אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
גוברת המתיחות בין ארה"ב לסין סביב הגבלות הדייג בים סין הדרומי צילום: shutterstock

גוברת המתיחות בין ארה"ב לסין סביב הגבלות הדייג בים סין הדרומי

ארצות הברית גינתה את ההגבלות שהציבה סין למדינות השכנות בטענה שהן "פרובקטיביות ובעלות פוטנציאל מסוכן"

10.01.2014, 21:09 | סוכנויות הידיעות

ארצות הברית גינתה את הגבלות הדייג החדשות שהציבו הסינים באזור השנוי המחלוקת בים סין הדרומי, בטענה שהן "פרובקטיביות ובעלות פוטנציאל מסוכן". החוקים המדוברים, לפיהם כלי שייט לצרכי דייג של מדינות זרות חייבים לקבל אישור לפני שהם נכנסים לאזור, הועברו על ידי המחוקקים של מחוז האינאן בנובמבר ונכנסו לתוקף באחד בינואר.

ים סין הדרומי הוא עשיר בנפט ובגז, אך בייג'ינג טוענת לריבונות כמעט על כולו ודוחה דרישות בעלות על חלקים ממנו מצד הפיליפינים, טייוואן, מלזיה, ויאטנם וברוניי . הממשלה המקומית בהאינאן טוענת כי היא שולטת על שטח ים של 2 מיליון קמ"ר, בעוד ששטחו של ים סין הדרומי נאמד ב-3.5 מיליון קמ"ר.

ההגבלות על הדייג מוסיפות למתיחות הקיימת בין ארה"ב וסין, זאת לאחר שהכרזתה של סין על שטח אווירי צבאי סגור מעל ים סין המזרחי, גררה ביקורת נוקבת מוושינגטון.

"אישור ההגבלות הללו על פעילות דייג של מדינות אחרות בחלקים שעומדים בלב המחלוקת בים סין הדרומי, היא פעולה פרובוקטיבית ובעלת פוטנציאל מסוכן", הודיעה דוברת משרד החוץ, ג'ן פסאקי. "סין לא סיפקה שום הסברים או הצדקה בחוק הבינלאומי לטענות הריבונות שלה", הוסיפה והדגישה כי עמדת ארה"ב היא שאף אחד מהצדדים במחלוקת לא צריך לנקוט בפעולות חד צדדיות שיעלו את המתיחות.

מלבד ארה"ב, גם המדינות המעורבות גינו את המהלך. "הפעולה של סין תשפיע באופן ישיר על הדייגים הוויאטנמים, תפגע בעבודה שלהם, בפרנסה שלהם ותפשיע על המשפחות שלהם", נמסר מארגון דייג ממשלתי בוויאטנם. כמו כן, דובר משרד החוץ בפיליפינים אמר כי השגריר בבייג'ינג התבקש להשיג מידע נוסף לגבי החוקים.

ספינת דייג. האם סין תיסוג מההחלטה?, צילום: shutterstock ספינת דייג. האם סין תיסוג מההחלטה? | צילום: shutterstock ספינת דייג. האם סין תיסוג מההחלטה?, צילום: shutterstock

תגיות