אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סיבוב שיחות חדש בהסדר צים, הפעם בירושלים צילום: בלומברג

סיבוב שיחות חדש בהסדר צים, הפעם בירושלים

ל"כלכליסט" נודע כי נושי החברה, רובם זרים, יחלו מחר שיחות של שלושה ימים, זאת לאחר שהשיחות בקטלוניה ובלונדון לא הביאו לתוצאות

12.01.2014, 07:48 | גולן חזני

אחרי קטלוניה ולונדון, מגיע תורה של ירושלים לארח את מרתון שיחות הנושים של חברת צים. ל"כלכליסט" נודע כי נושי החברה, רובם זרים, יחלו מחר שיחות של שלושה ימים בירושלים, זאת לאחר שהשיחות בקטלוניה ובלונדון לא הביאו לתוצאות חיוביות.

קראו עוד בכלכליסט

בדו"חותיה של צים לרבעון השלישי של 2013 מופיעה הערת עסק חי, שמחייבת את החברה להגיע במהירות להסדר חוב. בשיחות הראשונות בקטלוניה לפני חודשיים נדמה היה שהנושים מגיעים עם החברה להסדר, אבל אז עמדו בעלי האג"ח הישראלים בין החברה להסדר.

בלונדון הפריע שחקן חדש - בעלי האוניות, הדורשים מחירי החכרה גבוהים יותר משצים מוכנה לשלם.

  

הסכמת בעלי האוניות מהווה מרכיב מהותי בהסדר וקושרת את הבנקים הנושים, מחזיקי האג"ח והחברה להסדר המתגבש. בהסכמי ההחכרה המקוריים דובר על מחיר של ספוט (המחיר בשוק לחברת ספנות שמבקשת לחכור אונייה חדשה בלי כל מחויבות קודמת) פלוס 50%, אולם במסגרת ההסדר צים מבקשת להפחית אותם למחירי הספוט.

 , צילום: אריאל ורהפטיג צילום: אריאל ורהפטיג  , צילום: אריאל ורהפטיג

בעלי המספנות והאוניות הודיעו כי הם מוכנים רק להפחתה מינימלית שכמעט לא תורמת להסדר. בשלב זה, ישנו פער מהותי של כ־1,000 דולר במחירי החכירה ליום של ספינה בודדת.

הגעה להסכמות עם בעלי האוניות היא כורח, משום שהם יכולים לקחת את האוניות ולא לאפשר לצים להשתמש בהן, ואינם זקוקים להליך משפטי כדי לחסל את פעילותה של צים. במקרה כזה ההליכה של צים לפירוק עלולה להיות אף יותר מהירה מהליך משפטי של מחזיקי האג"ח. לצים חוב כולל של 3.05 מיליארד דולר, שמתוכם היא מבקשת לקצץ בהסדר כ־2 מיליארד דולר. מקורבים לצים טענו כי גם במהלך השיחות בלונדון היתה התקדמות, וכי בקרוב ייחתם הסכם עקרונות.

תגיות