אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
Han’s Laser הסינית רכשה את נקסטק הישראלית ב-10 מיליון דולר

Han’s Laser הסינית רכשה את נקסטק הישראלית ב-10 מיליון דולר

חברת הטכנולוגיה שמספקת מערכות בדיקת מוצרים לאפל השלימה את רכישת נקסטק מטירת הכרמל, שעוסקת בפיתוח טכנולוגיות בתלת ממד. יו"ר החברה הסינית אמר לבלומברג כי הפעילות בישראל תורחב: "מדובר במהלך אסטרטגי"

08.01.2014, 14:57 | מאיר אורבך
חברת הטכנולוגיה הסינית Han’s Laser רכשה את נקסטק (Nextec) הישראלית בכ-10 מיליון דולר. כך, לפי דיווח של בלומברג. החברה הסינית מתכוונת להשקיע ולהרחיב בפעילות של נקסטק בארץ.

קראו עוד בכלכליסט

יו"ר Han’s Laser גאו ינגפנג אמר לבלומברג כי החברה שילמה מיליוני דולרים בודדים על הרכישה. "הרכישה היא אמנם קטנה אבל אסטרטגית", אמר היו"ר. "היא תאפשר לנו להרחיב פעילות בשווקים חדשים ובתחומים חדשים".

חגי רביד, מנכ"ל קוקרמן שתיווך בעסקה חגי רביד, מנכ"ל קוקרמן שתיווך בעסקה חגי רביד, מנכ"ל קוקרמן שתיווך בעסקה

נקסטק הוקמה ב-1996 וגייסה לאורך השנים 6 מיליון דולר ממספר גורמים, בהם כלל וקרן פיטנגו. על פי נתוני IVC, החברה מטירת הכרמל מעסיקה כיום 9 עובדים בלבד. נקסטק מתמחה בטכנולוגיות של מדידה וסריקה בתלת ממד ללא מגע, וכן ביישומי בקרת איכות ואף רשמה כמה פטנטים בתחומים אלו.

Han’s Laser נסחרת בבורסה הסינית בשווי של כ-15 מיליארד דולר. החברה, שיושבת במחוז שנזן, מעסיקה כ-8,000 עובדים ועוסקת בייצור של מערכות בדיקה בלייזר. הציוד של Han’s Laser מיועד לבדיקה של מערכות ייצור מסכים שטוחים, והלקוח המפורסם ביותר שלה היא אפל. רכישת נקסטק תאפשר לחברה הסינית להיכנס לתחומי הבדיקה של מערכות בתעשיות הרכב והתעופה.

העסקה מסמלת גם את ההתעניינות הגוברת של ענקיות טכנולגיה מסין בחברות ישראליות. ב-2013 רכש פוסון פרמה הסינית את אלמה לייזר הישראלית ב-240 מיליון דולר, בעסקה המשמעותית ביותר עד היום של חברת טכנולוגיה ישראלית על ידי חברה מסין. על פי נתוני משרד הסחר הסיני, היקף הרכישות של חברות סיניות בעולם גדלו ב-20% ב-10 החודשים הראשונים של 2013, והסתכמו ב-69.5 מיליארד דולר.

בעסקה תיווכה חברת קוקרמן הישראלית. לדברי מנכ"ל קוקרמן חגי רביד, המשא ומתן עם Han’s Laser החל בחודש אפריל, כאשר מנהלי החברה הסינית ביקרו בארץ. העסקה נסגרה סופית בדצמבר.

רביד: "עסקאות מסוג זה הן העסקאות שצריכים לעשות במשק. החיבור של חברות ענק מסין לחברות בסדר גודל בינוני וקטן היא הכניסה הטובה ביותר שלהן לסין".

תגיות