אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בנק ישראל ישקיע כ-800 מיליון דולר מיתרות המט"ח בקוריאה הדרומית צילום: בלומברג

בנק ישראל ישקיע כ-800 מיליון דולר מיתרות המט"ח בקוריאה הדרומית

הוועדה המוניטרית אישרה השקעה של עד 1% מיתרות המט"ח של הבנק בדרום קוריאה, ובכלל זה בחשיפה לאג"ח ולמטבע הוואן הדרום קוריאני. יתרות המט"ח של הבנק הסתכמו בדצמבר ב-81.7 מיליארד דולר

09.01.2014, 09:42 | מיקי גרינפלד

בנק ישראל ישקיע כ-800 מיליון דולר מיתרות המט"ח בקוריאה הדרומית.  הוועדה המוניטרית של בנק ישראל אישרה להשקיע עוד 1% מיתרות המט"ח באג"ח במדינה ובמטבע הוון (Won) הדרום קוריאני. זאת בנוסף ל-2.3% שאושרו בעבר.

הבנק צבר יתרות מט"ח של מאות מיליוני דולר ברכישות שביצע בניסיון לתמוך בשקל, והוא משקיע אותם באפיקים שונים. נכון לחודש דצמבר יתרות מטבע החוץ בהן החזיק בנק ישראל הסתכמו ב-81.7 מיליארד דולר.

בישיבתה האחרונה מ-23 בדצמבר אישרה הוועדה המוניטרית את המלצת חטיבת השווקים בבנק ישראל להגדיל את הפוזיציה בדרום קוריאה כאמור. 

בפרוטוקול הוועדה שהתפרסם היום נאמר כי "החטיבה סבורה כי השקעה בדרום קוריאה - משק חזק ויציב - צפויה להניב תשואה גבוהה יותר ביחס למטבעות הנומרר (ה"נומרר" הוא סוג של סל מטבעות המהווה מדד להשוואה. מ"ג). ההשקעה באגרות החוב הממשלתיות בה צפויה להניב תשואה שוטפת גבוהה יותר משום שעקום התשואות שלהן מזה של מטבעות הנומרר. לפי מודלים של שער של שיווי משקל, המטבע הדרום קוריאני מוערך בחסר, ולכן ההערכה היא כי יש לו סיכויים להתחזק בטווח הארוך".  

בחודש דצמבר רכש הבנק המרכזי מטבע חוץ בהיקף של 630 מיליון דולרים. מתוך סכום זה 330 מיליון דולרים נרכשו על פי תכנית הרכישות שנועדה לקזז את ההשפעה מהפקת גז בישראל על שער החליפין. 300 מיליון דולר נרכשו בניסיון לתמוך בשקל על מנת למנוע המשך עלייה בשער המטבע הישראלי - עלייה שפוגעת קשות ביצוא מישראל. עד כה רכש הבנק בחודש ינואר כ-300 מיליון דולר בשני סבבים.

תחת הנהגתו של הנגיד הקודם סטנלי פישר החל הבנק ה-2012 במהלך של הגדלת היקף ההשקעות בשוק המניות בחו"ל, כשהשלב הראשון כלל השקעות בשוק האמריקאי.

ברבעון השני של 2013 החליט בנק ישראל על הכפלת ההשקעות המתוכננות באפיק זה מכ־2.3 מיליארד דולר לכ־4.6 מיליארד דולר ולהרחיב את יעדי ההשקעה גם לשוק ההון באירופה.  

הנגידה קרנית פלוג, צילום: בלומברג הנגידה קרנית פלוג | צילום: בלומברג הנגידה קרנית פלוג, צילום: בלומברג

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
תגובה ל 1
הבנק לא מדפיס שקלים אלא מנפיק מקמ בשביל הרכישות לכן אין הרחבה של כמות השקלים במחזור ואין השפעה מהותית על האינפלציה מחזיקים דולרים כי זה עדיין המטבע החזק והמשמעותי ביותר בעולם ומרבית המדינות מחזיקות ברזרבות מטבע בדולר . מאז שהחלו רכישות המטח של בנק ישראל הדולר התחזק מול השקל בכ 4% לעומת ירידה של הזהב מול השקל בכ 18% בתקופה המקבילה תעשה שיעורי בית לפני שאתה מגיב פעם הבאה
יסו , תל אביב  |  09.01.14
5.
בנק ישראל חייב! לקנות דולרים.
התחזקות גדולה של השקל (מה שעכשיו קורה בפועל) גורם להרתיע משקיעים חיצוניים (הרווחיות של ההשקעות יורדת עקב עליית השכר שצמוד לשקל) ובנוסף שוחק את הרווח והכדאיות של הייצוא הפיזי (לא ישפיע על המחיר של הסטארטפים) תרד. כך שבנק ישראל חייב לקנות יתרות מט"ח להחליש את השקל. להשקיע אותם במקום אחר עדיף על להשאיר אותם כדולרים עומדים.
09.01.14
לכל התגובות