אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
גוגל: גרסת האנדרואיד הנפוצה ביותר היא Jelly Bean צילום: בלומברג

גוגל: גרסת האנדרואיד הנפוצה ביותר היא Jelly Bean

גרסה 4.1 של מערכת ההפעלה הפופולרית ביותר בעולם המובייל שולטת בראש הטבלה. אחריה נמצאות גרסה 4.2 ואפילו 2.3 המיושנת. לעומתן, הגרסה החדשה והמתקדמת ביותר הגיעה רק ל-1.4% מהמכשירים

13.01.2014, 14:11 | נמרוד צוק

הגרסה הנפוצה ביותר של מערכת ההפעלה אנדרואיד היא 4.1 שמכונה ג'לי בין, עם תפוצה של 35.9%, כך עולה מהדו"ח הראשון בנושא ששחררה גוגל ב-2014.

קראו עוד בכלכליסט

את אנדרואיד 4.4 (קיטקט) החדשה התקינו עד כה רק 1.4% ממשתמשי מערכת ההפעלה, לעומת 1.1% בדצמבר 2013. הנתונים נכונים לשבוע שהסתיים ב-8 בינואר. התפוצה המצומצמת של גרסה 4.4 נובעת מהגבלת השדרוג (הזמינות היא לבעלי מכשירי נקסוס ומוטורולה) ולהפצה איטית למכשירים של חברות נוספות.

בתחתית הטבלה. אנדרואיד 4.4 בתחתית הטבלה. אנדרואיד 4.4 בתחתית הטבלה. אנדרואיד 4.4

גרסה 4.2 של אנדרואיד היתה בשימוש אצל 15.4% מהמשתמשים, וגרסה 4.3 - אצל 7.8%, כאשר בסך הכל השתמשו בג'לי בין על מהדורותיה השונות כ-59.1% ממשתמשי אנדרואיד, לעומת 54.5% בדצמבר.

גם אנדרואיד 4.0, המכונה Ice Cream Sandwich (קסטה), עדיין פופולרית למדי, עם 16.9% שימוש, וכמוה גם ג'ינג'רברד (2.3), שרצה עדיין על לא מעט מכשירי אנדרואיד ישנים שאינם מצוידים בחומרה חזקה מספיק שמותאמת לגרסאות החדשות - כ-21.2% מכלל המכשירים.

מדוע הגרסאות הישנות כל כך נפוצות?

שתי הגרסאות הפחות נפוצות הן 2.2 (פרויו) שקדמה לג'ינג'רברד ומפעילה עדיין רק 1.3% מהמכשירים , וגרסה 3.2 ("Honeycomb") שיועדה במקור בעיקר בטאבלטים אבל הוחלפה במהדורות מסדרה 4 ברוב המכשירים.

 

הסיבה שמערכות הפעלה ישנות יחסית עדיין שולטות בנתחים גדולים מהשוק היא שגוגל והיצרניות לא מפיצות עדכונים עבור כל המכשירים. בפועל, לא תמיד משתלם לחברות לבנות עדכון עבור מכשיר בן שנתיים-שלוש, שהחומרה שלו חלשה מכדי להפעיל את הגרסאות החדשות שלא פעם מצריכות יותר משאבי מערכת בשל יכולות גרפיות משופרות, תכונות ריבוי משימות ועוד. מבחינת היצרניות, מדובר גם בדרך עדינה לעודד את המשתמש להחליף את הטלפון שלו בדגם חדש, מה שתורם לרווחיהן ולנתוני המכירות הרבעוניים.

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
cyanogenmod להמונים (ולאמיצים)
נו, זה ברור למ כל הגדולות מציאות עדכונים אחת ללעולם לא, כי זה גם עולה להם כסף לפתח את הרום וגם גורם לחלק מהלקוחו להשאר עם המכשיר הישן. זה מה שנקרא lose-lose. אבל! החדשות הטובות הן שרוב המכשירים בארץ מספיק פופולריים (בעולם) שמישהו יעדכן להם את הרום מבחינתי מכשיר ישן (שנה/שנתיים) מקבל רום חדש-- עם תום האחריות הרשמית במקרה הטוב נופחים במכשיר עוד קצת רוח חיים, במידה ונדפק המכשיר* זו הזדמנות מצויינת להיות חזירים קפיטליסטים ולהתחדש בגרוטאה מודרנית יותר :) (*) הערה: לי אישית עדיין לא נדפק מכשיר, למעשה אני גם לא מכיר אף אחד שהפך את המכשיר שלו לבריק לאחרונה... אבל, יש שמועות שזה קורה לפעמים אז ראו הוזהרתם (**) הערה 2: יש עוד רומים חוץ מהנ"ל, מומלץ לקרוא קצת לפני.
יואל  |  16.01.14
1.
אנדרויד להמונים
"הסיבה שמערכות הפעלה ישנות יחסית עדיין שולטות בנתחים גדולים מהשוק היא שגוגל והיצרניות לא מפיצות עדכונים עבור כל המכשירים. בפועל, לא תמיד משתלם לחברות לבנות עדכון עבור מכשיר בן שנתיים-שלוש, שהחומרה שלו חלשה מכדי להפעיל את הגרסאות החדשות..." מבט חטוף ב-cyanogenmod מראה תמונה דומה אך שונה, זה נכון שזה לא משתלם (ליצרן) לשחרר עדכונים אבל זה ממש לא נכון שהסיבה היא החומרה הישנה אפשר וגם רצוי לעדכן למכשירים גרסאות. אז למה היצרנים לא ממאנים לשחרר שדרוגים למערכת הפעלה? אולי בגלל שזה פוגע בביצועים כי הגרסאות החדשות דורשות חומרה חזקה יותר? נהפוך הוא, דווקא בגרסא 4 ומעלה הכניסו לאנדרויד יכולת להשתמש בריבוי ליבות, כל המכשירים עם שתי ליבות וגרסאת אנדרויד 2.x רק ירויחו משדרוג גם השדרוג מגרסא 4.0 ל-4.1+ יעזור לביצועים היצרנים לא משחררים גרסאות כי זה לא משתל להם, שחרור הגרסא עולה כסף וגם מקטין את אחוז הלקוחות שישדרגו מכשיר. אז למה להם?
יואב , שהם  |  13.01.14