראויה, הוגנת וסבירה". הוא הוסיף כי "אם בעילת התביעה יש ממש, הרי יש צורך במינוי בודק אשר יעריך את שווי התביעה ושווי הפשרה בהתחשב בכל הגורמים הרלוונטיים (שווי אופציית מכתשים, שווי הזכות החוזית שניתנת במסגרת ההסדר בהתחשב בסיכוני האשראי של דסק"ש ועוד)".

מהלך המיזוג בין כור והחברה־האם שלה (67.3%), דסק"ש, נועד כדי להקל על קשיי הנזילות של דסק"ש ולאפשר לאי.די.בי פתוח, שהחזיקה ישרות ב־13.3% מהון המניות של כור ולקבל במסגרת הצעת הרכש למניות כור כ־450 מיליון שקל. אלא ששתי הסוגיות כבר אינן עומדות על הפרק. בשנה האחרונה זינק שווי השוק של החברות המוחזקות על ידי דסק"ש בעשרות אחוזים ושיפרו באופן משמעותי את מצבה הפיננסי. במקביל, באי.די.בי פתוח לא המתינו להשלמת המיזוג ומכרו את רוב המניות שהוחזקו על ידם תמורת 388 מיליון שקל. נכון להיום מחזיקה אי.די.בי פתוח רק ב־1.1% מכור, פחות מעשירית מאחזקותיה לפני חודשיים. לכן גם אם עסקת המיזוג לא תצא לפועל, אין בכך כדי לפגוע ביציבותה של אי.די.בי.

תגיות