אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הממשלה צפויה לאשר מחר הקמת צוות לקידום יבוא מקביל של מוצרי מזון צילום: אוראל כהן

הממשלה צפויה לאשר מחר הקמת צוות לקידום יבוא מקביל של מוצרי מזון

על פי הצעת מחליטים שתונח על שולחן הממשלה, בראש הצוות יעמוד מנכ"ל משרד ראש הממשלה הראל לוקר. ההוראה להקמת צוות כזה ניתנה כבר לפני למעלה משנה. המטרה - הורדת מחירי המזון, שעלו בשיעור של 36% בשמונה השנים האחרונות

11.01.2014, 13:38 | תומר גנון
הממשלה צפויה לאשר מחר (א') הקמת צוות לקידום יבוא מקביל של מוצרי מזון לישראל. כך עולה מהצעת מחליטים שתונח על שולחן הממשלה. על פי ההצעה, בראש הצוות יעמוד מנכ"ל משרד ראש הממשלה, הראל לוקר, והוא יכלול גם את מנכ"ל משרד הבריאות, רוני גמזו, את מנכ"ל משרד הכלכלה, עמית לנג, ואת הממונה על התקציבים, אמיר לוי. את ההצעה יביא לאישור הממשלה רה"מ בנימין נתניהו. 

קראו עוד בכלכליסט

יבוא מקביל היינו תהליך שבו מותגי מזון מסוימים מגיעים אל הצרכן הסופי שלא דרך היבואן הרשמי. כלומר, יבואנים מקומיים מגיעים אל מקורות שונים בחו"ל ומשיגים סחורות שלא אל מול היצרן המקורי של הפריטים. היבוא המקביל צפוי לעורר התנגדות מצד היבואנים הבלעדיים בישראל, משום שהוא עשוי להוביל למכירת המותג בארץ במחיר זול יותר.

הממשלה הורתה על הקמת צוות לבחינת הקלות ביבוא מקביל כבר לפני למעלה משנה, באוקטובר 2012, לאור המלצה בנושא של ועדת קדמי לבחינת רמת התחרותיות והמחירים בתחום מוצרי המזון והצריכה. בראש הצוות היה אמור לעמוד סגן שר הבריאות לשעבר, יעקב ליצמן. "חרף הזמן שחלף", נכתב בהצעה המחליטים, "לא הושלמה עבודת הצוות ומסקנותיו לא הובאו לאישור הממשלה. על כן מוצע לתקן את ההחלטה הקודמת ולהקים צוות בראשות מנכ"ל משרד ראש הממשלה". הצוות הנוכחי אמור להגיש את המלצותיו בתוך 60 יום.

הממונה על התקציבים באוצר, אמיר לוי, צילום: רמי זרנגר הממונה על התקציבים באוצר, אמיר לוי | צילום: רמי זרנגר הממונה על התקציבים באוצר, אמיר לוי, צילום: רמי זרנגר

"אחת הדרכים להוזלת מחירי המזון היא באמצעות יבוא מקביל", נכתב בדברי ההסבר. "כיום קיימות מגבלות המקשות על היבוא המקביל. הצוות יבחן דרכים משמעותיות על הליכי יבוא מזונות לישראל וכניסתם לישראל של מזונות מיובאים רבים - חלקם חדשים וחלקם כאלה שכבר נמכרים בארץ במסלול של יבוא מקביל".

המזון התייקר ב-36.5% בשמונה שנים

"המזון מהווה מרכיב חשוב בסל התצרוכת של משקי הבית", נכתב בנוסף בהצעה, "ומשקלו במדד המחירים לצרכן משמעותי ומגיע לכ-16.5%. בשמונה השנים האחרונות עלה מדד מחירי המזון ב-36.5%, לעומת מדד המחירים לצרכן שעלה בתקופה האמורה בכ-21%. הרפורמה תאפשר להכניס יבואנים חדשים לתחום המזון, תגביר את התחרות בענף ותאפשר לייבא ארצה באופן חופשי מזונות שיוצרו במפעילים שנושאים תו אבטחת איכות, הניתן מטעם המדינה שבה הם מיוצרים, ללא הצורך בבקשה לאישור פרטני לכל פריט מזון בנפרד".

תגובת משרד הבריאות: "עקב צורך בתיאום של משרדי ממשלה רלוונטיים הגשת החוק לוועדת שרים התעכבה, על אף שהוגשה לממשלה במסגרת חוק ההסדרים - משרד הבריאות. לכן נגיש את המחליטים יחד עם משרד רה"מ כדי להביא את החוק להקלת היבוא תוך 30 יום לוועדת שרים ומשם לכנסת".

תגיות

23 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

23.
אם סל המזון של משפחה הוא 16% כפי שנאמר אזי משפחה
שהכנסתה 3000 ₪ מוציאה על מזון בחודש שלם 480 ₪ לחודש מה?? חחחחחחחחחחחח אחד הדברים הכי הזויים שיש. הלוואי שזה היה ככה בפועל. ומה עם שאר המצרכים שחובה לקנות בסופר?? אגב 480 ₪ ליום זו ארוחת בוקר של שני בני משפחת נתניהו. 850 ₪ זו ארוחת בוקר אחת שלהם. רק שתדעו.
ציפורה  |  13.01.14
21.
משרד הבריאות מאוד מקשה על קבלת אישורים ליבוא מזון
(אם זה לא מהיצרן יש בעיות בלהשיג את כל הטפסים שהם דורשים) אפילו אם זה כן מהיצרן, משרד הבריאות מבקשים כל כך הרבה דרישות, שפשוט כבר עדיף לוותר על זה מראש. בנוסף, כשהמוצר מגיע לנמל, משרד הבריאות מעקבים את השיחרור על כל מני שטויות שבכלל לא קשורות לאיכות המזון. כמו למשל אם החותמת לא תואמת ב100% לשם היבואן כמו שרשום במשרד הבריאות- מעקבים את השיחרור. אם שם המוצר לא נראה להם, למשל אם על חלב קוקוס כתוב חלב קוקוס (כמו בכל שאר המדינות בעולם)- משרד הבריאות מעקבים את השיחרור (כדי שהציבור חלילה לא יחשוב בטעות שזה חלב - ממש זילזול באינטיליגנציה של הציבור). כל יום שהסחורה עומדת במחסנים בנמל עולה הרבה כסף ליבואן, וכך מחיר הסחורה עולה.. נראה כיאילו בעלי המחסנים בנמל משלמים שוחד למשרד הבריאות שיעקבו בכוונה סחורות כמה שיותר, ולא ימהרו לשחרר אותם!
יבואן מזון , ת"א  |  12.01.14
לכל התגובות