אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רבותי, ההיסטוריה חוזרת: בלקברי לא תוותר על המקלדת הפיזית

רבותי, ההיסטוריה חוזרת: בלקברי לא תוותר על המקלדת הפיזית

על אף שכל יריבותיה כבר עברו מזמן למקלדות וירטואליות, הודיעה יצרנית הסלולר הקנדית שתיצמד לעיצוב המסורתי שלה - ומכשיריה העתידיים יגיעו עם מקשים פיזיים. זאת, למרות שמכשירים בעלי מקלדות שכאלה כשלו בשווקים

13.01.2014, 12:53 | רפאל קאהאן

מקלדות מעולות היו תמיד הבסיס להצלחה של מכשיריה של יצרנית הסמארטפונים הקנדית בלקברי. אולם לאחר השקת האייפון, ירדה קרנה של מקלדת החומרה לטובת המקלדות הווירטואליות של מסכי המגע. מנכ"ל בלקברי ג'ון צ'ן הצהיר בראיון לסוכנות בלומברג שהדגמים העתידיים של החברה יצוידו דווקא במקלדות פיזיות.

קראו עוד בכלכליסט

למרות שבשנים האחרונות מכשירי החברה התמקדו בחוויית שימוש מבוססת מסך מגע כמו ב-Z10 וב-Z30, היא עדיין ניסתה את מזלה שוב עם דגם שמצויד במקלדת, ה-Q10. המכשיר לא זכה לנתוני מכירות מרשימים. הדגם הנמכר ביותר שלה ב-2013 היה ה-Z10 עם המקלדת הווירטואלית.

הבלקברי Q10 נתן רעיונות חדשים-ישנים למנכ"ל ג הבלקברי Q10 נתן רעיונות חדשים-ישנים למנכ"ל ג'ון צ'ן הבלקברי Q10 נתן רעיונות חדשים-ישנים למנכ"ל ג

הסיבה להצהרה של צ'ן נעוצה במהלך מיקוד מחדש של עסקי החברה. צ'ן הודיע לפני כשבועיים כי החברה תחזור להתמקד בשוק הארגוני. לטענתו, לקוחות ארגוניים מעריכים את חוויית השימוש במקלדות חומרה - שמאפשרת, לדעתו, הקלדה מהירה ומדוייקת יותר.

שוק של מכשירי דגל, לא של מקלדות

"אני מעדיף מקלדות חומרה באופן אישי", הסביר צ'ן,"אמנם לא נייצר רק טלפונים מבוססי מקלדת, אך צפו לכך שהם יהוו את רוב ההיצע שלנו". האם הכיוון החדש הוא מה שיציל את בלקברי? לא בטוח. מכשירים מבוססי מקלדת הפכו למוצר נדיר בקרב המשתמשים, גם בשוק הפרטי וגם בשוק הארגוני.

דאג קאופמן, מנהל אסטרטגיית המכשירים בענקית הסלולר האמריקאית ספרינט, סיפר לאתר The Verge כי בסקר שביצעה החברה לפני כשנתיים - 70% מהלקוחות בעלי מכשירים עם מקלדות הביעו את שביעות רצונם מנוחות השימוש בהם. זאת לעומת כ-50% שביעות רצון של משתמשי המכשירים מבוססי מסך מגע, כאשר המכשיר המועדף היה הגלקסי נוט 2.

ספרינט מיהרה להשיק מכשירים מבוססי מקלדת: המוטורולה Photon Q וה-LG Mach. אך למרבה הפלא, שני המכשירים נחלו כישלון חרוץ. מה קרה? קאופמן ניתח את הבעיה ומצא שהשוק השתנה. "אנשים קונים מכשירים שהם יכולים לזהות", הוא מסביר, "בסוף היום חצי מהלקוחות קונים את האייפון ואלה שמעדיפים מקלדת גם רוצים".

"השוק הפך לשוק של מכשירי דגל", הוא מוסיף. "אנשים נכנסים לחנות ורוצים את המכשיר שהם ראו בפרסומת, הם רוצים את הגלקסי או את ה-HTC One". המסקנה אם כך, היא שלבלקברי נכונה עבודה רבה אם ברצונה להחזיר את המקלדת לליבם של משתמשי הסמארטפונים.

המסך ושברה של המקלדת

עוד סיבה למותה של המקלדת הוא מסך ה-HD שהגדיל את תצוגת המכשירים. המסך הגדול הכריח את היצרנים לצמצם את העובי שלהם על מנת שיהיו קלים לאחיזה. "זו הבעיה העיקרית", הסביר סמנכ"ל בכיר במוטורולה מוביליטי, "אם אתה רוצה מקלדת, אתה חייב לצמצם את שטח המסך או להטמין אותה מתחת למכשיר. זה מעלה את עלויות הייצור, מעבה ומכביד את המכשיר ומוסיף לך עוד חלק מכני".

אולם צ'ן אינו היחיד שסבור כי המקלדת חוזרת, גם בסטארט-אפ של ראיין סיקרסט - Typo, רואים במקלדת אביזר הכרחי לאייפון. המקלדת של החברה אמורה לספק למשתמשי המכשירים של אפל חוויית הקלדה דמויית בלקברי. מה שגרם ליצרנית הקנדית לתבוע את טייפו.

האם בלקברי מסוגלת להחזיר את הגלגל אחורה? כנראה שלא. אך בהנחה שנוסטלגיה היא תמיד דרך טובה למכור מוצרים שאף אחד לא צריך, יכול להיות שזה ישפר במידת מה את מצבה.

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
והם יישארו עם השוק האמריקאי וחצי האירופי.
לא יהיה להם שוק באסיה, ובמדינות אחרות בהן הכתב לא אנגלי. וארגונים שבהם יש תכתובת בשפות שונות גם הם ממש לא יתלהבו מהמציאה הגדולה. אפשר לייצר מקלדות מותאמות למדינה מסויימת, אבל זה מאיט את תהליך החדירה לאותה מדינה ובינתיים ירוצו אזרחיה ויקנו טלפון עם מקלדת וירטואלית שכבר מותאמת. מעבר לזה, בשפות כמו סינית, יפנית וקוריאנית, שיטת ההקלדה שונה לחלוטין - צריך לא רק לשנות את החריטה על המקלדת אלא גם את כל הצורה של ההקלדה, דבר שהמקלדות הוירטואליות יודעות להתמודד איתו נהדר - והחומרתיות לא.
מרימה גבה  |  13.01.14
לכל התגובות