אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
איפה הכי יקר לחיות? מקום ראשון - לונדון, תל אביב במקום ה-35 צילום: טל שחר

איפה הכי יקר לחיות? מקום ראשון - לונדון, תל אביב במקום ה-35

לונדון דורגה עפ"י אתר Expatistan ראשונה מתוך 194 הערים שנבדקו, והיא יקרה ב-1,000% מקראקס. אוסלו היא העיר שבה בקבוק יין הוא היקר ביותר - 28 דולר, לעומת כ-16 דולר בישראל

12.01.2014, 18:47 | סוכנויות הידיעות

אם אתם מתכננים מעבר לעיר אחרת, בייחוד אם מדובר בעיר במדינה חדשה, רצוי לדעת מבעוד מועד מה עלות המחיה במקום החדש. באתר Expatistan, אספו נתונים מהמשתמשים על מנת ליצור רשימה של הערים היקרות ביותר. הרשימה מתבססת על המחירים בשורה של נושאים החל מתחבורה ודיור ועד למחירי התרופות והלחם.

לונדון דורגה ראשונה מתוך 194 הערים שנבדקו, והוכתרה לעיר היקרה ביותר למחיה. השכירות החודשית לדירת 2 חדרים מרוהטת עומדת על 4,259 דולר, כרטיס חודשי לתחבורה ציבורית עולה 217 דולר, ותספורת של גבר עולה בממוצע 28 דולר.

אוסלו, ז'נבה, ציריך וניו יורק סוגרות את החמישייה הראשונה.

שוק מזון בלונדון שוק מזון בלונדון שוק מזון בלונדון

תל אביב דורגה במקום ה-35, לאחר שנמצא כי בקבוק יין עולה 55 שקל (כ-15.70 דולר), לחם לשני אנשים ליום עולה 7 שקלים (2 דולר), שכר דירה בגודל 85 מ"ר מסתכם ב-7,662 שקל בחודש (2,190 דולר), דלק עולה כ-8 שקלים לליטר (2.2 דולר או 8.8 לגלון), ואילו כרטיס נסיעה חודשי באוטובוס הוא 235 שקלים (67 דולר).

בקצה הרשימה מדורגת קראקס בוונצואלה, ומעליה כלכותה, היידראבאד, פונה ומדרס ההודיות. על פי הנתונים שנאספו, לונדון יקרה ב-1,000% מקראקס.

חלוקה לפי הקטגוריות מגלה כי לחם הוא מעט יקר יותר הבצפון אירופה ובשוויץ מאשר בערים אחרות. לחם באוסלו או בציריך יעלה 3.97 דולר ו-3.82 דולר, בהתאמה. בעוד שבלונדון הוא יעלה 2 דולר.

אוסלו היא גם העיר שבה בקבוק יין הוא היקר ביותר ועולה 28 דולר. גם בסינגפור יין הוא לא זול יחסית לערים אחרות ועולה 26 דולר. לעומתן, בפריז היין נחשב זול יחסית ועולה רק 10 דולר.

במרבית הערים הגדולות, השכירות של דירה של 85 מ"ר באחד האזורים המבוקשים תעלה לא מעט. לונדון היא היקרה ביותר בקטגוריה הזו, עם שכירות חודשית מרשימה של 4,259 דולר, ואחריה ניו יורק שבה השכירות עולה 4,000 דולר.

מחירי דלק בארה"ב נחשבים זולים יחסית, ובניו יורק תשלמו 1.07 דולר לליטר, בעוד שבאוסלו המחיר מאמיר ל-2.44 דולר לליטר. למי שמעדיף לחסוך ולנסוע בתחבורה ציבורית, מתברר כי לא בכל הערים מדובר בעלות נמוכה. נסיעה בתחבורה הציבורית בלונדון היא היקרה ביותר, וכרטיס חודשי עומד על 217 דולר, גבוה כמעט פי 2 מהעלות בעיר השנייה היקרה ביותר, ניו יורק.

תגיות

26 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

22.
ל-5 אדון כלכלן, התוצר של העובד מעניין את הבעלים, זה לא רלוונטי בכלל ליוקר מחייה במקום מסויים
יש מקומות בהודו ואפריקה וסין עם מפעלים שמייצרים מוצרים יוקרה עילית, שנמכרים אחרי זה באלפי דולרים במדינות בחו"ל. אבל העובדים באותם מפעלי מדינות עולם 3 לא קונים מוצרים כאלו, כי המוצר מיוצא לחו"ל ולרוב לא נמכר במדינת העולם 3 שלהם, אפילו שטכנית, עלות הייצור יכולה להיות עשרות דולרים או פחות (משכורת חודשית שלהם). את העובדים מעניין מה המשכורת שלהם ומה הם יכולים לקנות איתה במדינה שלהם, והכי חשוב, מה היחס בין המשכורת שלהם לעלויות של מוצרים בסיסיים (מזון, מגורים, ביגוד, תחבורה וכו') במדינתם. מדובר לרוב במוצרים שאתה לא יכול שם (או שאין טעם) לקנות דרך האינטרנט מחו"ל. לכן בצדק שואלים פה למה אין בהשוואה את המשכורת החציונית (לא ממוצעת, חציונית!) בכל מדינה, או לפחות בכל עיר, כי בלי זה, הנתונים הם די חסרי ערך. ואתה צריך לחזור על החומר.
לא כלכלן  |  12.01.14
לכל התגובות